(A-7)
1-) Değişgel Sedat, Özgürel Gizem, 2024. Almanya'da Yaşayan Türklerin Seyahat ve Tatil Tercihleri. Almanya'da Yaşayan Türklerin Seyahat ve Tatil Tercihleri
2-) Değişgel Sedat, 2024. Türkiye’nin Binicilik Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies,
3-) Değişgel Sedat, Özdoğan Osman Nuri, 2021. Gastronomik Irkçılık. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES
4-) Değişgel Sedat, Bingöl Zekeriya, 2018. Şanlıurfa İlinin Gençlik Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi. OPUS-Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
(A-8) Articles published in Refereed National Journals
1-) Değişgel Sedat, 2023. Adana’nın İnanç Turizmi Potansiyeli ve Yerel Halkın İnanç Turizmi ile İlgili Görüşleri. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
2-) Değişgel Sedat, 2016. Petrolün Sağlık Turizminde Kullanımı: Naftalan Şehri Örneği. the Journal of Academic Social Sciences
3-) Özgürel Gizem, Değişgel Sedat, Sü Eröz Sibel, 2015. Tunceli İli Kırsal Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın Turizme Yönelik Bakışları. International Journal of Social and Economic Sciences
(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops
1-) Değişgel Sedat, 2018. Mevsimlik Hizmet Veren Konaklama İşletmelerinin Açılış Sürecindeki Yönetsel Sorunları: Marmaris Örneği. Çukurova Üniversitesi, II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
2-) Değişgel Sedat, İşlek Erhan, 2017. Azerbaycan ve Türkiye Mutfak Kültürleri Arasında BirKarşılaştırma. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
3-) Değişgel, S., 2016. Turizm Okullarında Eğitim Gören Gençlerin Farklı Sektörlere Yönelme Sebepleri. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ 27-31 MAYIS 2016 - MARMARİS
4-) Değişgel, S., Bingöl, Z., 2016. Semavi Dinler Dersi Alan Turizm Animasyonu Öğrencilerinin Dinler ve Dini İnanışlar Hakkındaki Görüşleri. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, 27-31 MAYIS 2016 - MARMARİS
5-) Değişgel, S., Özgürel, G., 2015. Farklı Sektörlerde Faaliyet Gösteren Girişimcilerin Turizm Sektörüne Yönelme Sebepleri – Adana Örneği. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, II. Uluslararası Girişimcilik Ve Kariyer Sempozyumu
(B-2)
1-) Değişgel Sedat, 2023. Bir Kültürel Miras Öğesi Olarak Adana Şeyh Cemil Nardalı Milli Mücadele Konağı. ESSA II. Eurasian Social Sciences and Arts Symposium (II. ULUSLARARASI AVRASYA SOSYAL BİLİMLER VE SANAT SEMPOZYUMU)
2-) Değişgel Sedat, Bingöl Zekeriya, Tunaseli Arda, Karadağ Ümit, 2017. Avrupa Birliği Eğitim Politikalarının Türk GençlerininDış Turizme Katılmalarına Etkisi. II.ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
3-) Değişgel Sedat, Bingöl Zekeriya, Tunaseli Arda, 2017. Şanlıurfa İlinin Gençlik Turizmi Potansiyeli Üzerine Birİnceleme. II.ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
4-) Değişgel Sedat, 2017. Almanya’da Yaşayan Türk Gençlerinin Meslek Tercihleri. II.ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
5-) Sü Eröz, S., Özgürel, G., Değişgel, S., 2016. Context of Talent Management, Determination Of Needed Talent And The Evaluation Of the Communication Skills In Hospitality Industry. AGP Humanities and Social Sciences Conference
(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops
1-) Değişgel, S., Bingöl, Z., Tatar, S., 2015. Beş Yıldızlı Otel Yöneticilerinin Somut Olmayan Kültürel Miras Farkındalığı – Marmaris Örneği. Gümüşhane Üniversitesi, Sürdürülebilir Turizm Kongresi
(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field
1-) Değişgel Sedat, 2023. Turist Rehberliğine Yönelik 7 Bölge Müzeler/Doğu Anadolu Bölgesi. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Hande Akyurt Kurnaz
2-) Değişgel Sedat, 2023. Türkiye'nin Sokak Lezzetleri/Adana Kebap, Şalgam Suyu, Şırdan. Yayın Evi: Nobel Yayıncılık Editör Adı: Adem Arman, Cihan Çetinkaya, Alper Kurnaz
3-) Değişgel Sedat, 2021. Gastronomi Turizmi - Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar/Gastronomi Turizminde Gelişmişlik Göstergeleri. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Serkan Şengül, Alper Kurnaz
4-) Değişgel Sedat, 2020. Yiyecek ve İçecek Servisi/İçecekler ve İçecek Servisi. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Serkan Şengül
5-) Değişgel Sedat, 2019. Turizm Ansiklopedisi/. Yayın Evi: Detay yayıncılık Editör Adı: Orhan İçöz, Muzaffer uysal
6-) Sedat Değişgel, 2019. SIRADIŞI TURİZM/UZAY TURİZMİ. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Burhan Kılıç, Alper Kurnaz
7-) Değişgel, S., 2016. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Doç.Dr.Osman Nuri Özdoğan
(G-2) Being part of a project supported by international institutions (researcher, trainer, advisor, etc.)
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Leipzig Üniversitesi Sosyal Uyum Araştırmaları Enstitüsü (Universität Leipzig - Forschungsinstitut Gesellschaftlicher Zusammenhalt) bünyesinde sosyal uyum projesi. Proje Türü: ARAŞTIRMA PROJESİ. LEIPZIG ÜNİVERSİTESİ, Küresel Dinamikleri Araştırma Merkezi (Leipzig University, Research Centre Global Dynamics) 348001071 Numaralı Sosyal Uyum Projesi . 2023-2023