Personnel

Araş.Gör.Dr. İSMAİL BERAT CANTAŞ
Araş.Gör.Dr.
İsmail Berat Cantaş
@ E-mail
ismailcantas@mu.edu.tr
Phone
0252 211 3179

Staff of

Place of Duty

Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü / Yetiştiricilik Abd

Regular Staff

Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü / Yetiştiricilik Abd

Education

Bachelor's Degree

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiricliği 28.06.2011

Master's Degree

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 20.08.2015

Doctorate

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Devam Ediyor

Academic Publishing

(A-1)

1-) Kızıloğlu Ümmühan, Yıldırım Önder, Cantaş İsmail Berat, 2023. Use of Coontail as a natural phytoremediation feed additive for common carp. Oceanological and Hydrobiological Studies
2-) Yıldırım Önder, Cantaş İsmail Berat, 2023. Is the nutritional composition of safflower oilseed meal sufficient for alternative or complementary aqua feeds-raw material?. Journal of Agricultural Sciences (Tarım Bilimleri Dergisi)
3-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2020. Supplementation of Microbial Phytase with Safflower Meal in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss): The Effects on Growth, Digestibility, Environmental, and Serum Biological Parameters. JOURNAL OF CHEMISTRY

(A-4)

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2019. Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences

(A-5)

1-) Yıldırım Önder, Cantaş İsmail Berat, 2022. Investigation of Production and Economic Indicators of Rainbow Trout Farming in Turkey. Suleyman Demirel Universitesi Egirdir Su Urunleri Fakultesi Dergisi

(A-7)

1-) Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat, 2021. Türkiye’de Avrupa Deniz Levreği ve Çipura Yetiştiriciliğinin Üretim ve Ekonomik Göstergelerine Yakından Bir Bakış. Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences
2-) Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat, 2020. A study on the time-dependent change of totox values in feeds of marine fish. Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences
3-) Yıldırım, Ö., Acar, Ü., Çantaş, İ.B., 2014. Balık Yemlerinde Kullanılan Yem Katkı Maddeleri. Journal of FisheriesSciences.com
4-) Yıldırım, Ö., Acar, Ü., Çantaş, İ.b., Türker, A., 1900. Farklı Renklerdeki Yemlerin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri. Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

(B-3)

1-) Kızıloğlu Ümmühan, Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat Çantaş, 2019. Aynalı Sazan Yeminde Tilki Kuruğunun (Ceratophyllum demersum) Kullanımı. 20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
2-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2018. RECOMMENDATIONS ON REDUCING THE ENVIRONMENTAL IMPACTS OF THE FEEDS IN AQUACULTURE. 3rd International Congress on Applied Ichtyology and Aquatic Environment
3-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2018. Balık Yemlerinin Çevreye Etkinin Azaltılmasında Alternatif Yöntemler. IMSEC 2018 3th International Mediterrenean Science and Engineering Congress
4-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2017. Entegre Multi-Tropik Akuakültür Sistemler. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), October 25-27, 2017, Adana/Turkey
5-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2016. Muğla ilinde su ürünleri yetiştiriciliği yapılan toprak havuz işletmelerinin mevcut durum analizi. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress

(B-4)

1-) Güllü, K., Yabanlı, M., Türker, A., Yıldırım, Ö., Özkoç, H., Gökçe, N., Tezel, R., Yozukmaz, A., Acar, Ü., Çantaş, İ.B., 2015. Eşen Çayı Üzerinde Kurulu Alabalık Üretim Tesislerinin Ekosisteme Dost, Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi Üzerine Bir Araştırma. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

(B-5)

1-) Yıldırım Önder, Çantaş İsmail Berat, 2018. Balıklar ekstrude yemlerdeki totox değerinden memnun mu?. 5. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi Çalıştayı
2-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2017. Yaşam Döngüsü Değerlendirilmesi Metodu İle Akuakültürün Çevresel EtkilerininDeğerlendirilmesi. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
3-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2015. Farklı Oranlarda Aspir Küspesi ve Mikrobiyal Fitaz Eklenen Yemlerin Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Balıklarının Büyüme Performansı Üzerine Etkileri. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
4-) Yıldırım, Ö., Türker, A., Acar, Ü., Hacisa, M., Çantaş, İ.B., 2013. Muğla İli Gökkuşağı alabalığı (Onchorhynchus mykiss) Yetiştiriciliğinin Miktar ve Ekonomik Bakımdan Türkiye'deki Yeri. III. Ulusal Alabalık Sempozyumu

(B-6)

1-) Yıldırım, Ö., Acar, Ü., Çantaş, İ.B., 2013. Yem Renginin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

(C-2)

1-) Güllü Kenan, Tezel Rifat, Yozukmaz Aykut, Acar Ümit, Özdal İbrahim, Gökçe Narin Nida, Yabanlı Murat, Özkoç Hatice Hicret, Türker Ali, Yıldırım Önder, Cantaş İsmail Berat, Urçuk Hüseyin, 2016. Eşen Çayında Faaliyet Gösteren Alabalık Üretim Tesislerinin Sürdürülebilirliğine Yönelik Model Bir Çalışma./. Yayın Evi: can gözde matbaacılık Editör Adı: GÜLLÜ KENAN

(C-5)

1-) Çantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2022. Su Ürünlerinde Modern Perspektifler/SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE FİTOREMEDİASYONUN ÖNEMİ. Yayın Evi: Iksad Publications Editör Adı: Boran KARATAŞ
2-) Cantaş İsmail Berat, Yıldırım Önder, 2022. ADVANCES IN AQUACULTURE AND FISHERIES RESEARCH/AN ALTERNATIVE FEED SOURCE FOR SUSTAINABLE AQUACULTURE: BLACK SOLDIER FLY (Hermetia illucens). Yayın Evi: Iksad Editör Adı: Boran Karataş, Aysun KOP

(E-2)

1-) Investigation of Production and Economic Indicators of Rainbow Trout Farming in Turkey - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Supplementation of Microbial Phytase with Safflower Meal in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss): The Effects on Growth, Digestibility, Environmental, and Serum Biological Parameters - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 9
3-) Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
4-) Use of Coontail as a natural phytoremediation feed additive for common carp - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2

(E-3)

1-) Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2

(E-4)

1-) Investigation of Production and Economic Indicators of Rainbow Trout Farming in Turkey - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
3-) Balık Yemlerinde Kullanılan Yem Katkı Maddeleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
4-) Türkiye’de Avrupa Deniz Levreği ve Çipura Yetiştiriciliğinin Üretim ve Ekonomik Göstergelerine Yakından Bir Bakış - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
5-) Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3

(E-5)

1-) Investigation of Production and Economic Indicators of Rainbow Trout Farming in Turkey - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
3-) Use of Coontail as a natural phytoremediation feed additive for common carp - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-6)

1-) Investigation of Production and Economic Indicators of Rainbow Trout Farming in Turkey - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
2-) Reducing the impact of feeds on the environment in sustainable aquaculture - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-8)

1-) Supplementation of Microbial Phytase with Safflower Meal in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss): The Effects on Growth, Digestibility, Environmental, and Serum Biological Parameters - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı:

(G-11)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. EKSTRUDER BALIK YEMİ TEKNOLOJİSİNDE BAZI BESİN KAYIPLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. 2017-1900

(G-4-Eski) Being part of a project supported by TÜBİTAK, TÜBA, DPT, KOSGEB, Ministries and other similar public or private institutions (researcher, trainer, advisor, etc.) TÜBİTAK, TÜBA, DPT, KOSGEB,)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Diğer (Ulusal). Eşen Çayı Üzerinde Kurulu Alabalık Üretim Tesislerinin Ekosisteme Dost, Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi . 2013-2015

(G-8)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç). Eşen Çayı Üzerinde Kurulu Alabalık Üretim Tesislerinin Ekosisteme Dost Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi. 2013-2015