Personel

Öğretim Görevlisi ÖZGE ALKAN
Öğretim Görevlisi
Özge Alkan
@ E-posta
ozgealkan@mu.edu.tr
Telefon

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / İkram Hizmetleri Programı

Kadro Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / İkram Hizmetleri Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Anadolu Üniversitesi Turizm MYO Turizm ve otel işletmeciliği 01.06.2008

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsü Turizm ve otel işletmeciliği 01.06.2014

Yayin Bilgileri

(A-6) Diğer uluslararası hakemli dergide yayımlanmış editöre mektup, araştırma notu, özet veya kitap kritiği

1-) Ok Serap, Alkan Özge, Özgürel Gizem, 2019. Datça Badem Çiçeği Festivali’nin Yöre Turizmine Olası Etkileri: Yerel Esnaf Üzerine Bir Araştırma. Datça Badem Çiçeği Festivali’nin Yöre Turizmine Olası Etkileri: Yerel Esnaf ÜzerineBir Araştırma

(A-7) TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale

1-) Baysal Kadir, Alkan Özge, Ok Serap, 2019. Ev Pansiyonculuğunun Kırsal Turizme Katkısı: Datça Örneği. International Rural Tourism and Development Journal
2-) Özgürel, G., Alkan, Ö., Karaman, M., 2016. Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği. IJSES Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi

(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Alkan Özge, Karadağ Ümit, Ok Serap, 2017. Kültürel Miras Olarak Datça Yöresel Yemeklerinin Bölge Turizmine Etkisi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Karadağ Levent, Alkan Özge, Karadağ Ümit, 2017. Turistik Ürün Olarak Kullanılan Kültürel Mirasın Olumsuz Etkilenmesinin Gncelenmesi: Marmaris Örneği. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Alkan Özge, Ok Serap, 2022. Academic Researches and Studies in Sciences/Change Management in Tourism Enterpres. Yayın Evi: St. Kliment Ohridski University Press Editör Adı: Boyko RANGUELOV; Recep EFE; Sabriye ÇELİK UĞUZ
2-) Alkan Özge, Ok Serap, 2022. TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI II/DESTİNASYON PAZARLAMASINDA MARKALAŞMA. Yayın Evi: PARADİGMA AKADEMİ YAYINLARI Editör Adı: ÜNAL AYDIN
3-) Ok Serap, Alkan Özge, 2022. Academic Researches and Studies in Sciences/New Trends in Gastronomy. Yayın Evi: St. Kliment Ohridski University Press Editör Adı: Boyko RANGUELOV; Recep EFE; Sabriye ÇELİK UĞUZ
4-) Alkan Özge, 2022. TURİZMDE KARİYER ALTERNATİFLERİ/KAT HİZMETLERİ DEPARTMANI. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: TÜRKER ALİ KARACA ÇAĞRI KAĞAN
5-) Alkan Özge, 2021. TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES/Camp and Caravan Tourism. Yayın Evi: ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS Editör Adı: Krystev Vilian, Uğuz Çelik Sabriye, Efe Recep, Kapluhan Erol

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf

1-) Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Datça Badem Çiçeği Festivali’nin Yöre Turizmine Olası Etkileri: Yerel Esnaf Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf

1-) Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Ev Pansiyonculuğunun Kırsal Turizme Katkısı: Datça Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
3-) Academic Researches and Studies in Sciences/New Trends in Gastronomy - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

Verdiği Dersler

AKD1000 2024-2025 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1006 2024-2025 Bahar

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ II

İKR1022 2024-2025 Bahar

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ

TOİ1012 2024-2025 Bahar

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II

AKD1000 2024-2025 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1003 2024-2025 Güz

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ I

İKR2505 2024-2025 Güz

TURİZMDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

TOİ1015 2024-2025 Güz

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TOİ1807 2024-2025 Güz

GENEL TURİZM

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1006 2023-2024 Bahar

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ II

İKR1022 2023-2024 Bahar

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ

TOİ1012 2023-2024 Bahar

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1003 2023-2024 Güz

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ I

TOİ1011 2023-2024 Güz

ÖN BÜRO UYGULAMALARI

TOİ1015 2023-2024 Güz

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TOİ1807 2023-2024 Güz

GENEL TURİZM