Personel

Doktor Öğretim Üyesi SÜLEYMAN ÖNER
Doktor Öğretim Üyesi
Süleyman Öner
@ E-posta
suleymanoner@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 5640

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Milas Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Kadro Birimi

Milas Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

İstanbul Üniversitesi

Yüksek Lisans

Mississippi State University

Doktora

Mustafa Kemal Üniversitesi

Yayin Bilgileri

(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Yabanlı Murat, Şener İdris, Yozukmaz Aykut, Öner Süleyman, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, 2021. Heavy metals in processed seafood products from Turkey: risk assessment for the consumers. Environmental Science and Pollution Research
2-) Can Hayriye Yeşim, Elmalı Mehmet, Öner Süleyman, 2014. Detection of Salmonella spp Salmonella Enteritidis Salmonella Typhi and Salmonella Typhimurium in cream cakes by polymerase chain reaction PCR. Med. Weter
3-) Detection of Salmonella spp., Salmonella Enteritidis, Salmonella Typhi and Salmonella Typhimurium in cream cakes by polymerase chain reaction (PCR)Med. Weter. 2014, 70 (11) - 2014
4-) Elmalı Mehmet, Öner Süleyman, Yaman Hilmi, 2013. Detection of Listeria monocytogenes by using PCR method in refrigerated ready to eat food consumed in Turkey. Med. Weter.
5-) Detection of Listeria monocytogenes by using PCR method in refrigerated ready-to-eat food consumed in Turkey, Med. Weter. 2013, 69 (1) - 2013
6-) Inhibitory Effects of Different Decontamination Agents on the Levels of Listeria monocytogenes in the Experimentally Inoculated Raw Beef Samples in the Laboratory Conditions, Kafkas Üniv Vet Fak Derg, 18 (5): 763-768, 2012. - 2012
7-) Elmalı Mehmet, Yaman Hilmi, Tekinşen Kemal Kaan, Öner Süleyman, 2012. Inhibitory Effects of Different Decontamination Agents on the Levels of Listeria monocytogenes in the Experimentally Inoculated Raw Beef Samples in the Laboratory Conditions. Kafkas Üniv Vet Fak Derg
8-) A survey on the microbiological quality of carra, traditional Turkish cheese, Journal of Food Enginering, 66(3)401- 404,2005. - 2005
9-) Aygün Osman, Aslantaş Özkan, Öner Süleyman, 2005. A survey on the microbiological quality of carra traditional Turkish cheese Journal of Food Enginering. Journal of Food Enginering,

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Öner Süleyman, Metli Murat, 2021. Determination of Heavy Metal Level in Grey Mullet (Mugil cephalus, Linnaeus, 1758) Fish Caught from Bafa Lake. Kocatepe Veterinary Journal
2-) Öner Süleyman, Yıldırım Yasemin, 2018. Farklı Esansiyel Yağların Vakum Paketlenmiş ve Soğukta Depolanmış Karidesler Üzerinde Duyusal ve Kimyasal Etkileri. Kocatepe Veteriner Dergisi

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Öner, S., 2015. ZEYTİNYAĞI KALİTESİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. II. Bitkisel Yağ Kongresi
2-) MİLAS İLÇESİ SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER VE BEKLENTİLER - 2015
3-) ÇİFTLİKTEN SOFRAYA HİJYENİK TASARIMLAR VE SANİTASYON EĞİTİMİ VE SERTİFİKALARI - 2015
4-) ÇİFTLİKTEN SOFRAYA HİJYENİK TASARIMLAR VE SANİTASYON EĞİTİMİ VE SERTİFİKALARI - 2015
5-) Öner, S. (2014), Muğla Region Honeydew honey Branding And The Role For Local Publicity, 5- 9 Kasım 2014 , Fetiye, 2014 - 2014
6-) Öner, S. (2014), Süt sığırcılığı üretiminde Sağım yöntemi ve hijyeni’nin süt ve ürün kalitesi üzerine etkileri” Uluslararası Katılımlı Süt Sığırcılığı Sempozyumu, 24-26 Nisan, Kayseri - 2014

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Öner Süleyman, 2021. CATFISH PRODUCTION AND IMPORTANCE. ISPEC 7th INTERNATIONAL CONFERENCE on AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES and RURAL DEVELOPMENT 18-19 September 2021-MUS / TURKEY
2-) Öner Süleyman, 2021. OCTOPUS PRODUCTION. INTERNATIONAL AEGEAN SYMPOSIUMS ON NATURAL & MEDICAL SCIENCES-IV
3-) Öner Süleyman, 2021. MUSSEL AND BENEFITS. INTERNATIONAL AEGEAN SYMPOSIUMS ON NATURAL & MEDICAL SCIENCES-IV
4-) Öner Süleyman, 2021. FISH OIL AND BENEFITS. INTERNATIONAL AEGEAN SYMPOSIUMS ON NATURAL & MEDICAL SCIENCES-IV
5-) Öner Süleyman, 2021. CHARACTERISTICS AND IMPORTANCE OF MUĞLA’S MUSHROOMS BEING NATUREL AND ECONOMICAL VALUES. 2nd INTERNATIONAL ?UKUROVA AGRICULTURE and VETERINARY CONGRESS 4-5 January 2021/ADANA
6-) Öner Süleyman, 2021. CHARACTERISTICS AND IMPORTANCE OF MILAS’S MEMECIK OLIVE AND OLIVE OILS. 2nd INTERNATIONAL ?UKUROVA AGRICULTURE and VETERINARY CONGRESS 4-5 January 2021/ADANA
7-) Öner Süleyman, 2021. THE IMPORTANCE OF CONSUMPTION OF ALTERNATIVE SEAFOODS AT TOURISTIC BUSINESS IN TURKEY. 2nd INTERNATIONAL ?UKUROVA AGRICULTURE and VETERINARY CONGRESS 4-5 January 2021/ADANA
8-) Öner Süleyman, 2021. CRABS PRODUCTİON AND İMPORTANCE. ISPEC 7th INTERNATIONAL CONFERENCE on AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES and RURAL DEVELOPMENT 18-19 September 2021-MUS / TURKEY
9-) Öner Süleyman, 2021. THE IMPORTANCE OF ORCHID AND SALEP PRODUCTION. 2nd INTERNATIONAL ?UKUROVA AGRICULTURE and VETERINARY CONGRESS 4-5 January 2021/ADANA
10-) Yıldız Dilek, Öner Süleyman, 2017. BAFA GÖLÜ’NDE YAŞAYAN KEFAL (MUGİL ABUHECKEL,1846), LEVREK (PERCA FLUVİATİLİS,LİNNAEUS, 1758) VE YILAN BALIĞI’NIN (ANGUİLLAANGUİLLA, LİNNAEUS, 1758) FARKLI DOKU VEORGANLARINDA SELENYUM VE CİVA DÜZEYLERİNBELİRLENMESİ VE KARŞILAŞTIRILMASI. 2 lnternational Water and Health Congress
11-) Öner Süleyman, 2017. Yörük, Türkmen Kültürünün Turizmdeki Yeri Ve Önemi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
12-) Öner Süleyman, Yiğit Yusuf, 2017. Anadolu Kültür Mirası Varlıklarının Kültür Turizimindeki Yeri Ve Önemi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
13-) Öner Süleyman, Ay Emine, 2017. Anadoluda Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmine Katkıları. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
14-) Öner Süleyman, 2017. Gençlik ve Eğitim. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
15-) Öner Süleyman, 2017. Gençlik ve Su Ürünleri Tüketimi. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
16-) Öner, S., 2016. Yeme Içme Kültürünün Gençlik ile Iletisim Üzerine Etkiler. II. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
17-) Öner, S., 2016. Gençlik ve Gastronomi Bilimi. II. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
18-) Öner, S., 2016. Sağlıklı Beslenme ve Gençlik. II. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
19-) Öner, S., 2016. Gençlik ve Turizm. II. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
20-) Öner, S. (2014), Türkiye'de Farklı bir Yoğurt Çeşidi ''Frozen Yogurt'', Uluslararası Katılımlı Süt Sığırcılığı Sempozyumu, 24-26 Nisan, Kayseri - 2014
21-) Öner, S. (2014),Türkiye'de Süt Üretiminde Kimyasal Kalıntıların Varlığı Ve Tüketici Üzerindeki Olumsuz EtkileriUluslararası Katılımlı Süt Sığırcılığı Sempozyumu, 24-26 Nisan, Kayseri - 2014
22-) Öner, S. (2014),Türkiyede Yem Materyallerinin Kalitesinin Sütte Alfatoxsin Varlığı Üzerine Olan EtkileriUluslararası Katılımlı Süt Sığırcılığı Sempozyumu, 24-26 Nisan, Kayseri - 2014
23-) Öner, S. (2014),Geleneksel Peynirlerin Ülke Tanıtımındaki RolüUluslararası Katılımlı Süt Sığırcılığı Sempozyumu, 24-26Nisan, Kayseri - 2014
24-) Öner, S. (2014), Ahırdan Sofraya Gıda Güvenliği Yaklaşımı, İzlenebilirlik Ve Önemi, 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014
25-) Öner, S. (2014), Çevre Kirliliği, Su Ürünleri Kontaminasyonu Ve Halk Sağlığı , 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014 - 2014
26-) Öner, S. (2014), Dünyada Açlık, Beslenme Sorunu Ve Çözüm Yolları, 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014 - 2014
27-) Öner, S. (2014), Helal Gıdaların İhracatta Ve Ülke Kalkınmasındaki Rolü, 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014 - 2014
28-) Öner, S. (2014), Peynirlerde Biyogen Aminlerin Varlığı, 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014 - 2014
29-) Öner, S. (2014), Transgenetik Gıdaların İnsanlar Üzerinde Olumsuz Etkileri, 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014 - 2014
30-) Öner, S. (2014), Türk Ve AB Gıda Mevzuatının Karşılaştırılması, 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014 - 2014
31-) Taşçı ,F., Öner, S. (2014), Determination of microbiological quality of a traditional turkish food Kokorec, commonly consumed in Turkey, 3.Uluslarararası Gıda Kongresi, 26-27 Eylül, Bursa - 2014 - 2014
32-) Öner, S. (2014), Bee Products And Benefits, 5- 9 Kasım 2014 , Fetiye, 2014 - 2014
33-) Öner, S. (2014), The History, Mythology And İmportance Of The Honey, 5- 9 Kasım 2014 , Fetiye, 2014 - 2014
34-) Öner, S. (2014), Residual Problems And Solutions Ways At Honey, 5- 9 Kasım 2014 , Fetiye, 2014 - 2014
35-) Öner, S. (2014), The İmportance And Affirmative Efects Of Honeydew Honey On Human Beings, 5- 9 Kasım 2014 , Fetiye, 2014 - 2014

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Öner, S., 2016. BAL ÜZERİNE GIDA ANALİZLERİ VE KALİTE TAYİNİ. 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
2-) Öner, S., 2016. ÇAM BALININ ÇOĞRAFİ İŞARETLENMESİ. 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
3-) Öner, S., 2016. BALMUMUNUN KULLANIM ALANLARI. 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
4-) Öner, S., 2016. ARI ZEHİRİNİN KULLANIM ALANLARI. 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
5-) Öner, S., 2016. ÇAM BALI AROMASI. 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
6-) Öner, S., 2016. BAL ZEHİRLENMESİ. 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
7-) ALTERNATİF TURİZİMİN BÖLGESEL VE ÜLKESEL KALKINMADAKİ ÖNEMİ - 2015
8-) GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ANADOLU TARIM VE HAYVANCILIĞI - 2015
9-) GELENEKSEL GIDA ÜRETİMİNİN KADIN İSTİTHAMINA VE KIRSAL KALIKINMAYA KATKILARI - 2015
10-) GIDA GÜVENLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI - 2015
11-) GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ FİYATLARINDAKİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI - 2015
12-) KANATLI ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDEKİ BAŞLICA SORUNLAR - 2015
13-) MODERN VE GELENEKSEL HAYVANCILIK ÜRETİM METOTLARININ KARŞILAŞTIRILMASI - 2015
14-) ORGANİK TARIMIN ÖNEMİ, SERTİFİKASYON VE BAZI ZORLUKLAR - 2015

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Öner, S., 2015. İnanç Turizminin Kırsal Turizme Katkıları. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi
2-) Öner, S., 2015. Festival, Yarışma Ve Macera Turizminin Kırsal Turizme Katkıları. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi 08-11 Ekim 2015, Afyon.
3-) Öner, S., 2015. İNSANLARIN AVCILIK, VAHŞİ HAYATI TANIMA MERAKININ KIRSAL TURİZME KATKILARI. ULUSAL TARIM KONGRESİ'2015
4-) Öner, S., 2015. DOĞA, SAĞLIK TURİZMİNİN KIRSAL TURİZME KATKILARI. ULUSAL TARIM KONGRESİ'2015
5-) Öner, S. (2014), Kültürümüzün Ülkemiz Kırsa Turizm Potansiyeli Üzerine Katkıları. Kırsal Turizm Sempozyumu, Antalya. - 2014 - 2014
6-) Öner, S. (2013), Using of Essential Oils Sourced From Some Plants And Seasonings On Sea Food Products As Antimicrobial And Antioxidant1. İç Anadolu Bölgesi Tarım Ve Gıda Kongresi, Niğde. - 2013
7-) Öner, S. (2011),Bu toprakların kültür mirası peynirlerimiz, Ilgın Ticaret Borsası. Sayı 6 Temmuz 2011 - 2011

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Öner, S. (2014), Çiftlik Turizminin Geleceği ve Önemi, Kırsal Turizm Sempozyumu, Antalya. - 2014 - 2014
2-) Öner, S. (2014), Geleneksel Gıdaların Ülkesel Ve Bölgesel Boyutta Kırsal Kalkınmadaki Yeri 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana. - 2014
3-) Öner, S. (2014), Geleneksel Yemeklerin Turizm Ve Ülke Tanıtımındaki Yeri 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana. - 2014
4-) Öner, S. (2014), Geleneksel Yemeklerin Şekillenmesinde Coğrafi Ve Kültürel öğeler 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. - 2014
5-) Öner, S. (2014), Hatay Mutfağı 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana. - 2014
6-) Can HY, Elmalı M, Öner S. (2013). Hatay'da Tüketime Sunulan Kremalı Pastalarda Salmonella spp., Salmonella Enteritidis, Typhi ve Typhimurium'un PCR tekniği ile saptanması - 2013
7-) Öner, S. (2013), Genetiği Değiştirilmiş Mikroorganizmaların Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanımı, 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. - 2013
8-) Öner, S. (2013), Cheese History and Mythology 1. İç Anadolu Bölgesi Tarım Ve Gıda Kongresi, Niğde. - 2013
9-) Öner, S. (2013), Using of Nisin and Lysozyme as Antibacterial Agent in Sea Food Products 1. İç Anadolu Bölgesi Tarım Ve Gıda Kongresi, Niğde. - 2013
10-) Öner, S. (2012), Gıdaların Muhafazasında Kullanılan Doğal Katkı Maddeleri, Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. (2012). - 2012
11-) Öner, S. (2012), Besin Zinciri Gıda Güvenliği ve İzlenebilirlik Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. - 2012
12-) Öner, S. (2012), Bazı Bitki ve Baharatların gıdalarda kullanımı Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. - 2012
13-) Öner, S. (2012), Nisin ve Lizozimin gıdalarda antibakteriyel olarak kullanılması Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. - 2012
14-) Öner, S. (2011),Hatay Bölgesinde Üretilen Geleneksel Süt Ürünleri 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya. - 2011
15-) Öner, S. (2011), Antakya Bölgesinde üretilen geleneksel peynirler 7. Gıda mühendisliği Kongresi, Ankara. (2011). - 2011
16-) Öner, S. (2010), Farklı esansiyel yağların sucukta depolama sürecinde kalite değişimi üzerine etkileri, I.Et Ürünleri sucuk çalıştayı Kuşadası/Aydın - 2010
17-) Öner, S. (2009),Su Ürünlerinde Besin Zinciri Gıda Güvenliği, Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Elazığ. - 2009

(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Öner, S., 2015. Eko Turizminin Geleceği Ve Önemi. ULUSAL TARIM KONGRESİ'2015
2-) Öner, S., 2015. Gastronomi Turizmi, Muğla Örneği. ULUSAL TARIM KONGRESİ'2015
3-) Öner, S., 2015. MİLAS İLÇESİNDE ORGANİK ZEYTİNYAĞI ÜRETİM POTANSİYELİ. II. Bitkisel Yağ Kongresi
4-) Öner, S., 2015. ZEYTİNYAĞI ÜRETİM TEKNOLOJİLERİNİN ZEYTİNYAĞI KALİTESİ VE MİKTARI ÜZERİNE ETKİLERİ, MİLAS ÖRNEĞİ. II. Bitkisel Yağ Kongresi
5-) Öner, S., 2015. ZEYTİNYAĞI YAN ÜRÜNLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. II. Bitkisel Yağ Kongresi
6-) Öner, S., 2015. ZEYTİNYAĞININ SPESİFİK ÖZELLİKLERİ, FARKLI KULLANIM ALANLARI VE ÖNEMİ. II. Bitkisel Yağ Kongresi
7-) Öner, S., 2015. MİKROBİYOLOJİK RİSK DEĞERLENDİRMESİ. II. Bitkisel Yağ Kongresi

(E-1) SCIE veya SSCI tarafından taranan ve %10’luk dilimde yer alan dergide yapılan atıf

1-) Heavy metals in processed seafood products from Turkey: risk assessment for the consumers - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Detection of Salmonella spp Salmonella Enteritidis Salmonella Typhi and Salmonella Typhimurium in cream cakes by polymerase chain reaction PCR - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) Inhibitory Effects of Different Decontamination Agents on the Levels of Listeria monocytogenes in the Experimentally Inoculated Raw Beef Samples in the Laboratory Conditions - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) A survey on the microbiological quality of carra traditional Turkish cheese Journal of Food Enginering - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) A survey on the microbiological quality of carra traditional Turkish cheese Journal of Food Enginering - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
2-) Detection of Salmonella spp Salmonella Enteritidis Salmonella Typhi and Salmonella Typhimurium in cream cakes by polymerase chain reaction PCR - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) Determination of Heavy Metal Level in Grey Mullet (Mugil cephalus, Linnaeus, 1758) Fish Caught from Bafa Lake - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) A survey on the microbiological quality of carra traditional Turkish cheese Journal of Food Enginering - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2

(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf

1-) A survey on the microbiological quality of carra traditional Turkish cheese Journal of Food Enginering - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2

(G-1) Uluslar arası kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanmış proje yürütücülüğü

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Halk Sağlığı. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Mugla Ili Milas Ilçesi Örnek Olayından hareketle süt Üretiminde Mikrobiyolojik Risklerin Degerlendirilmesi. 2015-2016

(G-2) Uluslar arası kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev(araştırmacı, eğitmen, danışman, vb. olarak)

1-) Missisippi State Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Quality of Cheddar Cheese made from Jersey milk, 2001. - 2001

(G-7) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) yürütücülük

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Bafa gölünde avlanan kefal balıgında agır metal parametrelerinin incelenmesi ve konunun halk saglıgı açısından risk degerlendirmesi. 2015-2016
2-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Halk Sağlığı. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Süt Üretiminde Mikrobiyolojik Risklerin Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma: Muğla İli Milas İlçesi Örnek Olayı . 2015--1
3-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Halk Sağlığı. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. B afa golrinde avlanan kefal bah$rnd a aSlr metal parametrelerinin incelenmesi ve konunun halk sa[1[r agtsmdan risk de[erlendirmesi. 2015--1

(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: KIRSAL TURİZM. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. MUĞLA-MİLAS BÖLGESİNDE ÇİFTLİK VE KÜLTÜR TURİZMİNİN GELECEĞİ VE ÖNEMİ HAKKINDA FİZİBİLİTE VE TESPİT ÇALIŞMASI. 2015--1
2-) Mustafa Kemal Üniversitesi BAP Projesi Farklı Esansiyel Yağların Yeşil Kaplan Karidesi (PENAEUS SEMISULCATUS, DE HANN 1844)’nin soğukta depolama süresince kalite değişimi üzerine etkileri, 2012. - 2012
3-) Mustafa Kemal Üniversitesi BAP Projesi A survey on the microbiological quality of carra, traditional Turkish cheese, 2005. - 2005

(Ğ-1) Alanında uluslar arası bilimsel nitelikli ödül almak

1-) Graduate Teaching Assistant Lecturer (1999) - 1999
2-) American Language Academy Perfect attendance (1996) - 1996
3-) Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Bursu (1996) - 1996

(Ğ-2) Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül almak

1-) Tübitak - 2006

(I-1) Uluslar arası sanat ve tasarım yarışma jürilerinde görev almak

1-) Milas 6. Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı (Peynir Festivali )Peynir Yapımı . TÜRKİYE. . 2015
2-) 7 Şubat 2012 tarihli Newyork County Suprume Court tarafından Jüri üyeliği teklifi . . USA. 2012

(I-2) Ulusal sanat ve tasarım yarışma jürilerinde görev almak

1-) KARA ADA ŞENLİKLERİ YEMEK YARIŞMASI JÜRÜSÜ. TÜRKİYE. . 2016

(I-4) Ulusal sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve tasarıma yönelik etkinliklerde başkanlık yapmak. Ulusal spor teşkilatları yönetim kurulu, genel kurul, teknik kurul, eğitim kurulu, hakem kurulu üyeliği yapmak.ulusal sportif organizasyonlarda yöneticilik, düzenleme kurulu üyeliği yapmak.

1-) 07 NİSAN 2015 Turizm Kariyer Günleri. TÜRKİYE. . 2015
2-) 1915 Çanakkale'de savaşan askerlerin Akşam Öğün yemeği ikramı . TÜRKİYE. . 2015
3-) 15-22 Nisan 2015 Turizm Haftası Etkinliği Kapsamında ‘‘Milas İlçesi Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi, Vizyon 2023’’ Konulu Panelin Kokteyli. TÜRKİYE. . 2015
4-) 2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Başı Aşçılık Öğrencileri Tarafından Aşure Günü Düzenlenmesi. TÜRKİYE. . 2015
5-) GELENEKSEL TURİZM HAFTASI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE PİKNİK ETKİNLİĞİ 17 NİSAN 2015. TÜRKİYE. . 2015
6-) 15 Nisan 2014 tarihinde Milas'ta Turizm Haftası kapsamında Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlikte, turizm sektörü temsilcileri ile Aşçılık öğrencileri bir araya geldi. . TÜRKİYE. . 2014
7-) 15 Nisan 2014 tarihinde Milas'ta Turizm Haftası kapsamında Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlikte, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüsekokulu’nda da toplantı ve halk oyunları gösterisi ve koktey düzenlendi yapıldı. . TÜRKİYE. . 2014

(I-5) Uluslararası sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; uluslararası spor organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik yapmak.

1-) MEVLANA Öğretim Elemanı Hareketlilik Programı. KAZAKİSTAN. . 2015

(I-6) Ulusal sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; ulusal spor organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik yapmak.

1-) Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulunda düzenlenmesi planlanan Altın Balık Aşçılık yarışmasına katılmak. TÜRKİYE. . 2015
2-) Milas 6. Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Milas Yöresel Yemeklerinin Sergilenmesi . TÜRKİYE. . 2015
3-) Milas 6. Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı (Peynir Festivali )Milas Yöresel Peynirlerin Sergilenmesi . TÜRKİYE. . 2015
4-) Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri Lokma Dökümü ve İkramı. TÜRKİYE. . 2015
5-) AŞURE YAPIMI. TÜRKİYE. . 2015
6-) MİLAS MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET YEMEĞİ. TÜRKİYE. . 2015
7-) ANKARA BELEDİYESİ YEMEK YARIŞMASI. ANKARA. . 2015
8-) Ankara Belediyesi Yemek Yarışması. Ankara. . 2015
9-) motivasyon ve takım çalışması. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. . 2015
10-) ISO 9001:2008. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. . 2015
11-) ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM EĞİTİMİ SİSTEMİ EĞİTİMİ. TÜRKİYE. . 2015
12-) ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. . 2015
13-) ISO 22000 HACCP GIDA YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. . 2015
14-) ISO 18001 OHSAS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SİSTEMİ EĞİTİMİ. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. . 2015
15-) REFERANS MEKTUBU QUALİTY/ISO 9001. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. . 2015
16-) 01 Nisan 2015 Okul Sektör Buluşması Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Okul Sektör Buluşması. TÜRKİYE. . 2015
17-) 17– 19 Ekim 2014 tarihleri arasında TUBİTAK Tarafından düzenlenecek olan ULUSAL VE ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ HAZIRLAMA VE YÖNETİMİ EĞİTİMİ . TÜRKİYE. . 2014
18-) ALTIN BALIK YEMEK YARIŞMASI. MARMARİS. . 2014
19-) FETİYE ŞEF-MAVİ YEMEK YARIŞMASI. TÜRKİYE. . 2014
20-) Öner, Süleyman, (2014), GEKA Teknik Destek Programı, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, 24-28 Şubat, Milas/ MUĞLA.. TÜRKİYE. . 2014
21-) 2 Nisan 2014 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen 6. okul sektör buluşması toplantısı. TÜRKİYE. . 2014
22-) T.C Milas Kaymakamlığı tarafından Turizm haftası düzenleme kurulu üyesi seçilme. TÜRKİYE. . 2014
23-) 13 Mayıs 2014 de Milas M.Önal Karadeveci Bakım ve Rehabilasyon merkeziyle geleneksel piknik ve eğlence düzenlendi. . . 2014
24-) 06 Haziran mezuniyet töreninde aşçılık ve turizm öğrencilerinin etkinliği 2014. TÜRKİYE. . 2014

(I-7) Alanı ile ilgili olarak; uluslararası panel, konferans, seminer, kurs, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde davetli konuşmacı ya da panelist olarak görev almak.

1-) Peynir Teknolojileri ve Hijyeni Paneli. TÜRKİYE. . 2015

(I-8) Alanı ile ilgili olarak; ulusal panel, konferans, seminer, kurs, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde davetli konuşmacı ya da panelist olarak görev almak.

1-) 15-22 Nisan 2015 Turizm Haftası Etkinliği Kapsamında ‘‘Milas İlçesi Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi, Vizyon 2023’’ Konulu Panel. TÜRKİYE. . 2015
2-) TURİZM HAFTASI. MİLAS. . 2014

(S-1) Özgün yapıt, proje yada tasarımlarla kişisel etkinliklerde

1-) WORKSHOP /Workshop yöneticiliği . 2016. Su ürünlerinde değişik pişirme yöntemlerinin uygulanması için pişirme öncesi ön hazırlığının yapılması ve değişik pişirme yöntemlerinin uygulanması

Verdiği Dersler

AŞÇ1517 2024-2025 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2505 2024-2025 Güz

TÜRK MUTFAĞI

AŞÇ1010 2023-2024 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ2510 2023-2024 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ1517 2023-2024 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2503 2023-2024 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ1010 2022-2023 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1504 2022-2023 Bahar

OSMANLI SARAY MUTFAĞI

AŞÇ2510 2022-2023 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ1517 2022-2023 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ2505 2022-2023 Güz

TÜRK MUTFAĞI