Personel

Öğr.Gör.Dr. (Uygulamalı Birim) ŞÜKRÜ KARATAŞ
Öğr.Gör.Dr. (Uygulamalı Birim)
Şükrü Karataş
@ E-posta
sukrukaratas@mu.edu.tr
Telefon

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Gıda Analizleri Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü / Gıda Analizleri Uygulama Ve Araştırma Merkezi / Gıda Analizleri Uygulama Ve Araştırma Merkezi

Kadro Birimi

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu / Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü / Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ

Yüksek Lisans

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ 2013

Doktora

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ 2017

Yayin Bilgileri

(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Uysal Şengül, Zengin Gökhan, Aktümsek Abdurrahman, Karataş Şükrü, 2016. Chemical and biological approaches on nine fruit tree leaves collected from the Mediterranean region of Turkey. Journal of Functional Foods
2-) Uysal Şengül, Zengin Gökhan, Aktümsek Abdurrahman, Karataş Şükrü, 2014. Fatty Acid Composition, Total Sugar Content and Anti-Diabetic Activity of Methanol and Water Extracts of Nine Different Fruit Tree Leaves Collected from Mediterranean Region of Turkey. International Journal of Food Properties

(A-3) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararsı alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makale

1-) Uysal Şengül, Zengin Gökhan, Aktümsek Abdurrahman, Güler Gökalp Özmen, Çakmak Yavuz Selim, Yıldıztugay Evren, Karataş Şükrü, 2014. PHYTOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF AN ENDEMIC PLANT USED AS FOODSTUFF IN TURKEY: CENTAUREA URVILLEI SUBSP. STEPPOSA AND ITS ANTIOXIDANT PROPERTIES. International Research Journal of Pharmacy

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Karataş Şükrü, Aktümsek Abdurrahman, Uysal Şengül, 2022. Investigation of antioxidant properties, essential oil, and fatty acid composition of Onobrychis armena Boiss. & Huet. Istanbul Journal of Pharmacy
2-) Karataş Şükrü, Aktümsek Abdurrahman, Duru Mehmet Emin, 2019. Investigation of Physicochemical Properties of Some Monofloral Honeys in South Western Anatolia. International Journal of Secondary Metabolite

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Duru Mehmet Emin, Küçükaydın Selçuk, Karataş Şükrü, 2019. Muğla’da Aynı Dönemde Üretilen Çam ve Püren Ballarının Antioksidan Aktivitelerinin Karşılaştırılması. 6th Mugla Beekeeping Pine Honey Congress
2-) Karataş Şükrü, Aktümsek Abdurrahman, Duru Mehmet Emin, 2016. Determination of Pollen and Physicochemical Properties of Citrus Honeys in Muğla Region. INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOLOGICAL SCIENCES

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Karataş Şükrü, Duru Mehmet Emin, Küçükaydın Selçuk, 2018. Ayçiçek Ballarının Fizikokimyasal Özellikleri. 6th Mugla Beekeeping Pine Honey Congress
2-) Kuş Çiğdem, Duru Mehmet Emin, Taş Meltem, Küçükaydın Selçuk, Karataş Şükrü, Kurnaz Süleyman, 2018. Characteristic Organic Compounds of Heather Honey. 6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress
3-) Karataş Şükrü, Küçükaydın Selçuk, Aktümsek Abdurrahman, Duru Mehmet Emin, 2017. Acetylcholinesterase and Butyrylcholinesterase Enzyme Inhibition Activities of Thyme Honeys Produced in Muğla (Turkey). 45th Apimondia Congress
4-) Karataş Şükrü, Taş Meltem, Aktümsek Abdurrahman, Duru Mehmet Emin, 2017. Effect of Pollen Density on Antioxidant Activities of Citrus Honeys Produced in Muğla (Turkey). 45th Apimondia Congress
5-) Aktümsek Abdurrahman, Zengin Gökhan, Güler Gökalp Özmen, Çakmak Yavuz Selim, Yıldıztugay Evren, Karataş Şükrü, 2013. In vitro anti-diabetic potential of Centaurea Urvillei DC. Supbsp. Stepposa Wagenitz. Emirates Journal of Food and Agriculture,11th International Ethnobotany Symposio

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Çiğdem Kuş, Meltem Taş, Karataş Şükrü, Duru Mehmet Emin, 2019. Aroma Composition of Lavender Honey Produced in Southwestern Anatolia. 2nd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences
2-) Karataş Şükrü, Tosunoğlu Aycan, Silici Sibel, Duru Mehmet Emin, 2018. Türkiye’nin Farklı Bölgelerinde Üretilen Geven (Keven) Balı (Astragalus subsp. (Fabaceae)) Örneklerinin Polen Yoğunlukları ve Fizikokimyasal Özellikleri. 6th Mugla Beekeeping Pine Honey Congress
3-) Duru Mehmet Emin, Küçükaydın Selçuk, Karataş Şükrü, 2018. Püren Balının Karakteristik Organik Bileşikleri. 6th Mugla Beekeeping Pine Honey Congress

(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Karataş Şükrü, Zengin Gökhan, Aktümsek Abdurrahman, 2014. Centaurea Depressa (Asteraceae) ’nın Yağ Asidi Bileşiminin Belirlenmesi. 22.ULUSAL BİYOLOJİ KONGRESİ
2-) Aktümsek Abdurrahman, Zengin Gökhan, Yıldıztugay Evren, Karataş Şükrü, 2014. Centaurea urvillei subsp.stepposa (Asteraceae)’nın GC-MS ile Uçucu Yağ İçeriğinin Aydınlatılması. 22.ULUSAL BİYOLOJİ KONGRESİ

(Ç-2) Alanında makale, kitap bölümü ve karar tahlili vb.çevirileri

1-) Karataş Şükrü, 2016. Zooloji/16. Bölüm. Yayın Evi: NOBEL Yayınevi Editör Adı: Abdurrahman AKTÜMSEK

(D-12) Diğer bilimsel, sanatsal ya da mesleki hakemli hakemlik

1-) Asian Journal of Agriculture. 2020. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Chemical and biological approaches on nine fruit tree leaves collected from the Mediterranean region of Turkey - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Fatty Acid Composition, Total Sugar Content and Anti-Diabetic Activity of Methanol and Water Extracts of Nine Different Fruit Tree Leaves Collected from Mediterranean Region of Turkey - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
3-) Chemical and biological approaches on nine fruit tree leaves collected from the Mediterranean region of Turkey - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
4-) Chemical and biological approaches on nine fruit tree leaves collected from the Mediterranean region of Turkey - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
5-) Fatty Acid Composition, Total Sugar Content and Anti-Diabetic Activity of Methanol and Water Extracts of Nine Different Fruit Tree Leaves Collected from Mediterranean Region of Turkey - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
6-) Chemical and biological approaches on nine fruit tree leaves collected from the Mediterranean region of Turkey - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 6
7-) Fatty Acid Composition, Total Sugar Content and Anti-Diabetic Activity of Methanol and Water Extracts of Nine Different Fruit Tree Leaves Collected from Mediterranean Region of Turkey - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
8-) PHYTOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF AN ENDEMIC PLANT USED AS FOODSTUFF IN TURKEY: CENTAUREA URVILLEI SUBSP. STEPPOSA AND ITS ANTIOXIDANT PROPERTIES - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
9-) Chemical and biological approaches on nine fruit tree leaves collected from the Mediterranean region of Turkey - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 6
10-) Fatty Acid Composition, Total Sugar Content and Anti-Diabetic Activity of Methanol and Water Extracts of Nine Different Fruit Tree Leaves Collected from Mediterranean Region of Turkey - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
11-) PHYTOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF AN ENDEMIC PLANT USED AS FOODSTUFF IN TURKEY: CENTAUREA URVILLEI SUBSP. STEPPOSA AND ITS ANTIOXIDANT PROPERTIES - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
12-) Chemical and biological approaches on nine fruit tree leaves collected from the Mediterranean region of Turkey - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 3
13-) Fatty Acid Composition, Total Sugar Content and Anti-Diabetic Activity of Methanol and Water Extracts of Nine Different Fruit Tree Leaves Collected from Mediterranean Region of Turkey - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
14-) PHYTOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF AN ENDEMIC PLANT USED AS FOODSTUFF IN TURKEY: CENTAUREA URVILLEI SUBSP. STEPPOSA AND ITS ANTIOXIDANT PROPERTIES - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 3
15-) Fatty Acid Composition, Total Sugar Content and Anti-Diabetic Activity of Methanol and Water Extracts of Nine Different Fruit Tree Leaves Collected from Mediterranean Region of Turkey - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1

(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Doğal Ürün Kimyası. Proje Türü: Diğer (Ulusal). Türkiye’de Üretilen Ve Ticari Potansiyeli Olan Çeşitli Bal Türlerinin B-fruktofuranoksidaz Aktivitelerinin, a-Amilaz ve Oligosakkarit Miktarlarının Araştırılması, Metotların Validasyonu ve Standardizasyonu. 2018--1

(G-6) TÜBİTAK 1002 veya 3001 kapsamında desteklenen ve tamamlanan projelerde görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Türkiye'de Yaygın Üretilen Arı Polenlerinden Antidiyabetik Aktiviteli Bileşiklerin İzolasyonları ve Yapılarının Aydınlatılması. Proje Türü: -Tübitak 1001. Türkiye'de Yaygın Üretilen Arı Polenlerinden Antidiyabetik Aktiviteli Bileşiklerin İzolasyonları ve Yapılarının Aydınlatılması. 2022-2025

(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Güney Batı Anadolu’da Üretilen Monofloral Balların Biyolojik aktivitelerinin Araştırılması. 2017-2017
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Onobrychis Armena Boiss. Huet (Fabaceae)’nın Antioksidan Özellikleri İle Uçucu ve Sabit Yağ Bileşiminin Araştırılması. 2011-2013