(A-4) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
1-) Toker İlayda, Atabey Selma, 2023. Determining the Amount and Types of Wastes Generated in Vocational School Cooking Programs and Educational Kitchen Applications and Environmental Recommendations in Education: Example of Ortaca Vocational School. Yükseköğretim Dergisi
(A-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yayımlanmış makale
1-) Atabey Selma, 2023. Antik Çağlardan Günümüze Yolculuk: Oxymellit’den Sirkencebin’e Karşılaştırmalı Analizi. Journal of Current Researches on Social Sciences
2-) Atabey Selma, 2023. Antik dönemde bal: Antik miras olarak günümüze taşınmış yöresel tarif “Çitirmek”.. KTO Karatay University
3-) Atabey Selma, Çolakoğlu Ülker, 2023. Nüfus Mübadelesi Sonrasında Girit Mutfak Kültürünün Türkiye de Sürdürülebilirliği (Sustainability of Cretan Culinary Culture in Turkey After the Population Exchange). TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
4-) Dağdelen Yasemin, Atabey Selma, 2023. Ekmek Kullanım Tercihleri, İsrafına Yönelik Bir Çalışma ve Model Önerisi. Journal of Strategic Researchin Social Science
5-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2020. YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAKPERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ. Gastoria: Journal of Gastronomy ve Travel Research
6-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. The Measurement of Attitudes and Perceptions of Vocational School Students Having Tourism Education in Terms of Career Judgements. International Journal of Business and Social Science
7-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Job Satisfaction Levels Of The Employees: South Aegean Marmaris Chefs Association Sample. IOSR Journal Of Humanities And Social Science (IOSR-JHSS)
8-) Atabey, S., Yokaş, İ., 2016. Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
9-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, Yokaş İbrahim, 2016. ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ. International Social Science NWSASOS
10-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 2016. A Research for the Determination of Educational Satisfaction and Future Perspectives of the Students Having Tourism Education. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
11-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 2015. Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi. Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi
12-) Selim Serdar, Karakuş Nihat, Elkan Selma, Selim Ceren, 2011. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumların Değerlendirilmesi Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
13-) Selim, S., Karakuş, N., Atabey (elkan), S., Selim, C., 1900. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
14-) Atabey, S., Gürdoğan, A., 1900. Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi
15-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 1900. BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. . Journal of Recreation and Tourism Research (JRTR)
(A-7) TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
1-) Atabey Selma, 2023. Uluslararası Sistemlerde Kayıt Altına Alınarak Muğla Kültürel Gastronomi Mirasının Sürdürülebilirliği. KÜLLİYE
2-) Atabey Selma, Yıldıztekin Mahmut, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Ceylan Olcay, Yokaş İbrahim, 2020. Mineral Nutrition Status of Some Aromatic Plants Grown in Muğla, Determination of Their Soil Characteristics and Uses in the Kitchen. International Journal of Secondary Metabolite
3-) Tanrısevdi Abdullah, Atabey Selma, 2020. Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin
Değerlendirilmesi. AHBVÜ Turizm Fakültesi Dergisi
4-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2018. Mutfak Çalışanların Yöresel Mutfak Algılamalarının, UyguladıklarıPazarlama Faaliyetlerine Etkisi: Marmaris Örneği. İşletme Araştırmaları Dergisi
5-) Atabey, S., Yokaş, İ., 2015. Evaluation of the Effect of Organic Agriculture Applications on Ecotourism and Environmental at the Scope of Çandır Ecological Village Project by Tourism Operators.. Muğla Journal of Science and Tecnology
(A-8) Diğer ulusal hakemli dergide yayımlanmış makale
1-) Atabey Selma, 2023. Farklı İnanışlara Göre Ölümde Yemek Ritüelleri. Multidisipliner Akademik Yaklaşım Araştırmaları Dergisi
(B-2) Uluslararası bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve tam metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Atabey Selma, 2023. TARİHSEL, SOSYOLOJİK GERÇEKLİK BAĞLAMINDA HELVA VE
HELVA KÜLTÜRÜ. AVRASYA 8th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES
2-) Atabey Selma, 2023. ANTİKÇAĞDAN GÜNÜMÜZE TUZ KULLANIMI VE BOTARGA ÜRETİMİ, MUĞLA ÖRNEĞİ
. 7TH INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH
3-) Atabey Selma, 2022. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ BİBLİYOMETRİK
PROFİLİ. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ (UGTAK)
4-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2022. Türkiye'deki, Potansiyel Yerli Turistlerde, Yöresel Yemek Tercihi İle Çevre Bilinci Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi. MTCON 2022
5-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2022. GİRİT MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN MUĞLA MUTFAĞINA YANSIMASI
. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
6-) Atabey Selma, 2021. TÜRK MUTFAĞINDA YAKIN DÖNEMDE YAŞANAN DEĞİŞİMLER VE GASTRONOMİDE YAŞANAN YOZLAŞMA. Uluslararası Gastronomi Turizm Çalışmaları Kongresi
7-) Çolakoğlu Ülker, Atabey Selma, 2021. MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİNİN KİMLİK VE KÖKEN
ARAŞTIRMASI. 21. ULUSAL 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ UTK21
8-) Atabey Selma, 2020. TURİZM İÇERİSİNDE ÖNEMLİ YERİ OLAN MUTFAĞIN SORUNLARININ, MUTFAK PERSONELİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ (EVALUATION OF THE PROBLEMS IN THE KITCHEN BY THE KITCHEN STAFF WHICH HAVE ANIMPORTANT PLACE IN TOURISM). 2nd INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ONINTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCHES
9-) Atabey Selma, 2020. KORONAVİRÜS (COVID 19) SALGINI SONRASINDA MUTFAKTA BEKLENEN SORUNLAR VE DEĞİŞİMLERİN MUTFAK PERSONELİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRMESİ (THE EVALUATION OF PROBLEMS AND CHANGES EXPECTED IN THE KITCHEN AFTER THE CORONAVIRUS (COVID 19) OUTBREAK BY THE KITCHEN STAFF). 2nd INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ONINTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCHES
10-) Atabey Selma, Işık Selim, 2019. TARİHTE ÜRETİLEN İLK TARHANA ÖRNEĞİ MUĞLA TARHANASI, FARKLILIKLARI VE TARİHİ KÖKENİ. GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
11-) Atabey Selma, 2018. Yerli ve Yabancı Mutfak Personelinin Yerel Mutfak Tercihleri. Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi
12-) Atabey Selma, Karadağ Levent, Karadağ Ümit, 2018. Turizm ve Aşçılık Öğrencilerinin Mutfak Departmanına Tutumları: Ortaca Örneği. 3. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
13-) Atabey Selma, Işık Selim, 2018. Evaluation of Culinary Culture and Local Foods by Local People, Fethiye Sample. International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research
14-) Atabey Selma, Yıldıztekin Mahmut, Ceylan Olcay, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Yokaş İbrahim, 2018. Some Aromatic Plants in Bodrum Use in Meals, Location and İmportance in The Local Kitchen Culture. International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research
15-) Atabey Selma, Yıldıztekin Mahmut, Ceylan Olcay, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Yokaş İbrahim, 2018. Bazı Aromatik Bitkilerin Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi: Fethiye Örneği. Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi
16-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. Üniversite Seçimini Etkileyen Faktörler: Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine BirÇalışma. 2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences
17-) Arzu, G., Selma, A., 2016. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Kariyer Algıları. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
18-) Atabey, S., 2016. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği. Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi
19-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 1900. “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği”. Turizm Eğitimi Konferansı
20-) Gürdoğan, A., Atabey, S., 1900. Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Bakış Açılarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma. IV. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu
(B-3) Uluslararası bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster şeklinde sunulan ve özet metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Mutfak Çalışanlarının Yöresel Mutfak Algılamalarının, Uyguladıkları Pazarlama Faaliyetlerine Etkisi: Marmaris Örneği. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Yabancı Dil Eğitimine Karşı Öğrenci Tutumlarının İncelenmesi. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi
3-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2017. Çalışanların İş Doyum Düzeyleri: Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği Örneği. 2nd International Scientific Researches Congress onHumanities and Social Sciences (IBAD-2017)
4-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersine Olan Yaklaşımı: Ortaca Örneği. 2.Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
5-) Gürdoğan Arzu, Atabey Selma, 2017. Öğrencilerin Uzaktan Eğitime Bakış Açılarının İncelenmesi. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi
6-) Atabey, S., Gürdoğan, A., Yokaş, İ., 2016. Organik Tarım Tabanlı Eko-turizm Uygulamalarının Değerlendirilmesi: Çandır Köyü Örneği. International Science Symposium 2016
7-) Gürdoğan, A., Duman, F., Çelik, İ., Atabey, S., 2015. The Effect of Competition and ifferentition on Hotel Room Prices: Evidence From Chain Hotels in İstanbul, Turkey.. İnternational Conference on Social Sciences and Educations Research
(B-4) Ulusal bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve tam metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Atabey, S., Gürdoğan, A., Yokaş, İ., 2016. Organik Tarım ve Eko-turizm Uygulamalarına Geçiş Sürecinde Çandır Köyü Örneği. 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi
2-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, 2015. Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ
3-) Atabey, S., Yokaş, İ., Gürdoğan, A., 2015. Turizme Yönelik Tarım Uygulamalarının, Çevreye ve Ekoturizme Etkileri; Çandır Ekolojik Köyü Örneği. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu
(C-2) Diğer uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitap
1-) Atabey Selma, Çolakoğlu Ülker, 2023. ANADOLU’DA DÜNDEN BUGÜNE GİRİT MUTFAĞI/. Yayın Evi: EFİL YAYINEVİ Editör Adı: Selma ATABEY
2-) Atabey Selma, Badem Abdullah, 2023. MUTFAKTA ETİK. Yayın Evi: Efil Yayınevi Editör Adı: SELMA ATABEY
3-) Yıldıztekin Mahmut, Atabey Selma, Tuna Atilla Levent, Nazlı Okay, Ceylan Olcay, Yokaş İbrahim, 2020. MUĞLA’DA YETİŞEN BAZI AROMATİK BİTKİLERİN BESLENME DURUMU/. Yayın Evi: LAP LAMBERT Academic Publishing Editör Adı: İbrahim Altınbaş
4-) Karademir Fikret, Atabey Selma, Altunlu Hakan, 2020. TURŞU. Yayın Evi: EFİL Editör Adı: YOKAŞ, İbrahim
5-) Atabey, S., Gürdoğan, A., Yokaş, İ., 2016. Organic Agriculture and Eco-Tourism Applications in Çandır Village.. Yayın Evi: Lap Lambert Academic Publishing Editör Adı: Selma ATABEY
(C-5) Diğer uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm
1-) Atabey Selma, 2023. GASTRONOMİK AKIMLAR I/SLOW FOOD. Yayın Evi: İKSAD Publishing House Editör Adı: Aslan, Sinem Türk
2-) Atabey Selma, Özdoğan Osman Nuri, 2022. Turizmde Sürdürülebilir Kavramlar ve Uygulamalar/Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Gastronomide Sürdürülebilirlik. Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Çolakoğlu, Ülker ve Duran, Nüket
3-) Atabey Selma, Çolakoğlu Ülker, 2022. SOSYAL, BEŞERİ ve İDARİ BİLİMLERDE GÜNCEL TARTIŞMALAR 1/Muğla Mutfak Kültürü Köken Araştırması. Yayın Evi: Duvar Yayınları Editör Adı: SÖNMEZ, Sinan; IŞIK, Özgür
4-) Atabey Selma, 2022. Mutfakta Geleneksel Ürün Uygulamaları/Salça ve Soslar. Yayın Evi: NKM YAYIN GRUBU LİTERATÜRK ACADEMİA Editör Adı: Seçim, Yılmaz
5-) Atabey Selma, 2022. MULTIDISCIPLINARY PERSPECTIVES IN EDUCATIONAL AND SOCIAL SCIENCES V/EVALUATION OF WEDDINGS AND WEDDING MEALS IN TERMS OF GASTRONOMY TOURISM, MUGLA SAMPLE. Yayın Evi: Iksad Publications Editör Adı: KAHYAOĞLU, Mustafa
6-) Atabey Selma, 2021. Tatlı, Pasta ve Hamurişleri/Sütlü tatlılar. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Alper Kurnaz, Serkan Şengül
7-) Atabey Selma, 2021. Temel Mutfak Bilimleri/Mutfak Personeli ve Görevleri. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Yılmaz Seçim, Selman Bayrakçı
8-) Atabey Selma, 2019. Güncel Turizm Sorunları/Turizmin Doğal Çevre Üzerinde Yarattığı Sorunlar. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Ali TÜRKER/ Gülay ÖZALTIN TÜRKER
9-) Atabey Selma, Gürdoğan Arzu, Yokaş İbrahim, 2017. Researches on Science and Art in 21st Century Turkey/The Evaluatıon of the Impacts of Organıc Agrıculture and Eco-Tourısm on Domestıc and Foreıgn Vısıtors: Dalyan Sample. Yayın Evi: Gece Kitaplığı Yayınevi Editör Adı: Arapgirlioğlu, Hasan Elliott, Robert L. Turgeon, Edward Atik, Atilla
10-) Atabey, S., 2016. Zeytin ve Zeytinyağı. Yayın Evi: Efil Yayınevi Editör Adı: İbrahim Yokaş
11-) Atabey Selma, Gölbaş Alper, Baysal Sabahat Ece, 1900. Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı/Mutfağımızı Yüzyıllardır Zenginleştiren Ürünler ve Tarifler. Yayın Evi: EFİL YAYINEVİ Editör Adı: ATABEY SELMA, GÖLBAŞ ALPER, BAYSAL Sabahat Ece
(C-6) Diğer ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm
1-) Atabey Selma, 2020. 21. yy. DEĞERLERİ. Yayın Evi: ADI GÜZEL EĞİTİM VAKFI YAYINLARI Editör Adı: OZAN KAYA
2-) Atabey Selma, 2016. Ortaca Dalyan/Dalyan’ın Turizm ve Çevre Açısından Değerlendirilmesi. Yayın Evi: Printer Ofset Matbaacılık Editör Adı: İbrahim Altınbaş
(C-7) Alanında uluslararası ansiklopedi/sözlük maddesi
1-) Atabey Selma, 2019. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI/LOKANTA. Yayın Evi: DETAY YAYINLARI Editör Adı: ORHAN İÇÖZ, MUZAFFER UYSAL
2-) Atabey Selma, 2019. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARITURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI/MÜŞTERİ ADINA ÖDEME. Yayın Evi: DETAY YAYINLARI Editör Adı: ORHAN İÇÖZ, MUZAFFER UYSAL
3-) Atabey Selma, 2019. TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI TURİZM ANSİKLOPEDİSİ/MAİN COURSE ANAYEMEK. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: ORHAN İÇÖZ, MUZAFFER UYSAL
(D-16) Diğer uluslararası hakemli dergilerde hakemlik
1-) Journal of Tourism and Travel Research. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Eskişehir Osmangazi Sosyal Bilimler Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Journal of Multidisciplinary Academic Tourism. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Aydın Gastronomi. 2020. Hakemlik Sayısı: 1
(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf
1-) Journal of Multidisciplinary Academic Tourism - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
3-) Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
4-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
6-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumların Değerlendirilmesi Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
7-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
8-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
9-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
10-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi: Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
11-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
12-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
13-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
14-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1
(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
2-) Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin
Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Nüfus Mübadelesi Sonrasında Girit Mutfak Kültürünün Türkiye de Sürdürülebilirliği (Sustainability of Cretan Culinary Culture in Turkey After the Population Exchange) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Doğu Karadeniz Ekoturizm ve Hes Potansiyelinin, Çevreye ve Yerel Halka Etkilerinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
7-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin
Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına İlişkin Görüş ve Tutumların Değerlendirilmesi Ortaca Meslek Yüksekokulu Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
13-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
14-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
15-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
16-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin
Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
17-) The Measurement of Attitudes and Perceptions of Vocational School Students Having Tourism Education in Terms of Career Judgements - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf
1-) Öğrencilerin Meslek Stajında Memnuniyet Düzeylerinin Kariyer Hedeflerine Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin
Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Turizm ve Aşçılık Öğrencilerinin Mutfak Departmanına Tutumları: Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
6-) Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Değerlendirmesi; Ortaca Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
7-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
8-) Üniversite Seçimini Etkileyen Faktörler: Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine BirÇalışma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
9-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2012 Atıf Sayısı: 1
(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf
1-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin
Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Güncel Turizm Sorunları/Turizmin Doğal Çevre Üzerinde Yarattığı Sorunlar - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Evaluation of the Effect of Organic Agriculture Applications on Ecotourism and Environmental at the Scope of Çandır Ecological Village Project by Tourism Operators. - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAKPERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
6-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
7-) Mutfak Personelinin Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimlerinin
Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Küresel Isınmanın Artış Nedenlerinin Su Kaynakları ve Turist Sağlığı Üzerindeki Yansımaları - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
9-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
10-) Zeytin ve Zeytinyağı - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) Güncel Turizm Sorunları/Turizmin Doğal Çevre Üzerinde Yarattığı Sorunlar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
13-) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
14-) BANKA ÇALIŞANLARININ TÜKENMİŞLİK VE İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
15-) Zeytin ve Zeytinyağı - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1
(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf
1-) “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Staj Sorunları ve Stajdan Beklentileri: Ortaca Örneği” - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP)
görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Eğitimcilerin Tükenmişlikleri. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Milli Eğitimde Görev Yapan Öğretmenlerin Tükenmişlikleri: Ortaca Örneği. 2017-2020
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Bu araştırmanın temel amacı Muğla ilinde yaşayan insanların aromatik bitki tüketim alışkanlıklarını tespit etmek ve bu tüketimlerin sağlık açısından değerlendirmesini yapmaktır. Bu amaç bağlamında araştırmanın alt amaçlarını (a) hangi otlarla ne tür yemekler yapılabildiği, (b) bunların uzun süreli kullanımlarının mümkün olup olmadığı, (c) bu ürünlerden ne tür faydalar beklendiği (d) Ne sıklıkla tüketildiği (e) aromatik tüketim alışkanlıklarında aile fertlerinin etkisinin belirlenmesi olarak sıralamak mümkündür.. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla'da Yetişen Kimi Aromatik Bitkilerin Beslenme Durumu, Yöresel Mutfaktaki Yeri ve Kullanımı ile Yerel Halkın Tercihine Etki Eden Etmenler. 2017-2018
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Organik tarım, ekoturizmin çevresel duyarlılığının Dalyan'a gelen turistlerce değerlendirilmesi. Proje Türü: ARAŞTIRMA PROJESİ. Organik Tarım ve Eko-turizm Etkilerinin Turistler Üzerinden Değerlendirilmesi: Dalyan Örneği. 2016-2016
4-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Organik tarım ve ekoturizmin çevresel etkileri , yerel halka yansımaları. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Organik Tarım ve Eko-turizm Uygulamalarına Geçiş Sürecinde Çandır Köyü Örneği. 2015-2016
5-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Mesleki eğitimin kariyer düşüncelerine etkisi. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. “Turizm Eğitimi Alan Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Kariyer Düşüncelerine Yönelik Tutum ve Algılamalarının Ölçülmesi” . 2013-2015
(Ğ-2) Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül almak
1-) Kurum Adı: . Basılı eser dalında yılın bilim ödülü. 2018