(A-1) SCIE veya SSCI kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
1-) Yalçın Semiha, Sürsal Şimşek Neslihan, Cengiz Seyda, 2024. Molecular study of some vector–borne diseases in cattle raised in western Türkiye. REVISTA CIENTIFICA-FACULTAD DE CIENCIAS VETERINARIAS
2-) Yalçın Semiha, Özgen Arzu, Şimşir Metehan, 2024. Molecular characteristics and antimicrobial susceptibility profiles of bovine mastitis agents in western Türkiye. Journal of Veterinary Science
3-) Bostan Kamil, Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2017. Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt. Food Science and Biotechnology
(A-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yayımlanmış makale
1-) Yalçın Semiha, Zeren Selva, Barut Abdullah Yüksel, Aydın Sema, 2021. Ethiological, Clinical and Epidemiological Overview of Covid-19 Pandemia. Journal of Immunology and Clinical Microbiology
(A-7) TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
1-) Yalçın Semiha, Şimşir Metehan, Kurtuluş Eda Merve, 2024. Evaluation of Lactic Acid Bacteria and Total Bacterial Load in Milk from Clinical Mastitis, Subclinical Mastitis and Healthy Cows. Eurasian Journal of Veterinary Sciences
2-) Bulut Osman, Ecer Özgür, Akkoç Ayşe Nur, Yalçın Semiha, 2024. Healing and Antimicrobial Effects of Olea europaea L (Memecik olive oil) on Wounds in Rats. Animal Health Production and Hygiene
3-) Çöl Başak Gökçe, Elkin Nurten, Yalçın Semiha, Nizamlıoğlu Mustafa, Barut Abdullah Yüksel, Onur Öztürk Hande Nur, Kurtuluş Eda Merve, 2023. Sağlık Bilimleri Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Durumu. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
4-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Aksu Harun, 2023. Bitkisel Kaynaklı Gıdalardan İzole Edilen B. cereus Suşlarının Bazı Antibiyotiklere Karşı Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi. Dicle University Journal of Faculty of Veterinary Medicine
5-) Değirmenci Hasan, Vural Savaş, Yalçın Semiha, 2022. İstanbul’da Bir Özel Hastanede İdrar Yolu Enfeksiyonu Bulunan Hastalardan İzole Edilen Bakteriler ve Antibiyotik Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
6-) Uzlu Gizem, Koç Murat, Akgöz Hasan Fatih, Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, 2021. Sporcu Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi. IGUSABDER
7-) Ünver Alçay Ayla, Sağlam Aysun, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, 2018. Possible Protein Sources for the Future. Akademik Gıda
8-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Çakmak Burcu, Sağlam Aysun, 2017. A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
9-) Yalçın Semiha, Ilgaz Atilla, 2010. Klinik Belirtili Köpeklerde Legionella pneumophila serogrup 1 varlığının kültür, PCR ve Üriner Antijen Aranması Yöntemleri ile araştırılması.. Journal of The Faculty of Veterinary Medicine Istanbul University
(A-8) Diğer ulusal hakemli dergide yayımlanmış makale
1-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, 2015. İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi
2-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Dinçel Ekin, 2015. Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar. İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Dergisi
3-) Yalçın Semiha, 2007. Hayvanlarda Legionellosis (derleme).. Bahri Dağdaş Hayvancılık Araştırma Dergisi
(B-5) Ulusal bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve özet metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Yalçın Semiha, Özgen Arzu, Şimşir Metehan, 2024. Muğla yöresinden izole edilen bazı sığır mastitis etkenlerinin antimikrobiyal duyarlılık profilleri ve 16S rRNA gen bölgesi filogenetik ilişkileri. XVI. ULUSAL VETERİNER HEKİMLERİ MİKROBİYOLOJİ KONGRESİ
2-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, Sağlam Aysun, 2015. Gıdalarda, Yemlerde ve Tohumlarda GDO Tespit Metodunun Laboratuvar İçi Verifikasyonu. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir.
3-) Yalçın Semiha, Altınkaya Filiz, Ünver Alçay Ayla, Bostan Kamil, Sağlam Aysun, 2015. Gıda Kontrol Laboratuarlarında ISO/ IEC 17025 Standardının, Akreditasyonun ve Kalite Yönetim Sisteminin Önemi ve Uygulaması. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir
4-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, Varlık Candan, 2015. Alglerin Gıda Olarak Kullanımı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir.
5-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, 2015. Evlerde Muhafaza Edilen Kuru Gıda Artropodları. Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli.
6-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, 2014. Antimikrobiyal Ambalajlama. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.
7-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, 2014. İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Sağlık Üzerine Etkileri. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.
8-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, 2014. Gıdalarda ve Yemlerde ELISA Yöntemiyle Total Stafilokokal Enterotoksin Analizi Metodunun Laboratuar İçi Verifikasyonu. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.
(B-3) Uluslararası bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster şeklinde sunulan ve özet metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Özgen Arzu, Yalçın Semiha, 2025. BIOINFORMATICS ANALYSIS OF THE VIRULANCE FACTOR “SUBTILISIN” IN SOME DERMATOPHYTE AGENTS CAUSING CUTEAN MYCOSIS IN HUMANS AND ANIMALS AT THE GENE AND PROTEIN LEVEL. XI-INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCH
2-) Şimşir Metehan, Yalçın Semiha, 2024. Determination of Biofilm Inhibıtory Effects of Lactic Acid Bacteria Isolated from Healthy Udder Flora Against Some Bacteria Isolated from Field Masiıtis Cases. 13. ÇUKUROVA Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi
3-) Şimşir Metehan, Yalçın Semiha, 2024. DETERMINATION OF THE PRESENCE OF INDUCTABLE CLINDAMYCIN RESISTANCE IN STAPHYLOCOCCUS ISOLATED FROM SKIN AND MUCOSAL INFECTIONS IN CATS AND DOGS. 5th INTERNATIONAL CONGRESS ON KHAZARSCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION
4-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Aksu Harun, 2023. Bitkisel Kaynaklı Gıdalardan İzole Edilen B. cereus Suşlarının Bazı Antibiyotiklere Karşı Duyarlılık Profilleri. 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress
5-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Altınsoy Berrak, Nizamlıoğlu Mustafa, Barut Abdullah Yüksel, Eren Vapur Ufuk, 2018. Relationship with Obesity of Intestinal Flora and Probiotics. International Agricultural, Biological and Life Science Conference
6-) Altınsoy Berrak, Barut Abdullah Yüksel, Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Eren Vapur Ufuk, 2018. Bioplymers For Medical Applications. International Agricultural, Biological and Life Science Conference
7-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2016. Microbiological Charasterictics of the Yoghurt Fermented with Pine Cones.. Days of Veterinary Medicine, 7. International Scientific Meeting, Struga, Republic of Macedonia.
8-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Çakmak Burcu, Sağlam Aysun, 2016. A Study on Prevalance of Echerichia coli O157 with Verified Methods in Foods.. Days of Veterinary Medicine, 7. International Scientific Meeting, 22-24 September 2016, Struga, Republic of Macedonia.
9-) Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2016. Geleneksel Kozalak Yoğurtlarından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin İdentifikasyonu ve Karakterizasyonu. Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10–13 Kasım 2016, Lefkoşa, Yakındoğu Üniversitesi, Kıbrıs
10-) Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, Ünver Alçay Ayla, Özer Emre Nesrin, Yalçın Semiha, 2015. Ayran with Wheat Germ. 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
11-) Dinçel Ekin, Sağlam Aysun, Ünver Alçay Ayla, Özer Emre Nesrin, Yalçın Semiha, 2015. Damson Plum Marmalade. 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
12-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, 2015. Manna (Kudret Helvası). International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
13-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, 2015. Gıdalarda ve Yemlerde TS EN ISO 16654 Klasik Yöntemi ile Escherichia coli O157 Analiz Metodunun Laboratuar İçi Verifikasyonu. 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya.
14-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Varlık Candan, 2015. Alternatif Gıda Kaynakları. II. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya.
(C-5) Diğer uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm
1-) Tındaş İlknur, Yalçın Semiha, 2023. Current Advances in Natural Sciences/Recent Molecular Studies Involved in Gut Microbiota on Fish Farming. Yayın Evi: Iksad Yayınevi Editör Adı: AKILLI ŞİMŞEK Seçil, SEZGİN Mehmet, ÇORAK ÖCAL İlkay
(C-6) Diğer ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm
1-) Çöl Başak Gökçe, Yalçın Semiha, Nizamlıoğlu Mustafa, 2018. BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLER/BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLERİN OBEZİTE ÜZERİNE ETKİSİ. Yayın Evi: TÜRKİYE KLİNİKLERİ Editör Adı: PROF. DR. MUSTAFA NZAMLIOĞLU
(D-15) AHCI, ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergilerde hakemlik
1-) Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
(D-16) Diğer uluslararası hakemli dergilerde hakemlik
1-) Van Veterinary Journal. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Journal of Laboratory Animal Science and Practices. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Eurasian Journal of Veterinary Science. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Van Veterinary Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
(D-17) Diğer bilimsel, sanatsal ya da mesleki dergilerde hakemlik
1-) Aydın Gastonomy. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Kocatepe Veterinary Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Aydın Gastronomy. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf
1-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 4
2-) A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
5-) A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) Sağlık Bilimleri Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Durumu - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf
1-) Sporcu Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 2
3-) İstanbul’da Bir Özel Hastanede İdrar Yolu Enfeksiyonu Bulunan Hastalardan İzole Edilen Bakteriler ve Antibiyotik Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
5-) Possible Protein Sources for the Future - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
6-) İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf
1-) İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
(E-8) Diğer ulusal/uluslararası kitapta yapılan atıf
1-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 4
2-) İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) Ethiological, Clinical and Epidemiological Overview of Covid-19 Pandemia - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
4-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
(F-3) Lisansüstü/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlik tez çalışmaları savunma sınavlarında jüri üyeliği
1-) Tez Adı: PASTEURELLA MULTOCİDA VE MANNHEİMİA HAEMOLYTİCA SUŞLARININ VİRULENS ÖZELLİKLERİNİN MOLEKÜLER OLARAK İNCELENMESİ. Konu: PASTEURELLA MULTOCİDA VE MANNHEİMİA HAEMOLYTİCA SUŞLARININ VİRULENS ÖZELLİKLERİNİN MOLEKÜLER OLARAK İNCELENMESİ. ERSAN-PÜTÜR. 2024
2-) Tez Adı: SAĞLIKLI VE OTİTİS EKSTERNALI KÖPEK VE KEDİLERDEN İZOLE EDİLEN STAPHYLOCOCCUS TÜRLERİNİN ÇEŞİTLİLİĞİ, ANTİMİKROBİYAL DUYARLILIK PATERNLERİ, BİYOFİLM OLUŞTURMA YETENEĞİ VE RİSK FAKTÖRLERİNİN BELİRLENMESİ. Konu: SAĞLIKLI VE OTİTİS EKSTERNALI KÖPEK VE KEDİLERDEN İZOLE EDİLEN STAPHYLOCOCCUS TÜRLERİNİN ÇEŞİTLİLİĞİ, ANTİMİKROBİYAL DUYARLILIK PATERNLERİ, BİYOFİLM OLUŞTURMA YETENEĞİ VE RİSK FAKTÖRLERİNİN BELİRLENMESİ. MÜRÜVET -DUMAN. 2024
(G-8) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede araştırmacı olmak
1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Seydikemerde yer alan Eşen Çayı Havzası üzerinde yerleşik üç farklı alabalık çiftliğinden hastalıklı balıklardan aylık yerinde örneklem yapılarak, bakteriyel, viral ve paraziter hastalıkların varlığı araştırılmaktadır.. Proje Türü: Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç). Muğla İli Eşen Çayı Havzasında Faaliyet Gösteren Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus myirss) İşletmelerinin Hastalık Haritasının Ortaya Çıkarılması ve Hastalık İzleme-takip Programlarının Temelinin Oluşturulması . 2023-1900
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Kozalak Yoğurdundan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, İdentifikasyon ve Karakterizasyonu. 2015-2016
(G-10) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) yürütücülük/koordinatörlük yapmak
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Deniz kültür balıklarından izole edilen Photobacterium damselae subsp. piscicida suşlarının virülans gen profillerinin karakterizasyonu ve antimikrobiyal direnç özelliklerinin belirlenmesi. 2022-2023
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla Milas Yöresinden İzole Edilen Bakteriyel Mastitis Etkenlerinin 16S PCR Analizi ile İdentifikasyonu ve Antimikrobiyal Direnç Profillerinin Belirlenmesi. 2022-2023
(G-11) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev almak
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla İli Milas İlçesinde Yetiştiriciliği Yapılan Sığırlarda Vektör Kaynaklı Bazı Hastalıkların Moleküler Yöntemlerle Araştırılması.. 2023-2024
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Viroloji-Mikrobiyoloji Laboratuvar Altyapısının Geliştirilmesi. 2021-2022
(G-12) Tamamlanmış TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projelerinde görev almak
1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Mastitis Olgularından İzole Edilen Bazı Patojen Bakterilerin Biyofilm Oluşturma Yetenekleri İle Sağlıklı Meme Florasından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Biyofilm İnhibitör Etkilerinin Belirlenmesi. 2023-1900
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Sığırlarda Sağlıklı Göz Florasının Moraxella bovis Saha İzolatları Üzerine Antimikrobiyal Etkilerinin Belirlenmesi. 2022-2025
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Muğla Propolisi ve Moringa oleifera Ekstraktının Microsporum spp. Saha İzolatları Üzerine Antifungal Etkilerinin İn-Vitro Yöntemle Değerlendirilmesi. 2022-2025
4-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Laktasyon Dönemindeki, Klinik, Subklinik Mastitisli Ve Sağlıklı İneklerden Alınan Sütlerde Aerobik Toplam Bakteri Ve Laktik Asit Bakteri Flora Sayılarının Karşılaştırılarak Mastitis Olgularıyla İlişkilerinin Belirlenmesi. 2021-2022