Personel

Doç.Dr. ÖZER ŞAHİN
Doç.Dr.
Özer Şahin
@ E-posta
ozer@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 1860

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd

Kadro Birimi

Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi Bölümü 1990

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İİBF İşletme 2001

Doktora

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği 2015

Yayin Bilgileri

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Şahin Özer, Aydın Ayşe, 2021. Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
2-) Tanrısevdi Abdullah, Özoğul Gamze, Güçlütürk Baran Günseli, Şahin Özer, 2021. Examining Traditional WOM Intention in the C ontext of Theory of Planned Behavior: A Case of Turkish Mountaineers. ASBİ Abant Sosyal Bilimler Dergisi
3-) Paça Harun, Şahin Özer, 2021. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Müşteri Sadakatine Etkisi: İzmir Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
4-) Aydın Ayşe, Şahin Özer, 2018. TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ. TÜBA-KED Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi
5-) Şahin Özer, 2018. Happiness Management in Micro, Small and Medium Sized Food and Beverage Enterprises (SMFBEs): Menteşe/Muğla Case. Journal of Business Research - Turk
6-) Şahin Özer, Aydın Ayşe, 2017. A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case . Journal of Tourism and Gastronomy Studies
7-) Şahin Özer, 2017. Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage). Journal of Tourism and Gastronomy Studies

(A-8) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale

1-) Tandoğan, V.U., Şahin, Ö., 2014. Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama. Niğde Üniversitesi İİBF Dergisi
2-) Örücü, E., Şahin, Ö., 2001. Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar. İktisat İşletme Finans Dergisi

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Tufan Erman, Şahin Özer, 2023. Yapay Zekâ Kullanımı ile Kültür Turisti olarak C Kuşağının Değerlendirilmesi: ChatGPT ile Sohbet Teorisine Dayalı Bir Görüşme.. V. Internatıonal Tourism and Cultural Heritage Congress
2-) Şahin Özer, 2018. Lisans Tamamlama Eğitimine Devam Eden Turizm Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. VII. International Vocational Schools Symposium
3-) Şahin Özer, Özdoğan Osman Nuri, 2015. Yetenek Yönetimi ve Yenilik Performansı İlişkisi Bodrum Örneği. I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC)
4-) Kılıç Burhan, Şahin Özer, Kurnaz Alper, Bekar Aydan, 2011. Destinasyon İmajı Oluşturmada Güdüleyici Bir Etken Olarak Gastro Turizm ve Kaz Dağları Yenilebilir Çiçeklerinin Kullanımı. International Symposium on Kaz Mountain and Edremit-Environmental Change in Mediterranean Region

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Şahin Özer, 2018. AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME. IV. ULUSLARARASI KÜLTÜR VE MEDENİYET KONGRESİ

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Tufan Erman, Şahin Özer, 2022. DİJİTAL DÖNÜŞÜM BAĞLAMINDA GASTRONOMİ VE PAZARLAMA: C KUŞAĞI. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi
2-) Şahin Özer, Aydın Ayşe, 2019. Özel Muğla Arıcılık Müzesi’nin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi. 20. Ulusal Turizm Kongresi
3-) Bekar, A., Kılıç, B., Şahin, Ö., 2011. Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri. 12. Ulusal Turizm Kongresi
4-) Şahin, Ö., Kılıç, B., 2009. Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler. 3. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler
5-) Şahin Özer, Okumuş Fevzi, 2002. Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri. T.C. Turizm Bakanlığı, Turizm Eğitimi Konferans-Workshop

(C-2) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı

1-) Şahin Özer, 2017. Peçete Katlama Sanatı - Örtüler ve Peçeteler - Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Kumaş ve Kağıt Malzemeler/. Yayın Evi: Cinius Yayınları Editör Adı: Özer Şahin
2-) Şahin Özer, 2017. Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Özer Şahin

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Şahin Özer, 2022. Turizmde Kariyer Alternatifleri/Yiyecek İçecek İşletmeciliği. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Ali Türker, Kağan Çağrı Karaca
2-) Şahin Özer, 2020. Otel İşletmelerinin Yönetimi - Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları/Otel İşletmelerinde Güvenlik. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Tuğba Pala ve Mustafa Tepeci
3-) Şahin Özer, 2020. Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi/Uluslararası Otel İşletmelerinde Kariyer ve Yetenek Yönetimi. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Özdoğan, O. N.

(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Aydın Ayşe, Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler: Aya İshotya (Yorgi) Kilisesi (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
2-) Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler/Yenilebilir Çiçekler (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
3-) Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler/Bistro (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
4-) Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler/Gıda Teknolojisi (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
5-) Şahin, Ö., 2016. Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları; Bölüm: Yetenek Yönetimi. Yayın Evi: Beta Editör Adı: Doç. Dr. Nilifer Şahin Perçin, Doç. Dr. Berrin Güzel ve Doç. Dr. Şule Aydın Tükeltürk
6-) Şahin Özer, Kılıç Burhan, 2016. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri/Yenilebilir Çiçekler. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Osman Nuri Özdoğan
7-) Şahin Özer, 2015. Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Anlatıbilim ve Turizm. Yayın Evi: Seçkin Yayıncılık Editör Adı: Atila Yüksel, Akan Yanık, Reyhan A. Ayazlar
8-) Arslan Ayazlar Reyhan, Şahin Özer, 2015. Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Araştırmalarda Etik ve Yanıltma. Yayın Evi: Seçkin Yayıncılık Editör Adı: Atila Yüksel, Akan Yanık, Reyhan A. Ayazlar
9-) Şahin, Ö., Kılıç, B., 2014. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Osman Nuri Özdoğan

(D-12) Diğer bilimsel, sanatsal ya da mesleki hakemli hakemlik

1-) Journal of Travel and Tourism Research. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Business & Management Studies: An International Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Business & Management Studies: An International Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Kent Akademisi . 2023. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Tu¨rk Turizm Aras¸tırmaları Dergisi. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
6-) Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
7-) Aydın Gastronomy. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
8-) GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
9-) Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
10-) Journal of Travel and Tourism Research . 2022. Hakemlik Sayısı: 1
11-) International Journal of Contemporary Tourism Research. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
12-) TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
13-) TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. 2020. Hakemlik Sayısı: 1
14-) 4. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ. 2019. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1) SCIE veya SSCI tarafından taranan ve %10’luk dilimde yer alan dergide yapılan atıf

1-) Examining Traditional WOM Intention in the C ontext of Theory of Planned Behavior: A Case of Turkish Mountaineers - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2010 Atıf Sayısı: 1

(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf

1-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
4-) Happiness Management in Micro, Small and Medium Sized Food and Beverage Enterprises (SMFBEs): Menteşe/Muğla Case - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
6-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
7-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
8-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1

(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 2
3-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2013 Atıf Sayısı: 1

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 5
2-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) Happiness Management in Micro, Small and Medium Sized Food and Beverage Enterprises (SMFBEs): Menteşe/Muğla Case - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
4-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 2
5-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
6-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
7-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
8-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
9-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
10-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
11-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
12-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
13-) Özel Muğla Arıcılık Müzesi’nin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
14-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
15-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
16-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
17-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
18-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
19-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
20-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
21-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
22-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
23-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
24-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1

(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf

1-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Müşteri Sadakatine Etkisi: İzmir Örneği - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 2
4-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 2
5-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
6-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
8-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
9-) Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Müşteri Sadakatine Etkisi: İzmir Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
10-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
11-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
12-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
13-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
14-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
15-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
16-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
17-) Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Anlatıbilim ve Turizm - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
18-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
19-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
20-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
21-) AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
22-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
23-) Happiness Management in Micro, Small and Medium Sized Food and Beverage Enterprises (SMFBEs): Menteşe/Muğla Case - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
24-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
25-) Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
26-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
27-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
28-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
29-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
30-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
31-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2005 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf

1-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 5
3-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
4-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
5-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Anlatıbilim ve Turizm - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
11-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
12-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
13-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
14-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
15-) AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
16-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
17-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
18-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
19-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
20-) AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
21-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
22-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
23-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1

(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf

1-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri/Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
4-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
6-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
7-) Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları; Bölüm: Yetenek Yönetimi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
8-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
9-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
10-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
11-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 5
12-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
13-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
14-) Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
15-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
16-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
17-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 4
18-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
19-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
20-) Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları; Bölüm: Yetenek Yönetimi - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
21-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
22-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
23-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
24-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 4
25-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
26-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
27-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2008 Atıf Sayısı: 1

(F-2) Yönetiminde tamamlanmış yükseklisans tezleri.

1-) Tez Adı: Restoran İşletmelerinde Oluşan Gıda Atıklarının Belirlenmesi: Muğla Menteşe Örneği. Konu: Yiyecek İçecek. BURAK-ÇİMRİN. 2023
2-) Tez Adı: Koronavirüs Salgın Krizinin Restoran İşletmeleri Üzerindeki Etkilerine ve Yöneticilerin Kriz Sonrası Beklentilerine Yönelik Marmaris'te Bir Araştırma. Konu: Restoran işletmelerinde Koronavirüs krizi. AYDIN-BİLGEN. 2021
3-) Tez Adı: Turistlerin Mensup Oldukları Dini İnançların Yiyecek-İçecek Hizmet Beklentileri Üzerindeki Etkilerine Yönelik Bodrum'da Bir Araştırma. Konu: Yiyecek İçecek İşletmeciliği. BUĞRA MERT-AKSU. 2020
4-) Tez Adı: Gastronomi kültürünün turizmdeki yeri: Serik ilçesini ziyaret eden turistler üzerine bir araştırma. Konu: Gastronomi Turizmi. RAFIGA-BABAZADE. 2020
5-) Tez Adı: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Müşteri Sadakatine Etkisi: İzmir Örneği. Konu: Yiyecek İçecek İşletmeciliği. HARUN-PAÇA. 2019

(F-3) Lisansüstü/Tıpta Uzmanlık/ Sanatta Yeterlilik tez çalışmaları savunma sınavlarında jüri üyesi olarak görev almak

1-) Tez Adı: Şehir Hastanelerinin Sağlık Turizmi Açısından Karşılaştırılması. Konu: Şehir Hastanelerinin Sağlık Turizmi Açısından Karşılaştırılması ve sonuçları. OKAN-BATMAZ. 2023
2-) Tez Adı: Obezite Tedavisi Yazlık Destinasyonların Potansiyeli: Didim Örneği. Konu: Obezite Tedavisi Yazlık Destinasyonların Potansiyeli: Didim Örneğinin araştırılması. EBRU-GÖKDEMİR. 2023
3-) Tez Adı: Hasankeyf Turizm Gelişim Sorunlarının Turist Vatandaşlık Davranışı ve Elektronik Ağızdan Ağıza (EWom) Üzerine Etkis. Konu: Hasankeyf Turizm Gelişim Sorunlarının Turist Vatandaşlık Davranışı ve Elektronik Ağızdan Ağıza (EWom) Üzerine Etkis. LEYLA-GÜNEŞ. 2023
4-) Tez Adı: Otel çalışanlarının finansal okuryazarlık düzeylerinin kültürlerarası karşılaştırması . Konu: Otel çalışanlarının finansal okuryazarlık düzeylerinin kültürlerarası karşılaştırması . GÖKNİL -DALCI. 2021
5-) Tez Adı: Gastronomi turizminde yerel ürünlerin yeri: Aydın ili gastronomisinde otlu yemekler üzerine bir araştırma. Konu: Gastronomi turizminde yerel ürünlerin yeri: Aydın ili gastronomisinde otlu yemekler üzerine bir araştırma. MELİHA YAREN-DOĞAN. 2021
6-) Tez Adı: Gastronomik Deneyimsel Degˆer, Destinasyon I·majı ve Davranıs¸sal Niyet I·lis¸kisi: UNESCO Gastronomi S¸ehirlerinde Bir Aras¸tırma. Konu: Gastronomik Deneyimsel Degˆer, Destinasyon I·majı ve Davranıs¸sal Niyet I·lis¸kisi: UNESCO Gastronomi S¸ehirlerinde Bir Aras¸tırma. HACI AHMET-ÇAKIR. 2020
7-) Tez Adı: Etnik Restoranlarda Hizmet Kalitesi Olçumu (Varsova Ornegı) . Konu: Varşova örneği üzerinden etnik restoranlarda hizmet kalitesinin ölçülmesi. ALTUG-SEVİM. 2019
8-) Tez Adı: Bir Hedef Pazar Seçeneği Olarak Yerleşik Yabancıların Dental Turizm Kapsamındaki Potansiyeli Kuşadası IDC örneği. Konu: Hedef Pazar Seçeneği Olarak Yerleşik Yabancıların Dental Turizm Kapsamındaki Potansiyelinin Kuşadası IDC örneği üzerinden incelenmesi. CEYDA-IŞIK. 2019
9-) Tez Adı: Yı·yecek I·çecek Endüstrı·sinde Satıs¸ Arttırma Çabaları Kapsamında Çevrı·mı·çı· Paket Servı·s Portallarının Kullanımı . Konu: Yı·yecek I·çecek Endüstrı·sinde Satıs¸ Arttırma Çabaları Kapsamında Çevrı·mı·çı· Paket Servı·s Portallarının Kullanımının irdelenmesi. MİRAY-KILIÇALP. 2019
10-) Tez Adı: Tüketicilerin sokak lezzeti tercihleri ve hijyen algılarının kişilik tiplerine göre incelenmesi. Konu: Tüketicilerin sokak lezzeti tercihleri ve hijyen algılarının kişilik tiplerine göre incelenmesi. GÖRKEM-GİRGİN. 2019
11-) Tez Adı: Seyahat acentalarında dış kaynak kullanım alanları ve nedenleri: Muğla örneği. Konu: Seyahat acentalarında dış kaynak kullanım alanları ve nedenleri: Muğla örneği. HASAN ALİ-ÇÖRÜŞ. 2018
12-) Tez Adı: Otel çalışanlarında kurumsal sosyal sorumluluk ve kalite algısı ilişkisi. Konu: Otel çalışanlarında kurumsal sosyal sorumluluk ve kalite algısı . YEŞİM GÜL-OZDOGAN. 2018
13-) Tez Adı: Yiyecek içecek işletmeleri çalışanlarının gizli müşteri uygulamalarına yönelik tutumları. Konu: Yiyecek içecek işletmeleri çalışanlarının gizli müşteri uygulamalarına yönelik tutumları. EMRAH-YILDIZ. 2017

(Ğ-2) Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül almak

1-) Kurum Adı: . Altın Kalem Ödülleri. 2018

(I-10) Toplumsal Hizmet Etkinlikleri (bilimsel etkinlikler dışında topluma hizmet kapsamında yapılacak söyleşi, panel, konferans, seminer, eğitim, gezi vb. )

1-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2013
2-) Spor-Rektörlük Kupası. . . 2013
3-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2012
4-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2011
5-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2010
6-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2009
7-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2008
8-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2007
9-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2006
10-) Spor-Rektörlük Kupası. Türkiye. . 2006
11-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2005
12-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2004
13-) TEV Muğla İl Temsilciliği. Türkiye. . 2003

(I-12) Bölüm başkanlığı, Dekan/Yüksekokul/Enstitü

1-) Turizm Fakultesi Dekan Yardımcılığı. Türkiye-MUĞLA. . 2022
2-) Turizm Fakultesi Dekan Yardımcılığı. Türkiye-MUĞLA. . 2021

(I-14) Azami ders saati dışında verilen dersler (her yarıyıl için

1-) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2018
2-) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2018
3-) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2018
4-) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2018
5-) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2018
6-) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2018
7-) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2017
8-) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2017
9-) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2017
10-) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2017
11-) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2017
12-) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2017
13-) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2017
14-) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2017
15-) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2017
16-) 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2016
17-) 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2016
18-) 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2016
19-) 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2016
20-) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2016
21-) 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2015
22-) 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2015
23-) 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2015
24-) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2014
25-) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2014
26-) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2014
27-) 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2014
28-) 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2014
29-) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2013
30-) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2013
31-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2013
32-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2013
33-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2013
34-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2013
35-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2013
36-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2013
37-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
38-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
39-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
40-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
41-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
42-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
43-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
44-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2012
45-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2012
46-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2012
47-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2012
48-) 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2012
49-) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2011
50-) 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2011
51-) 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2010
52-) 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2010
53-) 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2010
54-) 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2010
55-) 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2010
56-) 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2010
57-) 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2010
58-) 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2010
59-) 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2009
60-) 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2009
61-) 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2008
62-) 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2008
63-) 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2007
64-) 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2007
65-) 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2007
66-) 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2007
67-) 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2006
68-) 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2006
69-) 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2006
70-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2006
71-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2006
72-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2006
73-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2006
74-) 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı. Türkiye. . 2005
75-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2005
76-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2005
77-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2005
78-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2005
79-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2005
80-) 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2005
81-) 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2004
82-) 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2004
83-) 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2004
84-) 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2004
85-) 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2004
86-) 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2003
87-) 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2003
88-) 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2003
89-) 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2003
90-) 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı. Türkiye. . 2003

(I-16) Yürütülen disiplin/ceza araştırma ve soruşturmalar

1-) Disiplin, Soruşturma. Türkiye. . 2024
2-) Disiplin, Soruşturma. Türkiye. . 2017
3-) Disiplin, Soruşturma. Türkiye. . 2016
4-) Disiplin, Soruşturma. Türkiye. . 2013

(I-5) Uluslararası sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; uluslararası spor organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik yapmak.

1-) 8. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ-BİLİM KURULU. Kuşadası-TÜRKİYE. . 2024
2-) 8. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ-HAKEM KURULU. Kuşadası-TÜRKİYE. . 2024

(I-6) Ulusal sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; ulusal spor organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik yapmak.

1-) 17. Ulusal Turizm Kongresi, 20-23 Ekim 2016 Bodrum. Türkiye. . 2016
2-) "Fethiye Nasıl Marka Olur?" Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası, 7-8 Mayıs 2010, Fethiye-Muğla.. Türkiye. Türkiye. 2010
3-) Muğla Üniversitesi, Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı, Aegean Dream Resort Oteli, 23-26 Nisan 2009 Turgutreis-Bodrum.. Nisan. Türkiye. 2009
4-) “1. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler” Akdeniz Üniversitesi, Alanya İşletme Fakültesi. Dedeman Hotel-Antalya. . 2007

(I-8) Alanı ile ilgili olarak; ulusal panel, konferans, seminer, kurs, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde davetli konuşmacı ya da panelist olarak görev almak.

1-) Slow Food. Türkiye. . 2021
2-) Anadolu Üniversitesi Türk Mutfağında Kahvaltı Semineri. Türkiye. . 2009
3-) “Turizm Söyleşileri” Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen panel. 20.04.2006, Muğla Üniversitesi.. Türkiye. . 2006
4-) “Servis Personeli ve Kişisel Hijyen” ORGEF'2005, Yiyecek - İçecek, Gastronomi Ekipmanları Fuarı, 24 Mart 2005, Marmaris-Muğla.. Türkiye. . 2005

Verdiği Dersler

TUİ2505 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Servis Uygulamaları

YİŞ 2501 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek-İçecek Servisi I

YİŞ2504 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek-İçecek Servisi II

YİŞ2511 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mesleki Paket Program Kullanımı

YİŞ2515 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Titanic Hotels & Resorts Yiyecek-İçecek Servisi I

YİŞ3508 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Uluslararası Mutfaklar

YİŞ4501 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler

YİŞ4512 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Müşteri ve İş Güvenliği

YİŞ4501 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler

GMS3501 2024-2025 Güz

Servis Teknikleri ve Uygulamaları

TUİ 5509 2024-2025 Güz

Gastronomi Ve Turizm

YİŞ 2501 2024-2025 Güz

Yiyecek-İçecek Servisi I

YİŞ4501 2024-2025 Güz

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler

TUİ 5509 2023-2024 Bahar

Gastronomi Ve Turizm

TUİ 6526 2023-2024 Bahar

Gastronomi Tarihi

YİŞ3508 2023-2024 Bahar

Uluslararası Mutfaklar

YİŞ4512 2023-2024 Bahar

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Müşteri ve İş Güvenliği

TUİ 5509 2023-2024 Güz

Gastronomi Ve Turizm

YİŞ 2501 2023-2024 Güz

Yiyecek-İçecek Servisi I

YİŞ2909 2023-2024 Güz

Bar Uygulamaları ve Yönetimi

YİŞ4501 2023-2024 Güz

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler

TUİ 6526 2022-2023 Bahar

Gastronomi Tarihi

YİŞ3508 2022-2023 Bahar

Uluslararası Mutfaklar

YİŞ3902 2022-2023 Bahar

Uluslararası Mutfaklar

YİŞ4512 2022-2023 Bahar

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Müşteri ve İş Güvenliği

GMS2005 2022-2023 Güz

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü

TUİ 5509 2022-2023 Güz

Gastronomi Ve Turizm

YİŞ 2501 2022-2023 Güz

Yiyecek-İçecek Servisi I

YİŞ4501 2022-2023 Güz

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler