Personnel

Doçent Doktor SELMA ATABEY
Doçent Doktor
Selma Atabey
@ E-mail
s.atabey@mu.edu.tr
Phone
0252 211 5046

Staff of

Place of Duty

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Regular Staff

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Education

Bachelor's Degree

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Haziran 1998

Master's Degree

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri 09.12.2015

Academic Publishing

(A-3)

1-) Atabey Selma, Yıldıztekin Mahmut, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Ceylan Olcay, Yokaş İbrahim, 2020. Mineral Nutrition Status of Some Aromatic Plants Grown in Muğla, Determination of Their Soil Characteristics and Uses in the Kitchen. International Journal of Secondary Metabolite
2-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2020. YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAKPERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ. Gastoria: Journal of Gastronomy ve Travel Research
3-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2018. Mutfak Çalışanların Yöresel Mutfak Algılamalarının, UyguladıklarıPazarlama Faaliyetlerine Etkisi: Marmaris Örneği. İşletme Araştırmaları Dergisi
4-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Job Satisfaction Levels Of The Employees: South Aegean Marmaris Chefs Association Sample. IOSR Journal Of Humanities And Social Science (IOSR-JHSS)
5-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 2016. A Research for the Determination of Educational Satisfaction and Future Perspectives of the Students Having Tourism Education. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
6-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, Yokaş İbrahim, 2016. ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ. International Social Science NWSASOS
7-) Atabey, S., Yokaş, İ., 2016. Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
8-) Atabey, S., Yokaş, İ., 2015. Evaluation of the Effect of Organic Agriculture Applications on Ecotourism and Environmental at the Scope of Çandır Ecological Village Project by Tourism Operators.. Muğla Journal of Science and Tecnology
9-) Atabey, S., Gürdoğan, A., 2015. Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi
10-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 2014. BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. . Journal of Recreation and Tourism Research (JRTR)
11-) Selim, S., Karakuş, N., Atabey (elkan), S., Selim, C., 2011. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

(A-3-Eski) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. The Measurement of Attitudes and Perceptions of Vocational School Students Having Tourism Education in Terms of Career Judgements. International Journal of Business and Social Science

(A-5) Articles published in journals indexed by international indexes other than SCI or SCI Expanded, SSCI, AHCI

1-) Toker İlayda, Atabey Selma, 2023. Determining the Amount and Types of Wastes Generated in Vocational School Cooking Programs and Educational Kitchen Applications and Environmental Recommendations in Education: Example of Ortaca Vocational School. Yükseköğretim Dergisi
2-) Atabey Selma, Çolakoğlu Ülker, 2023. Nüfus Mübadelesi Sonrasında Girit Mutfak Kültürünün Türkiye de Sürdürülebilirliği (Sustainability of Cretan Culinary Culture in Turkey After the Population Exchange). TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
3-) Dağdelen Yasemin, Atabey Selma, 2023. Ekmek Kullanım Tercihleri, İsrafına Yönelik Bir Çalışma ve Model Önerisi. Journal of Strategic Researchin Social Science
4-) Atabey Selma, 2023. Antik Çağlardan Günümüze Yolculuk: Oxymellit’den Sirkencebin’e Karşılaştırmalı Analizi. Journal of Current Researches on Social Sciences
5-) Atabey Selma, 2023. Antik dönemde bal: Antik miras olarak günümüze taşınmış yöresel tarif “Çitirmek”.. KTO Karatay University
6-) Atabey Selma, Yokaş İbrahim, 2016. Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları. Akademik Bakış Uluslarası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi

(A-7)

1-) Atabey Selma, 2023. Uluslararası Sistemlerde Kayıt Altına Alınarak Muğla Kültürel Gastronomi Mirasının Sürdürülebilirliği. KÜLLİYE
2-) Tanrısevdi Abdullah, Atabey Selma, 2020. Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi. AHBVÜ Turizm Fakültesi Dergisi
3-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 2015. Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi. Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Atabey Selma, 2023. Farklı İnanışlara Göre Ölümde Yemek Ritüelleri. Multidisipliner Akademik Yaklaşım Araştırmaları Dergisi
2-) Selim Serdar, Karakuş Nihat, Elkan Selma, Selim Ceren, 2011. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumların Değerlendirilmesi Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Atabey Selma, 2023. TARİHSEL, SOSYOLOJİK GERÇEKLİK BAĞLAMINDA HELVA VE HELVA KÜLTÜRÜ. AVRASYA 8th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES
2-) Atabey Selma, 2023. ANTİKÇAĞDAN GÜNÜMÜZE TUZ KULLANIMI VE BOTARGA ÜRETİMİ, MUĞLA ÖRNEĞİ . 7TH INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH
3-) Atabey Selma, 2022. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ BİBLİYOMETRİK PROFİLİ. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ (UGTAK)
4-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2022. Türkiye'deki, Potansiyel Yerli Turistlerde, Yöresel Yemek Tercihi İle Çevre Bilinci Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi. MTCON 2022
5-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2022. GİRİT MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN MUĞLA MUTFAĞINA YANSIMASI . Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
6-) Atabey Selma, 2021. TÜRK MUTFAĞINDA YAKIN DÖNEMDE YAŞANAN DEĞİŞİMLER VE GASTRONOMİDE YAŞANAN YOZLAŞMA. Uluslararası Gastronomi Turizm Çalışmaları Kongresi
7-) Atabey Selma, 2020. TURİZM İÇERİSİNDE ÖNEMLİ YERİ OLAN MUTFAĞIN SORUNLARININ, MUTFAK PERSONELİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ (EVALUATION OF THE PROBLEMS IN THE KITCHEN BY THE KITCHEN STAFF WHICH HAVE ANIMPORTANT PLACE IN TOURISM). 2nd INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ONINTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCHES
8-) Atabey Selma, 2020. KORONAVİRÜS (COVID 19) SALGINI SONRASINDA MUTFAKTA BEKLENEN SORUNLAR VE DEĞİŞİMLERİN MUTFAK PERSONELİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRMESİ (THE EVALUATION OF PROBLEMS AND CHANGES EXPECTED IN THE KITCHEN AFTER THE CORONAVIRUS (COVID 19) OUTBREAK BY THE KITCHEN STAFF). 2nd INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ONINTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCHES
9-) Atabey Selma, Işık Selim, 2019. TARİHTE ÜRETİLEN İLK TARHANA ÖRNEĞİ MUĞLA TARHANASI, FARKLILIKLARI VE TARİHİ KÖKENİ. GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
10-) Atabey Selma, 2018. Yerli ve Yabancı Mutfak Personelinin Yerel Mutfak Tercihleri. Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi
11-) Atabey Selma, Yıldıztekin Mahmut, Ceylan Olcay, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Yokaş İbrahim, 2018. Some Aromatic Plants in Bodrum Use in Meals, Location and İmportance in The Local Kitchen Culture. International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research
12-) Atabey Selma, Yıldıztekin Mahmut, Ceylan Olcay, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Yokaş İbrahim, 2018. Bazı Aromatik Bitkilerin Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi: Fethiye Örneği. Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi
13-) Atabey Selma, Karadağ Levent, Karadağ Ümit, 2018. Turizm ve Aşçılık Öğrencilerinin Mutfak Departmanına Tutumları: Ortaca Örneği. 3. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
14-) Atabey Selma, Işık Selim, 2018. Evaluation of Culinary Culture and Local Foods by Local People, Fethiye Sample. International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research
15-) Arzu, G., Selma, A., 2016. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Kariyer Algıları. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
16-) Atabey, S., Gürdoğan, A., Yokaş, İ., 2016. Organik Tarım Tabanlı Eko-turizm Uygulamalarının Değerlendirilmesi: Çandır Köyü Örneği. International Science Symposium 2016
17-) Atabey, S., 2016. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği. Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi
18-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 2015. Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Bakış Açılarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma. IV. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu
19-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2015. Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ

(B-2)

1-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersine Olan Yaklaşımı: Ortaca Örneği. 2.Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
2-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. Öğrencilerin Uzaktan Eğitime Bakış Açılarının İncelenmesi. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi
3-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. Üniversite Seçimini Etkileyen Faktörler: Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine BirÇalışma. 2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences
4-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Mutfak Çalışanlarının Yöresel Mutfak Algılamalarının, Uyguladıkları Pazarlama Faaliyetlerine Etkisi: Marmaris Örneği. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
5-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Yabancı Dil Eğitimine Karşı Öğrenci Tutumlarının İncelenmesi. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi
6-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Çalışanların İş Doyum Düzeyleri: Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği Örneği. 2nd International Scientific Researches Congress onHumanities and Social Sciences (IBAD-2017)
7-) Gürdoğan, A., Duman, F., Çelik, İ., Atabey, S., 2015. The Effect of Competition and ifferentition on Hotel Room Prices: Evidence From Chain Hotels in İstanbul, Turkey.. İnternational Conference on Social Sciences and Educations Research

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2021. MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİNİN KİMLİK VE KÖKEN ARAŞTIRMASI. 21. ULUSAL 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ UTK21
2-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 2012. “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği”. Turizm Eğitimi Konferansı

(B-5)

1-) Atabey, S., Gürdoğan, A., Yokaş, İ., 2016. Organik Tarım ve Eko-turizm Uygulamalarına Geçiş Sürecinde Çandır Köyü Örneği. 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi

(B-6)

1-) Atabey, S., Yokaş, İ., Gürdoğan, A., 2015. Turizme Yönelik Tarım Uygulamalarının, Çevreye ve Ekoturizme Etkileri; Çandır Ekolojik Köyü Örneği. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu

(C-1) Books published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Atabey Selma, Çolakoğlu Ülker, 2023. ANADOLU’DA DÜNDEN BUGÜNE GİRİT MUTFAĞI/. Yayın Evi: EFİL YAYINEVİ Editör Adı: Selma ATABEY
2-) Atabey Selma, Badem Abdullah, 2023. MUTFAKTA ETİK/. Yayın Evi: Efil Yayınevi Editör Adı: SELMA ATABEY
3-) Yıldıztekin Mahmut, Atabey Selma, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Ceylan Olcay, Yokaş İbrahim, 2020. MUĞLA’DA YETİŞEN BAZI AROMATİK BİTKİLERİN BESLENME DURUMU/. Yayın Evi: LAP LAMBERT Academic Publishing Editör Adı: İbrahim Altınbaş
4-) Karademir Fikret, Atabey Selma, Altunlu Hakan, 2020. TURŞU. Yayın Evi: EFİL Editör Adı: YOKAŞ, İbrahim
5-) Atabey, S., Gürdoğan, A., Yokaş, İ., 2016. Organic Agriculture and Eco-Yourism Applications in Çandır Village.. Yayın Evi: Lap Lambert Academic Publishing Editör Adı: Selma ATABEY

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Atabey Selma, 2023. GASTRONOMİK AKIMLAR I/SLOW FOOD. Yayın Evi: İKSAD Publishing House Editör Adı: Aslan, Sinem Türk
2-) Atabey Selma, 2022. MULTIDISCIPLINARY PERSPECTIVES IN EDUCATIONAL AND SOCIAL SCIENCES V/EVALUATION OF WEDDINGS AND WEDDING MEALS IN TERMS OF GASTRONOMY TOURISM, MUGLA SAMPLE. Yayın Evi: Iksad Publications Editör Adı: KAHYAOĞLU, Mustafa
3-) Atabey Selma, Özdoğan Osman Nuri, 2022. Turizmde Sürdürülebilir Kavramlar ve Uygulamalar/Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Gastronomide Sürdürülebilirlik. Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Çolakoğlu, Ülker ve Duran, Nüket
4-) Atabey Selma, Çolakoğlu Ülker, 2022. SOSYAL, BEŞERİ ve İDARİ BİLİMLERDE GÜNCEL TARTIŞMALAR 1/Muğla Mutfak Kültürü Köken Araştırması. Yayın Evi: Duvar Yayınları Editör Adı: SÖNMEZ, Sinan; IŞIK, Özgür
5-) Atabey Selma, 2022. Mutfakta Geleneksel Ürün Uygulamaları/Salça ve Soslar. Yayın Evi: NKM YAYIN GRUBU LİTERATÜRK ACADEMİA Editör Adı: Seçim, Yılmaz
6-) Atabey Selma, 2021. Tatlı, Pasta ve Hamurişleri/Sütlü tatlılar. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Alper Kurnaz, Serkan Şengül
7-) Atabey Selma, 2021. Temel Mutfak Bilimleri/Mutfak Personeli ve Görevleri. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Yılmaz Seçim, Selman Bayrakçı
8-) Atabey Selma, 2019. Güncel Turizm Sorunları/Turizmin Doğal Çevre Üzerinde Yarattığı Sorunlar. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Ali TÜRKER/ Gülay ÖZALTIN TÜRKER
9-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, Yokaş İbrahim, 2017. Researches on Science and Art in 21st Century Turkey/The Evaluatıon of the Impacts of Organıc Agrıculture and Eco-Tourısm on Domestıc and Foreıgn Vısıtors: Dalyan Sample. Yayın Evi: Gece Kitaplığı Yayınevi Editör Adı: Arapgirlioğlu, Hasan Elliott, Robert L. Turgeon, Edward Atik, Atilla

(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Atabey Selma, 2020. 21. yy. DEĞERLERİ. Yayın Evi: ADI GÜZEL EĞİTİM VAKFI YAYINLARI Editör Adı: OZAN KAYA
2-) Atabey Selma, 2019. Ortaca Dalyan/Dalyan’ın Turizm ve Çevre Açısından Değerlendirilmesi. Yayın Evi: Printer Ofset Matbaacılık Editör Adı: İbrahim Altınbaş
3-) Atabey Selma, 2019. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI/LOKANTA. Yayın Evi: DETAY YAYINLARI Editör Adı: ORHAN İÇÖZ, MUZAFFER UYSAL
4-) Atabey Selma, 2019. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARITURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI/MÜŞTERİ ADINA ÖDEME. Yayın Evi: DETAY YAYINLARI Editör Adı: ORHAN İÇÖZ, MUZAFFER UYSAL
5-) Atabey Selma, 2019. TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI TURİZM ANSİKLOPEDİSİ/MAİN COURSE ANAYEMEK. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: ORHAN İÇÖZ, MUZAFFER UYSAL
6-) Atabey, S., 2016. Zeytin ve Zeytinyağı. Yayın Evi: Efil Yayınevi Editör Adı: İbrahim Yokaş

(D-11) Hakemlikler

1-) Journal of Multidisciplinary Academic Tourism. 2022. Hakemlik Sayısı: 1

(D-12) Hakemlikler

1-) Aydın Gastronomi. 2020. Hakemlik Sayısı: 1

(E-2)

1-) Journal of Multidisciplinary Academic Tourism - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
3-) Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
4-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
6-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumların Değerlendirilmesi Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
7-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
8-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
9-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
10-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
11-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
12-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
13-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
14-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1

(E-3)

1-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
2-) Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Nüfus Mübadelesi Sonrasında Girit Mutfak Kültürünün Türkiye de Sürdürülebilirliği (Sustainability of Cretan Culinary Culture in Turkey After the Population Exchange) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
7-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumların Değerlendirilmesi Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
13-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
14-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
15-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
16-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
17-) The Measurement of Attitudes and Perceptions of Vocational School Students Having Tourism Education in Terms of Career Judgements - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-5)

1-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Turizm ve Aşçılık Öğrencilerinin Mutfak Departmanına Tutumları: Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
6-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
7-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
8-) Üniversite Seçimini Etkileyen Faktörler: Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine BirÇalışma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
9-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2012 Atıf Sayısı: 1

(E-6)

1-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Güncel Turizm Sorunları/Turizmin Doğal Çevre Üzerinde Yarattığı Sorunlar - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Evaluation of the Effect of Organic Agriculture Applications on Ecotourism and Environmental at the Scope of Çandır Ecological Village Project by Tourism Operators. - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAKPERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
6-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
7-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
9-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
10-) Zeytin ve Zeytinyağı - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) Güncel Turizm Sorunları/Turizmin Doğal Çevre Üzerinde Yarattığı Sorunlar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
13-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
14-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
15-) Zeytin ve Zeytinyağı - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1

(E-7)

1-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1

(G-8)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Bu araştırmanın temel amacı Muğla ilinde yaşayan insanların aromatik bitki tüketim alışkanlıklarını tespit etmek ve bu tüketimlerin sağlık açısından değerlendirmesini yapmaktır. Bu amaç bağlamında araştırmanın alt amaçlarını (a) hangi otlarla ne tür yemekler yapılabildiği, (b) bunların uzun süreli kullanımlarının mümkün olup olmadığı, (c) bu ürünlerden ne tür faydalar beklendiği (d) Ne sıklıkla tüketildiği (e) aromatik tüketim alışkanlıklarında aile fertlerinin etkisinin belirlenmesi olarak sıralamak mümkündür.. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla'da Yetişen Kimi Aromatik Bitkilerin Beslenme Durumu, Yöresel Mutfaktaki Yeri ve Kullanımı ile Yerel Halkın Tercihine Etki Eden Etmenler. 2017-2018
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Eğitimcilerin Tükenmişlikleri. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Milli Eğitimde Görev Yapan Öğretmenlerin Tükenmişlikleri: Ortaca Örneği. 2017-2020
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Organik tarım, ekoturizmin çevresel duyarlılığının Dalyan'a gelen turistlerce değerlendirilmesi. Proje Türü: ARAŞTIRMA PROJESİ. Organik Tarım ve Eko-turizm Etkilerinin Turistler Üzerinden Değerlendirilmesi: Dalyan Örneği. 2016-2016
4-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Organik tarım ve ekoturizmin çevresel etkileri , yerel halka yansımaları. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Organik Tarım ve Eko-turizm Uygulamalarına Geçiş Sürecinde Çandır Köyü Örneği. 2015-2016
5-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Mesleki eğitimin kariyer düşüncelerine etkisi. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. “Turizm Eğitimi Alan Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Kariyer Düşüncelerine Yönelik Tutum ve Algılamalarının Ölçülmesi” . 2013-2015

(Ğ-2) National scientific awards in related field

1-) Kurum Adı: . Basılı eser dalında yılın bilim ödülü. 2018

Courses

AŞÇ1010 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1504 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

OSMANLI SARAY MUTFAĞI

AŞÇ1517 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2002 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2503 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2511 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YEMEK SOSYOLOJİSİ

AŞÇ2515 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU

AŞÇ2519 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ2522 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUĞLA MUTFAĞI

TOİ2517 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

TURİZM MESLEK ETİĞİ**

TOİ2519 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ**

TOİ2531 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I**

YİŞ3509 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Soğuk Mutfak

AŞÇ1010 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1504 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

OSMANLI SARAY MUTFAĞI

AŞÇ1517 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2002 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2503 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2511 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YEMEK SOSYOLOJİSİ

AŞÇ2515 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU

AŞÇ2519 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ2522 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUĞLA MUTFAĞI

AKD2000 2024-2025 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1517 2024-2025 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2511 2024-2025 Güz

YEMEK SOSYOLOJİSİ

AŞÇ2515 2024-2025 Güz

YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU

TOİ2531 2024-2025 Güz

YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I**

YİŞ2509 2024-2025 Güz

Mutfak Uygulamaları

YİŞ3509 2024-2025 Güz

Soğuk Mutfak

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2023-2024 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1504 2023-2024 Bahar

OSMANLI SARAY MUTFAĞI

AŞÇ2002 2023-2024 Bahar

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2522 2023-2024 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1517 2023-2024 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2503 2023-2024 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2511 2023-2024 Güz

YEMEK SOSYOLOJİSİ

AŞÇ2515 2023-2024 Güz

YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU

TOİ2531 2023-2024 Güz

YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I**

AKD2000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2022-2023 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1504 2022-2023 Bahar

OSMANLI SARAY MUTFAĞI

AŞÇ2002 2022-2023 Bahar

PASTANE ÜRÜNLERİ

AŞÇ2522 2022-2023 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AKD2000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1517 2022-2023 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2503 2022-2023 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2511 2022-2023 Güz

YEMEK SOSYOLOJİSİ

AŞÇ2515 2022-2023 Güz

YİYECEK İÇECEK OTOMASYONU

AŞÇ2519 2022-2023 Güz

MESLEK STAJI (25 İŞ GÜNÜ)

TOİ2531 2022-2023 Güz

YİYECEK-İÇECEK PAKET PROGRAM UYGULAMALARI I**