Personel

Öğr.Gör.Dr. SONGÜL KILINÇ ŞAHİN
Öğr.Gör.Dr.
Songül Kılınç Şahin
@ E-posta
songulkilinc@mu.edu.tr
Telefon

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu

Kadro Birimi

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 04.06.2003

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ABD 23.06.2016

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ABD 26.08.2021

Yayin Bilgileri

(A-1) SCIE veya SSCI kapsamındaki dergide yayımlanmış makale

1-) Artuğer Savaş, Sayın Kürşad, Kılınç Şahin Songül, 2024. The effect of social servicescape on price fairness and customer trust: a study in coffee shops. British Food Journal

(A-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yayımlanmış makale

1-) Kılınç Şahin Songül, 2023. Kahve Mağazalarında Oluşan Kahve Atıklarının Sürdürülebilirlik Kapsamında Değerlendirilmesi. https://pejoss.com/index.php/pub/index
2-) Kılınç Şahin Songül, Baysal Kadir, 2022. GASTRONOMİ ŞEHRİ GAZİANTEP’İN SOKAK LEZZETLERİNDEN ÖRNEKLER. Premium E-Journal Of Social Science
3-) Kılınç Şahin Songül, Özgürel Gizem, 2022. Covid-19 Pandemisinin Esnaf Lokantalarına Etkisi. International Journal of Eurasia Social Sciences (IJOESS)
4-) Songül Kılınç Şahin, 2021. OTEL İŞLETMELERİNDE GIDA ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK MODEL ÖNERİSİ. INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL HUMANITIES SCIENCES RESEARCH (JSHSR)
5-) Kılınç Şahin Songül, Baysal Kadir, İşlek Erhan, 2018. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÜZÜM SUYUNUN YEREL LEZZETLEREDÖNÜŞÜMÜ: GAZİANTEP ÖRNEĞİ. Journal of Social and Humanities Seciences Research
6-) Bekar Aydan, Kılınç Songül, 2017. Attempts of Reviving The 4000 Years of History of Winemaking in The Ancient City of Cnidus and Bringing it Into Gastronomy Tourism. International Journal of Economics, Commerce and Management

(A-7) TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale

1-) Kılınç Şahin Songül, Artuğer Savaş, 2023. Coffeescape: A Scale for Measuring Coffee Shops Atmospherics. Journal of Tourism and Gastronomy Studies,
2-) Kılınç Şahin Songül, 2022. Sakin Şehir Akyaka’da Slow Food Akımı Kapsamında Sürdürülebilir Mutfak Uygulamasına Bir Örnek: Adile Teyze’nin Ekşi Mayalı Soğuk Fermente Ekmekleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
3-) Gizem Özgürel, Songül Kılınç Şahin, 2021. Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar. Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi-International Journal of Society Researches
4-) Artuğer Savaş, Şahin Kılınç Songül, 2020. Hizmet Ortamı, Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti İlişkisi: Resort Otellerde Bir Araştırma. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
5-) Kılınç Songül, Bekar Aydan, 2018. Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry). Journal of Tourism and Gastronomy Studies

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Kılınç Şahin Songül, Ceylan Özgür, Karayel İncili Gamze, Engin Ayşe Sena, 2023. ANTİK KENT DATÇA’TA BADEM KAHVE KÜLTÜRÜ. EGE ZİRVESİ 10. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ
2-) Engin Ayşe Sena, Karayel İncili Gamze, Ceylan Özgür, Kılınç Şahin Songül, 2023. Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Gastronomi Alanında Değerlendirilmesi: Muğla Göce Tarhanası Örneği . EGE ZİRVESİ 10. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ
3-) Kılınç Şahin Songül, Baysal Kadir, 2022. Gastronomi Şehri Gaziantep’te Menengiç Kahve Kültürü. 4.Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
4-) Kılınç Şahin Songül, Baysal Kadir, 2022. Türk Mutfak Kültüründe Bal. 4.Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
5-) Kılınç Şahin Songül, Baysal Kadir, 2022. Geleneksel Ekşi Mayalı Ekmeğin Sağlıklı Beslenmeye Etkisi. 4.Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
6-) Kılınç Songül, İşlek Erhan, Bingöl Zekeriya, 2018. GAZİANTEP MUTFAK KÜLTÜRÜNDE YER ALAN KLASİK LEZZETLERDEN ÖRNEKLER. 2.Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
7-) Kılınç Songül, Kılıç Burhan, 2018. TELEVİZYON YEMEK PROGRAMLARININ ÖĞRENCİLERİN AŞÇILIK PROGRAMINI TERCİHLERİNE ETKİSİ. International Gastronomy Tourism Studies Congress
8-) Kılınç Songül, Bekar Aydan, 2018. TÜKETİCİLERİN COFFEE SHOPLARA OLAN DAVRANIŞSAL VE DUYGUSAL BAĞLILIĞA NEDEN OLAN FAKTÖRLERİN ANALİZ EDİLMESİ. International Gastronomy Tourism Studies Congress
9-) Kılınç Songül, İşlek Erhan, 2018. GENÇLERDE OBEZITENIN ÖNLENMESINDE VESAĞLIKLI YAŞAMIN DESTEKLENMESINDE AKDENIZ DIYETININ ROLÜ. III. ULUSLARARASIGENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
10-) Bekar, Y., Kılınç Şahin, Ö., 2015. TÜKETİCİLERİN RESTORANDA YEMEK SEÇİM KARARINDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER. 2nd International Congress of Tourism and Management Researches Kuşadası

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kılınç Songül, İşlek Erhan, 2018. AgroturizmeOlanTalepteZeytin ÇiftliklerininÖnemi: DatçaOlive Farm Örneği. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENT CONGRESS

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kılınç Şahin Songül, Engin Ayşe Sena, 2022. Rafine Şeker Yerine Balın Kullanıldığı Sağlıklı Kekler, Gerçekten Sağlıklı mı?. 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Karayel İncili Gamze, Kılınç Şahin Songül, Ceylan Özgür, Engin Ayşe Sena, 2022. Unutulan Geleneksel Lezzetlerin Gastronomi Turizmine Kazandırılması: Muğla Hardımya Örneği.. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU
2-) Bekar, Y., Kılınç Şahin, Ö., Kılıç, D., 2016. ANTİK KENT KNIDOS’UN 4000 YILLIK ŞARAP TARİHİNİN YENİDEN CANLANDIRILMA ÇABALARI VE GASTRONOMİ TURİZMİNE KAZANDIRILMASI . 1.Ulusal Alternatif Turizm Kongresi

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Engin Ayşe Sena, Ceylan Özgür, Kılınç Şahin Songül, Karayel İncili Gamze, 2022. Geleneksel ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Çiğirdik. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU
2-) Kılınç Şahin, Ö., Yıldız, Ö., Ayazlar, Y., 2016. Coğrafi İşaretlemenin Kırsal Turizm’in Gelişimindeki Rolü: Datça Badem Örneği. 5.Ulusal Kırsal Turizm Kongresi

(C-5) Diğer uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm

1-) Kılınç Şahin Songül, Yıldız Emrah, 2023. PASTACILIK TEMEL METOT VE UYGULAMALARI/KEK HAZIRLAMA VE UYGULAMA TEKNİKLERİ. Yayın Evi: Paradigma Akademi Editör Adı: Burhanettin ZENGİN, Şevki ULEMA, Muhammed TAŞ
2-) Kılınç Şahin Songül, 2022. TURİZMDE KARİYER ALTERNATİFLERİ. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Ali TÜRKER, Kağan Çağrı KARACA
3-) Kılınç Şahin Songül, Tasdemir Deniz, 2021. Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism/Evaluation of Turkish Coffee in the Scope of Gastronomy Tourism. Yayın Evi: Peter Lang Editör Adı: İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA
4-) Yıldız Emrah, Kılınç Şahin Songül, 2021. İLERİ MUTFAK BİLİMLERİ/MAKARNALAR. Yayın Evi: DETAY Editör Adı: YILMAZ SEÇİM, SELMAN BAYRAKÇI
5-) Kılınç Şahin Songül, 2021. Gastronomide Sistematik Araştırmalar. Yayın Evi: Oğlak Yayıncılık Editör Adı: Adem ARMAN, Özkan ERDEM

(C-7) Alanında uluslararası ansiklopedi/sözlük maddesi

1-) Kılınç Şahin Songül, 2022. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ/Matbah-ı Ayıntap ve Sertabbah Derneği (Masatder)). Yayın Evi: DETAY Editör Adı: Prof.Dr.Nazmi KOZAK, Prof.Dr.Metin KOZAK
2-) Kılınç Şahin Songül, 2022. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ/Oasis of Seas. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Prof. Dr. Nazmi Kozak, Prof. Dr. Metin Kozak
3-) Kılınç Şahin Songül, 2022. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ/Osmaniye Kültür Turizm ve Gastronomi Derneği. Yayın Evi: DETAY Editör Adı: Prof.Dr.Nazmi KOZAK, Prof.Dr.Metin KOZAK

(D-20) Ulusal sanat ve tasarım etkinliklerinde hakemlik veya jüri üyeliği

1-) Journal of Gastronomy and Studies. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1

(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf

1-) Hizmet Ortamı, Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti İlişkisi: Resort Otellerde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3

(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) The effect of social servicescape on price fairness and customer trust: a study in coffee shops - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) Hizmet Ortamı, Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti İlişkisi: Resort Otellerde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
4-) Hizmet Ortamı, Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti İlişkisi: Resort Otellerde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 3
2-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 3
3-) Hizmet Ortamı, Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti İlişkisi: Resort Otellerde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 4
4-) OTEL İŞLETMELERİNDE GIDA ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK MODEL ÖNERİSİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
5-) Hizmet Ortamı, Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Ziyaret Etme Niyeti İlişkisi: Resort Otellerde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
7-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf

1-) Covid-19 Pandemisinin Esnaf Lokantalarına Etkisi - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Coffeescape: A Scale for Measuring Coffee Shops Atmospherics - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÜZÜM SUYUNUN YEREL LEZZETLEREDÖNÜŞÜMÜ: GAZİANTEP ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
4-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
5-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 5
6-) GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÜZÜM SUYUNUN YEREL LEZZETLEREDÖNÜŞÜMÜ: GAZİANTEP ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf

1-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) Sakin Şehir Akyaka’da Slow Food Akımı Kapsamında Sürdürülebilir Mutfak Uygulamasına Bir Örnek: Adile Teyze’nin Ekşi Mayalı Soğuk Fermente Ekmekleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
4-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
5-) Sakin Şehir Akyaka’da Slow Food Akımı Kapsamında Sürdürülebilir Mutfak Uygulamasına Bir Örnek: Adile Teyze’nin Ekşi Mayalı Soğuk Fermente Ekmekleri - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1

(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf

1-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
2-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları (A Global Problem“Food Waste”: Food Waste Generators in Hotel Industry) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-8) Diğer ulusal/uluslararası kitapta yapılan atıf

1-) Turizmde Robotlaşma: Yiyecek-İçecek Sektöründe Robot Şefler ve Robot Garsonlar - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 4
2-) GASTRONOMİ ŞEHRİ GAZİANTEP’İN SOKAK LEZZETLERİNDEN ÖRNEKLER - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1

Verdiği Dersler

GAP2510 2024-2025 Bahar

FONKSİYONEL GIDALAR

GAP2528 2024-2025 Bahar

İÇECEK TEKNOLOJİSİ

GAP2530 2024-2025 Bahar

İŞLETME YÖNETİMİ

İŞY1822 2024-2025 Bahar

KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI

İŞY2808 2024-2025 Bahar

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ

GAP1015 2024-2025 Güz

BESLENME İLKELERİ

GAP2515 2024-2025 Güz

GIDA KALİTE KONTROL ESASLARI

GAP2521 2024-2025 Güz

GIDA PAZARLAMA TEKNİKLERİ

GAP2525 2024-2025 Güz

GIDA AMBALAJLAMA

İNT1501 2024-2025 Güz

MESLEK ETİĞİ

İŞY2801 2024-2025 Güz

KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI

GAP2510 2023-2024 Bahar

FONKSİYONEL GIDALAR

GAP2514 2023-2024 Bahar

MESLEK ETİĞİ

GAP2528 2023-2024 Bahar

İÇECEK TEKNOLOJİSİ

GAP2530 2023-2024 Bahar

İŞLETME YÖNETİMİ

GAP1015 2023-2024 Güz

BESLENME İLKELERİ

GAP2515 2023-2024 Güz

GIDA KALİTE KONTROL ESASLARI

GAP2521 2023-2024 Güz

GIDA PAZARLAMA TEKNİKLERİ

GAP2525 2023-2024 Güz

GIDA AMBALAJLAMA

İNT1501 2023-2024 Güz

MESLEK ETİĞİ

İŞY2801 2023-2024 Güz

KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI