Duyuru

Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Çalışma İznini Alarak Faaliyetlerine Başlamıştır

Son Güncelleme Tarihi : 04.01.2021 12:59:06
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MSKÜ - MUDEM), Üniversitemiz Milas Veteriner Fakültesi Kampüsünde yer almaktadır. Toplam  650 m2 kapalı alana sahip olan merkez, üniversitemizden ve üniversite dışından gerekli koşulları sağlamış olan tüm araştırmacılara hizmet verecektir.
MSKÜ - MUDEM kuruluş süreci;
  • 29.09.2019 tarihinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne kuruluş izni için başvurulmuş olan merkez, 15.10.2019 tarihinde “kuruluş izni”,
  • 04.06.2020 tarihinde ise fare, sıçan ve tavşan türleri için üretim/tedarik/kullanım alanlarını kapsayan “çalışma izni” alınmıştır.
MSKÜ - MUDEM fiziki altyapı;
  • İdari Kat (Yönetim Katı); seminer salonu, toplantı salonu, sorumlu veteriner hekim odası, yönetici odası ve sekretaryadan,
  • Uygulama Katı; operasyon odası, uygulama odaları, pre-operasyon ve post-operasyon odaları ve genel laboratuvarlardan,
  • Üretim Katı; sıçan üretim odası, fare üretim odası, tavşan üretim odalarından oluşmaktadır.
MSKÜ - MUDEM teknolojik altyapı;
Merkezin başta hayvan refahının sağlanması olmak üzere araştırmacıların en uygun şartlarda çalışması amacıyla günümüz teknoloji imkanlarını kullanarak deney hayvanı üretilen ve barındırılan tüm kapalı alanlarında dijital nem ve sıcaklık göstergeleri, otomatik ve programlanabilir havalandırma ile hava sıcaklığı düzenleme donanımı ve derecelendirilebilir aydınlatma sistemleri kurulmuştur. Ayrıca temel nitelikli laboratuvarın donanım tefrişatı gerçekleştirilmiştir.
MSKÜ - MUDEM araştırmacılara sunduğu imkanlar;
Aynı anda birden çok araştırma projesinin yapılabilecek kapasiteye sahip merkez, ileride yapılacak transgenik hayvanlar ve aşı çalışmaları için gerekli fiziki altyapıya sahip olmakla birlikte, gerektiği takdirde özel laboratuvarlar kurulumuna imkan tanıyan fiziki ve teknolojik altyapıya sahiptir.























 
Yayınlayan : veteriner.mu.edu.tr Tarih : 18.06.2020 00:00
Okunma Sayısı : 4715