Personel

Doç.Dr. ŞABAN KARGİGLİOĞLU
Doç.Dr.
Şaban Kargiglioğlu
@ E-posta
sabankargiglioglu@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 1324

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Turizm Fakültesi / Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü / Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Abd

Kadro Birimi

Turizm Fakültesi / Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü / Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği 04.06.2012

Yüksek Lisans

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 09.07.2015

Doktora

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları 24.06.2019

Yayin Bilgileri

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Kargiglioğlu Şaban, Zararsız Hüseyin Fatih, 2022. Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli. International Journal of Tourism and Social Research

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Kargiglioğlu Şaban, 2024. Determination of the Inclusion Levels of Street Foods in the Menus of Food and Beverage Businesses in Kadıkoy District of İstanbul. Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
2-) Şat Rana, Kargiglioğlu Şaban, 2023. Malatya’nın Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Gastronomi Kenti Olma Potansiyelinin Değerlendirilmesi (Evaluation Of Malatya's Potential To Become A Gastronomy City Within The Scope Of Unesco). Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
3-) Kargiglioğlu Şaban, Temür Emre, 2022. MUĞLA GASTRONOMİ HARİTASI (THE GASTRONOMIC MAP OF MUGLA). Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
4-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi. Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
5-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Boyoz’un Çevrimiçi Turist Deneyimleri Açısından İncelenmesi. International Journal of Eurasia Social Sciences
6-) Kargiglioğlu Şaban, Zararsız Hüseyin Fatih, 2021. Türkiye Turizm Tanıtım Filmi! ‘Enjoy, I’m Vaccinated’. Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel
7-) Kargiglioğlu Şaban, Aksoy Mustafa, 2019. Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
8-) Kargiglioğlu Şaban, Kabacık Mehmet, 2017. Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies

(A-8) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale

1-) Tuna Muharrem, Kargiglioğlu Şaban, Ağaoğlu Demet, 2020. Tarım Turizminin Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Açısından Önemi: Bodrum Mandalina Bahçeleri Örneği. Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
2-) Kargiglioğlu Şaban, Karaçar Ercan, Varlı Naim, 2020. Formasyon Eğitimi Alan Bireylerin Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma: Sinop Üniversitesi Örneği. Journal of Global Food Research
3-) Kargiglioğlu Şaban, Aksoy Mustafa, 2020. The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory: The Case of Istanbul Province. Journal of Hospitality and Tourism Issues
4-) Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, Çetin Yavuz, 2019. Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği. Journal of Gastronomy and Travel Research
5-) Ayyıldız Sibel, Kargiglioğlu Şaban, 2018. Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Sinop Ölçeğinde Bir Araştırma. The Journal of Academic Social Science
6-) Ayyıldız Sibel, Kargiglioğlu Şaban, 2018. Konaklarda Sunulan Yöresel Yemeklerin Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bakımından İncelenmesi Safranbolu Konakları Örneği. The Journal of Academic Social Sciences
7-) Sürücü Özlem, Kıroğlu Hasan Selim, Kargiglioğlu Şaban, Karaçağa Selim, 2017. İslami Açıdan Boş Zaman Aktiviteleri Helal Turizm Kapsamında Yeni Fikirler. The Journal of Turk-Islam World Social Studies
8-) Sürücü Özlem, Kıroğlu Hasan Selim, Kargiglioğlu Şaban, Karaçağa Selim, 2017. İslami Hassasiyetler Çerçevesinde Helal Turizm Uygulamalarına İlişkin Bir Değerlendirme: Helal Oteller. Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
9-) Kargiglioğlu Şaban, Akbaba Atilla, 2016. Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Karaçar Ercan, Kargiglioğlu Şaban, Akmanoğlu Emre, 2020. Sinop ilindeki yiyecek içecek işletmelerinde hamsi tüketiminin müşteri tercihleri açısından önemi. Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı-MTCON
2-) Kargiglioğlu Şaban, Arifuddin Javier, 2020. Analysis of silent tourism potential for Sinop. Managing Tourism across Continents – Tourism for a betterWorld – MTCON

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Yılmaz Seda, Uzyol Kamil Serkan, Kargiglioğlu Şaban, 2022. Investigation Of Geographically Indicated Products In The Context Of Gastronomy Festivals: The Case Of Bodrum Mandarini. GANUD-3 International Conference On Gastronomy, Nutrition and Dietetics
2-) Ayyıldız Sibel, Kargiglioğlu Şaban, 2022. The Effect of Vegan/Vegetarian Foods Offered in Accommodation Establishments on Destination Preference: The Case of Safranbolu Mansions. 3rd Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON’22)
3-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Kültürel Miras Kapsamında Tarihi Konakların Yenilenerek Mutfak Müzesi Bağlamında Kullanılması: Kahramanmaraş Dondurma Müzesi Örneği. 2. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. Sinop İlinin Etkinlik Turizm Potansiyelinin Swot Analizi İle Değerlendirilmesi. Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu
2-) Kargiglioğlu Şaban, Aksoy Mustafa, 2019. Yerli Turistlerin Dini Bayramlarda Destinasyon Tercihleri Üzerine Bir Araştırma: Rodos Örneği. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi
3-) Kargiglioğlu Şaban, Çetin Yavuz, Erkol Bayram Gül, 2019. Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı İle Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği. VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu
4-) Kargiglioğlu Şaban, Çetin Yavuz, Erkol Bayram Gül, 2019. Ziyaretçi Beklentileriyle Sorumlu Turizm: Hamsilos Tabiat Parkı Örneği. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi
5-) Tuna Muharrem, Ağaoğlu Demet, Kargiglioğlu Şaban, 2018. Bodrum mandalina bahçelerinde tarım turizminin sürdürülebilir kırsal kalkınma açısından önemi. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
6-) Sürücü Özlem, Kargiglioğlu Şaban, Ak Serkan, 2017. Turizm ve Bölgesel Kalkınma: Turistik Bir Destinasyon Olarak Sinop İlinin Durum Analizi. 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi
7-) Sürücü Özlem, Kargiglioğlu Şaban, Ak Serkan, 2017. Kırsal Turizmde Geleneksel Kültürün Yansıtılması ve Kadın İstihdamı: Beypazarı Örneği. 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kargiglioğlu Şaban, 2024. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrencilerinin Muğla’ya Özgü Gastronomik Ürünleri Deneyimlemelerine Yönelik Bir Araştırma. 8th International West Asia Congress of Tourism Research
2-) Temür Emre, Kargiglioğlu Şaban, 2024. Muğla İli Coğrafi İşaretli Ürünleri Kullanılarak Cheesecake Reçetesi Geliştirilmesi Üzerine Bir Araştırma. IV. Ulusal / I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi
3-) Temür Emre, Kargiglioğlu Şaban, 2022. Muğla İli Gastronomi Turizmi Haritasının Hazırlanması. MSKÜ Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi
4-) Kargiglioğlu Şaban, Zararsız Hüseyin Fatih, 2021. Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli. Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi
5-) Aksoy Mustafa, Kargiglioğlu Şaban, 2018. Sinop İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesine Yönelik Swot Analizi. III. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium
6-) Kargiglioğlu Şaban, 2018. Sinop Üniversitesi Öğrencilerinin FastFood Ürünleri Tercihleri Etme Sebeplerine Yönelik Bir Araştırma. III. INTERNATIONAL EAST MEDITERRANEAN TOURISM SYMPOSIUM

(C-1) Alanında tanınmış uluslar arası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı

1-) Kıroğlu Hasan Selim, Karaçağa Selim, Kargiglioğlu Şaban, 2019. TURİZM FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLARININ REHBERLİK BÖLÜMLERİ İÇİN TURİZMDE ARAPÇA 1/. Yayın Evi: Gece Kitaplığı Editör Adı: ALTUNÖZ ÖZLEM

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Kilinç Olcay, Kargiglioğlu Şaban, Yurttaş Kemal Can, 2023. Profesyonel Mutfaklar/Profesyonel Mutfaklarda Kullanılan Set Üstü ve Yardımcı Ekipmanların Genel Özellikleri ve Sınıflandırılması. Yayın Evi: Oğlak Yayınları Editör Adı: Arman Adem, Sormaz Ümit
2-) Kargiglioğlu Şaban, 2022. Yavaş Turizm Ve Türkiye’deki Yavaş Turizm Destinasyonları/İZMİR:FOÇA. Yayın Evi: Nobel Akademik Yayıncılık Editör Adı: Öter Zafer, Yumuk Yurdanur
3-) Kargiglioğlu Şaban, 2021. ENDÜSTRİYEL MUTFAKLAR KAVRAMLAR - UYGULAMALAR/Mutfakla İlgili Konuk Şikâyetleri ve Çözüm Önerileri. Yayın Evi: Nobel Yayın Editör Adı: Kargiglioğlu, Şaban
4-) Kargiglioğlu Şaban, Sormaz Ümit, 2021. REKREASYON (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)/Rekreasyon ve Gastronomi. Yayın Evi: Nobel Akademik Yayıncılık Editör Adı: Güneş Saniye Gül, Varol Fatih
5-) Kargiglioğlu Şaban, 2020. Turizm Alanında Güncel Konular ve Araştırmalar/Kahramanmaraş İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli. Yayın Evi: Çizgi Yayınevi Editör Adı: Ercan KARAÇAR
6-) Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, Bayram Ali Turan, 2020. ALTERNATİF TURİZMDE REHBERLİK UYGULAMALARI Güncel Yaklaşımlar/GASTRONOMİ TURİZMİNDE REHBERLİK UYGULAMALARI. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Volkan Alıntaş, Zafer Türkmendağ
7-) Kargiglioğlu Şaban, Özer Elif Zeynep, 2019. Bir Yerin Tabaktaki Kimliği/Bartın: Ağda Tatlısı. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK
8-) Kargiglioğlu Şaban, 2019. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Kitabı 2/Rekreasyon Faaliyetlerinin Destinasyon Markalaşmasına Etkisi. Yayın Evi: Çizgi Yayınevi Editör Adı: Öztürk Arda, Karaçar Ercan, Yılmaz Ozan
9-) Ak Serkan, Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, 2019. Turist Rehberliği Mesleği (Dünü - Bugünü - Yarını)/Turist Rehberliği Mesleği. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Burhanettin Zengin, Gül Erkol Bayram, Orhan Batman
10-) Kargiglioğlu Şaban, 2018. Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Gastronomi Turizminin Önemi. Yayın Evi: DETAY YAYIN Editör Adı: Atilla AKBABA, Neslihan ÇETİNKAYA
11-) Kargiglioğlu Şaban, Özer Elif Zeynep, 2018. TURİZM VE KADIN/TOPLUMSAL ROLLER VE KADIN. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: GÜL ERKOL BAYRAM, ALİ TURAN BAYRAM, ÖZLEM ALTUNÖZ SÜRÜCÜ

(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Kargiglioğlu Şaban, Erkol Bayram Gül, 2020. Industrial and Managerial Solutions for Tourism Enterprises/Equal Opportunities and Managing Diversity in Tourism Management. Yayın Evi: IGI GLOBAL DISSEMINATOR OF KNOWLEDGE Editör Adı: Atilla AKBABA, Volkan ALTINTAŞ
2-) Kargiglioğlu Şaban, 2018. Gastronomide Güncel Konular/Gastronomik İletişimler. Yayın Evi: BİLLUR YAYINEVİ Editör Adı: HATİCE FERHAN NİZAMLIOĞLU

(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik

1-) Yaşar Üniversitesi E-Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Tourism and Recreation. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Aydın Gastronomy. 2021. Hakemlik Sayısı: 1

(D-9) Alanında yurtiçinde yayımlanan kitap editörlüğü

1-) Editörlük Türü: Kitap. 2022. HER YÖNÜYLE GASTRONOMİ ARAŞTIRMALARI.
2-) Editörlük Türü: Kitap. 2021. ENDÜSTRİYEL MUTFAKLAR KAVRAMLAR - UYGULAMALAR.

(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf

1-) The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory: The Case of Istanbul Province - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3

(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf

1-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Gastronomi Turizminin Önemi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
7-) Boyoz’un Çevrimiçi Turist Deneyimleri Açısından İncelenmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
8-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
9-) REKREASYON (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)/Rekreasyon ve Gastronomi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2

(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf

1-) İslami Hassasiyetler Çerçevesinde Helal Turizm Uygulamalarına İlişkin Bir Değerlendirme: Helal Oteller - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf

1-) Tarım Turizminin Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Açısından Önemi: Bodrum Mandalina Bahçeleri Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Gastronomi Turizminin Önemi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
4-) Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Sinop Ölçeğinde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory: The Case of Istanbul Province - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
8-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
9-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
10-) Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
11-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
12-) Ankara Beypazarı’nın Gastronomi Turizmi Potansiyeli - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
13-) REKREASYON (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)/Rekreasyon ve Gastronomi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
14-) İslami Hassasiyetler Çerçevesinde Helal Turizm Uygulamalarına İlişkin Bir Değerlendirme: Helal Oteller - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 5
15-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
16-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
17-) Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Kitabı 2/Rekreasyon Faaliyetlerinin Destinasyon Markalaşmasına Etkisi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
18-) Tarım Turizminin Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Açısından Önemi: Bodrum Mandalina Bahçeleri Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
19-) Yerli Gastroturistlerin Eğitim Seviyeleri ve Yaş Gruplarına Göre Destinasyondaki Gastronomi Turizmi Etkinliklerine Katılımları: Gaziantep’i Ziyaret Eden Gastroturistler Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
20-) Konaklarda Sunulan Yöresel Yemeklerin Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bakımından İncelenmesi Safranbolu Konakları Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
21-) Gastronomi Turlarının Coğrafi İşaretli Ürünler Aracılığı ile Oluşturulması: Batı Karadeniz Turları Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
22-) Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Sinop Ölçeğinde Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
23-) Sokak Lezzetleri Konusuyla İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
24-) Sokak Lezzetlerini Tatma Amacıyla İstanbul u Ziyaret Eden Turistlerin İstanbul Seyahatlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
25-) Gastronomi Turizmi Kapsamında Urla Enginar Festivaline Gelen Turistlerin Festival Hakkındaki Görüşleri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2

(F-2) Yönetiminde tamamlanmış yükseklisans tezleri.

1-) Tez Adı: Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Festivalleri Kapsamında Değerlendirilmesi: Bodrum Mandarini Örneği. Konu: Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Festivalleri Kapsamında Değerlendirilmesi: Bodrum Mandarini Örneği. SEDA-YILMAZ. 2022

(I-12) Bölüm başkanlığı, Dekan/Yüksekokul/Enstitü

1-) Dekan Yardımcısı. Türkiye. . 2023
2-) Bölüm Başkanı. Türkiye. . 2022
3-) Bölüm Başkanı. Türkiye. . 2021

Verdiği Dersler

GMS1003 2024-2025 Güz

Gastronomi Tarihi

GMS2515 2024-2025 Güz

Sıcak Mutfak Uygulamaları

GMS3001 2024-2025 Güz

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları

GMS4501 2024-2025 Güz

Dünya Mutfakları Uygulamaları II

TUİ 5524 2024-2025 Güz

Yiyecek İçecek Yönetimi

GMS1508 2023-2024 Bahar

Gastronomi ve Medya

GMS2006 2023-2024 Bahar

Meslek Stajı I (30 İş günü)

GMS3004 2023-2024 Bahar

Mesleki Staj (30 gün)

STİ 5501 2023-2024 Bahar

Genel Turizm Bilgisi ve Mevzuatı

GMS1003 2023-2024 Güz

Gastronomi Tarihi

GMS2003 2023-2024 Güz

Menü Planlama

GMS2515 2023-2024 Güz

Sıcak Mutfak Uygulamaları

GMS3001 2023-2024 Güz

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları

STİ 5501 2023-2024 Güz

Genel Turizm Bilgisi ve Mevzuatı

TUİ 5510 2023-2024 Güz

Menu Planlama

GMS1508 2022-2023 Bahar

Gastronomi ve Medya

GMS2002 2022-2023 Bahar

Mutfak Yönetimi

GMS2014 2022-2023 Bahar

Yöresel Mutfak Uygulamaları

GMS2018 2022-2023 Bahar

Gastronomi Turizmi

STİ 5501 2022-2023 Bahar

Genel Turizm Bilgisi ve Mevzuatı

GMS1003 2022-2023 Güz

Gastronomi Tarihi

GMS2001 2022-2023 Güz

Temel Yemek Pişirme

GMS2503 2022-2023 Güz

Muğla, Turizm ve Gastronomi

GMS2515 2022-2023 Güz

Sıcak Mutfak Uygulamaları

STİ 5501 2022-2023 Güz

Genel Turizm Bilgisi ve Mevzuatı

TRM1803 2022-2023 Güz

Introduction to Tourism