(A-3-Eski) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2020. SEBZELERİN SAĞLIKLI BESLENMEYE ETKİSİ. TURAN-SAM
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ. TURAN-SAM
(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. MUĞLA SUSAMI ve TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI
. TURAN-SAM
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. SLOW FOOD ve CİTTASLOW KAVRAMLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA
AÇISINDAN ÖNEMİ
. TURAN-SAM
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. YENİLEBİLİR YABANİ ORMAN MEYVELERİNİN FAYDALARI ve GASTRONOMİDE. TURAN-SAM
4-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TÜRK MUTFAĞINDA HELVA. TURAN-SAM
5-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. GASTRONOMİ ALANINDA GIDA ATIK YÖNETİMİ ve TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMİ. TURAN -SAM
6-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
7-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ. TURAN -SAM
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. İŞ YAŞAMIMDA MOBBİNG. TURAN-SAM
9-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİ EKONOMİSİNİN YENİ ÜRÜNÜ KAPARİ. TURAN-SAM
10-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
11-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
12-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL. TURAN-SAM
13-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. DATÇA YEREL ÜRÜNLERİNİN İLÇENİN KIRSAL KALKINMASINA ETKİSİ. TURAN-SAM
14-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME. TURAN-SAM
15-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2016. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMLAR DERGİSİ
(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. Doğu Marmara Bölgesinde Aternatif Turizm Alanı Çepni Köyü. IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. MESLEKİ EĞİTİMDE GASTRONOMİ. INTERNATİONAL CONTEMPORARY EDUCATIONAL RESEARCH CONGRESS
3-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kırsal Kalkınma Açısından Önemi. IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN GÜVENLİ GIDA. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TÜKETİM KÜLTÜRÜ VE GENÇLİK. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. MAKROBİYOTİK BESLENME TARZININ SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN İNCELENMESİ. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
7-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. YEREL EKONOMİ AÇISINDAN YENİLENİLİR MANTARLAR. III.KAORU ISHIKAWA BUSINESS ADMISNISTRATION and ECONONOMY CONGRESS
8-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ. III.KAORU IDHIKAWA BUSINESS ADMİSNISTRATİON and ECONOMY CONGRESS
9-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GENÇLERİN BESLENME SORUNLARI. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
10-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. BAL BESLENME VE SAĞLIK. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIALSCIENCES, CHINA TO ADRIATIC
11-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Sürdürülebilir Kalkınma Mesleki Eğitim. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
12-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. KENTSELLEŞME BÖLGELERİNDE EĞİTİM. UluslararasI Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi
13-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Popüler Kültür Gençlik. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
14-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIALSCIENCES, CHINA TO ADRIATIC
15-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. Gençlerin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve
özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. ÖNLİSANS OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ VE TURİZM PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER BEKLENTİLERİ. 3.ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK, İSTİHDAM VE KARİYER KONGRESİ
2-) Öner Süleyman, Yiğit Yusuf, 2017. Anadolu Kültür Mirası Varlıklarının Kültür Turizmindeki Yeri ve Önemi. ULUSLARARASI TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. THE ACEDEMİC SUCCESFUL EFFECT OF PSYCHOLOGİCAL PROBLEMS OF UNIVERSITY STUDENTS. 2.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Popüler Kültürün Yeme İçme Alışkanlıklarına Etkisi. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRES OF EURASIA
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Yöresel Özellikleriyle Tarhana Çeşitlerinin Beslenme Açısından İncelenmesi. II.INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRES ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2017. Zerdeçal Bitkisi Özellikleri Faydaları ve Kullanım Alanları. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
7-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Turizm Kentlerinde Kentleşme Kırsal Kalkınma İlişkisi. 1st International ScientificResearches Congress - Humanity andSocial Sciences (IBAD-2016)
(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan
ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. Okul Sağlığı ve Hijyen. UluslararasıYükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak
yayımlanan bildiri.
1-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, Biçici Fırat, 2016. Kırsal Turizm Gelişiminde Yerel Ürünlerin Önemi : Datça Yarımadası Örneği. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu
(C-1) Alanında tanınmış uluslar arası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı
1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. EĞİTİM YOKSULLUK İLİŞKİSİ VE İNSAN HAKLARI/. Yayın Evi: LAMBERT ACADEMİC PUBLİSHİNG Editör Adı: Nevide AKPINAR DELLAL,Özgür YILDIZ
(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TURİZMDE DİJİTAL GELECEK :SEYAHAT,KONAKLAMA,REHBERLİK VE GASTORONOMİDE TEKNOLOJİK TRENDLER VE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR/YEREL MUTFAĞIN DİJİTALEŞMESİ: KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI VE YENİLENMESİ. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Cemil GÜNDÜZ
(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2021. Temel Mutfak Bilimleri/Mutfakta Ön Hazırlık. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Doç.Dr Yılmaz SEÇİM ,Dr Selman BAYRAKCI
(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) BAL BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) BAL BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
6-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
7-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
8-) TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
9-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
10-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf
1-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm
projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel
kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev
(araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: Datça ve Marmaris Ballarının Yangın Sonrası Kalite Ölçütlerine Uygunluğunun İncelenmesi. Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Datça ve Marmaris Ballarının 2021 yangınları Sonrası Kalite Ölçütlerine Uygunluğunun Belirlenmesi:Muğla Örneği. 2022-2023