Personnel

 TARİH EREN BABÜR
Tarih Eren Babür
@ E-mail
tbabur@mu.edu.tr
Phone
0252 211 4917

Staff of

Place of Duty

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Regular Staff

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Education

Bachelor's Degree

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği 27.06.2003

Master's Degree

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beslenme Eğitimi / Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi 24.09.2007

Doctorate

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı 30.04.2019

Academic Publishing

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Babür Tarih Eren, Tekinşen Kemal Kaan, Gürbüz Ümit, 2019. SOME QUALITY QUALIFICATIONS OF COOKED MEAT SOUS VIDE IN THE STORAGE PROCESS. Manas Journal of Engineering
2-) Babür, T.E., Gürbüz, Ü., 2015. Geleneksel Pişirme Yöntemlerinin Et Kalitesine Etkileri. JOURMAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDIES

(A-7)

1-) Kurnaz Alper, Babür Tarih Eren, Akyurt Kurnaz Hande, 2018. Gastronomi Eğitiminde Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Mengen Ulusal Aşçılık Kampı. OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Kurnaz Alper, Babür Tarih Eren, 2018. Flora-Fauna Ve Endemik Türlerin Ekoturizm Ürünü OlarakKullanılması: Datça Yöresi Örneği. Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)
2-) Babür Tarih Eren, Gürbüz Ümit, 2017. AŞÇILIK MESLEĞİNDE YENİ TREND: KOBE BİFTEĞİ VESOUS VİDE. Mesleki Bilimler Dergisi

(B-2)

1-) Akyurt Kurnaz Hande, Babür Tarih Eren, 2018. HÜZÜN TURİZM ÇEŞİDİNE BİR ÖRNEK: KORKU EVLERİ. IVSS 2018 ULUSLARARASI MESLEKI BILIMLER SEMPOZYUMU
2-) Kurnaz Alper, Babür Tarih Eren, 2018. Flora-Fauna VE ENDEMİKTÜRLERİN EKOTURİZM ÜRÜNÜOLARAK KULLANILMASI: DATÇAYÖRESİ ÖRNEĞİ. 2. Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu
3-) Babür Tarih Eren, Kurnaz Alper, 2018. OTEL YÖNETİCİLERİNİN HELAL GIDAUYGULAMALARI İLE İLGİLİDÜŞÜNCELERİ: FETHİYE ÖRNEĞİ. 2. Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu
4-) Babür Tarih Eren, Kurnaz Alper, Akyurt Kurnaz Hande, 2017. Gastronomi Turizmi Kapsamında Çok Kültürlülüğün Rolü:Mardin Mutfağı. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
5-) Babür Tarih Eren, Gürbüz Ümit, 2017. Aşçılık Mesleğinde Yeni Trend: Kobe Bifteği ve Sous Vide. Uluslararsı Öesleki Bilimler Sempozyumu
6-) Kurnaz Alper, Babür Tarih Eren, Akyurt Kurnaz Hande, 2017. Gastronomi Eğitiminde Bir Sosyal Sorumluluk Projesi:Mengen Ulusal Aşçılık Kampı. II. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
7-) Babür Tarih Eren, Gürbüz Ümit, 2016. Kasaplık Hayvan Etlerinin Duyusal Özellikleri ve Yağ Asitleri Arasındaki İlişki. Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi

(B-5)

1-) Babür, T.E., Gürbüz, Ü., 2015. Alternatif Pişirme Yöntemlerinin Et Kalitesine Etkileri. 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Babür Tarih Eren, 2021. Gastronomide Sistematik Araştırmalar/YİYECEK İÇECEK ALANINDA SOUS VIDE PİŞİRME YÖNTEMİ; SİSTEMATİK BİR DERLEME. Yayın Evi: Oğlak Yayıncılık Editör Adı: Dr. Öğr. Üy. ARMAN, A. - Öğr. Gör. ERDEM, Ö.
2-) Babür Tarih Eren, 2019. HELAL TURİZM (MUHAFAZAKAR DOSTU)/Helal .Gıda .Sertifikasyon Sistemleri. Yayın Evi: Eğitim Yayınevi Editör Adı: Prof. Dr. Nedim YÜZBAŞIOĞLU, Dr. Öğr. Ü. Pınar Çelik ÇAYLAK

Courses

AŞÇ1904 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

TOİ1015 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TUİ2505 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Servis Uygulamaları

TUİ2512 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

TUİ2505 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Servis Uygulamaları

TUİ2512 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

TOİ1015 2024-2025 Güz

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TOİ2521 2024-2025 Güz

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

TOİ2545 2024-2025 Güz

HİJYEN VE SANİTASYON

TOİ2551 2024-2025 Güz

MENÜ PLANLAMA

AŞÇ1904 2023-2024 Bahar

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

TOİ1012 2023-2024 Bahar

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II

TOİ1022 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (40 İŞGÜNÜ)

TOİ2524 2023-2024 Bahar

BARDA İÇECEK HAZIRLAMA VE SERVİSİ

TUİ2512 2023-2024 Bahar

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

TOİ1015 2023-2024 Güz

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TOİ2521 2023-2024 Güz

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

TOİ2545 2023-2024 Güz

HİJYEN VE SANİTASYON

TOİ2551 2023-2024 Güz

MENÜ PLANLAMA

TUİ2505 2023-2024 Güz

Servis Uygulamaları

AŞÇ1904 2022-2023 Bahar

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

TOİ1012 2022-2023 Bahar

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II

TOİ1022 2022-2023 Bahar

MESLEK STAJI (40 İŞGÜNÜ)

TOİ2524 2022-2023 Bahar

BARDA İÇECEK HAZIRLAMA VE SERVİSİ

TUİ2512 2022-2023 Bahar

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

TOİ1015 2022-2023 Güz

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TOİ2521 2022-2023 Güz

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

TOİ2545 2022-2023 Güz

HİJYEN VE SANİTASYON

TOİ2551 2022-2023 Güz

MENÜ PLANLAMA