Personel

Doktor Öğretim Üyesi MURAT METLİ
Doktor Öğretim Üyesi
Murat Metli
@ E-posta
muratmetli@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 5817

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Milas Veteriner Fakültesi / Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü / Veterinerlik Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Abd

Kadro Birimi

Milas Veteriner Fakültesi / Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü / Veterinerlik Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Abd

Öğrenim Bilgileri

Yüksek Lisans

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği 02.07.1999

Doktora

Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi 14.09.2006

Yayin Bilgileri

(A-1) SCIE veya SSCI kapsamındaki dergide yayımlanmış makale

1-) Yipel Mustafa, Kürekci Cemil, Tekeli İbrahim Ozan, Metli Murat, Sakin Fatih, 2017. Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS. AQUACULTURE RESEARCH

(A-7) TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale

1-) Öner Süleyman, Metli Murat, 2021. Determination of Heavy Metal Level in Grey Mullet (Mugil cephalus, Linnaeus, 1758) Fish Caught from Bafa Lake. Kocatepe Veterinary Journal
2-) Gökmen Mukadderat, Önen Adem, Ektik Nisanur, Kara Recep, Torlak Emrah, Metli Murat, 2017. Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods. Kocatepe Veteriner Dergisi

(A-8) Diğer ulusal hakemli dergide yayımlanmış makale

1-) Metli Murat, Yakar Yasin, Tekeli Yener, 2015. Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry. Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

(B-2) Uluslararası bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve tam metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma

1-) Metli Murat, 2019. Milas Countryside Cheese Production Culture. 3. International Rural Tourism and Development Congress

(B-4) Ulusal bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve tam metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma

1-) Günşen Uğur, Eryiğit Ayşegül, Metli Murat, Coşkun Yasemin, 2006. İhracata Yönelik Olarak Avlanan Beyaz Kum Midyelerinde (Venüs Gallina, Venüs Verrucosa, Cardium Edule) Biyotoksin Varlığının İncelenmesi. 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslar arası Katılımlı) Bildiri Kitabı

(B-5) Ulusal bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve özet metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma

1-) Metli Murat, 2024. Mezbahada Kesimi Yapılan Sığır ve Koyunların Karaciğerlerinde Ağır Metal Kalıntıları. 10. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
2-) Metli Murat, Aksoy Kemal, 2021. Validation of Antibiotic Residue Analysis in Edible Animal Tissues with LC-MS/MS on the Basis of European Union Directive 2002/657/EC. 9. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
3-) Metli Murat, 2015. Çevre Kirleteni ve Gıda Bulaşanı Olarak Pestisitler. Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu
4-) Yakar Yasin, Metli Murat, 2015. Bazı Baharatlarda Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile İncelenmesi. 15. Ulusal Kromatografi Kongresi
5-) Metli Murat, Yakar Yasin, Sarıgöz Adem, 2015. Balda Naftalinin Ultrasonik Destekli Katı Faz Mikro Ekstraksiyonu (SPME) ve Gaz Kromatografi Mass Spektrometri (GC-MS) ile tespiti. 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslar arası Katılımlı)
6-) Metli Murat, Yakar Yasin, Tekeli Yener, 2015. Tavuk Ciğerinde Antibiyotik Kalıntılarının Likit Kromatografi Tandem Mass Spektrometri (LC-MS/MS) İle Belirlenmesi. 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)
7-) Metli Murat, Yakar Yasin, 2015. Hatay’da Satışa Sunulan Bazı Hazır Gıdalarda LC-UV ile Benzoik Asit ve Sorbik Asit Aranması. 15. Ulusal Kromatografi Kongresi
8-) Metli Murat, Yakar Yasin, 2015. Hatay’da Satışa Sunulan Bal Örneklerinde GC-MS ile Naftalin Aranması. 15. Ulusal Kromatografi Kongresi
9-) Yakar Yasin, Tekeli Yener, Sarıgöz Adem, Metli Murat, 2012. Hatay’da Yerel Marketlerden Alınan Üzüm Numunelerinin Pestisit Kalıntısı Bakımından İncelenmesi. 6. Ulusal Analitik Kimya Kongresi
10-) Yakar Yasin, Sarıgöz Adem, Metli Murat, Tekeli Yener, 2011. Hatay’da Yerel Marketlerde Satılan Bazı Sebzelerin Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile Belirlenmesi. Kromatografi 2011 Kongresi

(C-6) Diğer ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm

1-) Muz Mustafa Necati, Metli Murat, 2024. ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ/ARILARIN SAĞLIKLI BESLEME USULLERİ. Yayın Evi: Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Editör Adı: MUZ MUSTAFA NECATİ
2-) Muz Mustafa Necati, Sorucu Ali, Metli Murat, 2024. ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ/İYİ ARICILIK UYGULAMALARI KAPSAMINDA ARI ÜRÜNLERİ. Yayın Evi: Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Editör Adı: MUZ MUSTAFA NECATİ

(D-14) SCIE veya SSCI kapsamındaki dergilerde hakemlik

1-) Journal of Food Science and Technology. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2019. Hakemlik Sayısı: 1

(D-16) Diğer uluslararası hakemli dergilerde hakemlik

1-) PLOS Sustainability and Transformation. 2021. Hakemlik Sayısı: 1

(D-17) Diğer bilimsel, sanatsal ya da mesleki dergilerde hakemlik

1-) Bozok Veterinary Sciences. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Van Veterinary Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Animal Health Production and Hygiene. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Kocatepe Veterinary Journal. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
6-) Kocatepe Veterinary Journal. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
7-) Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2019. Hakemlik Sayısı: 1
8-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
9-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
10-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
11-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1) SCIE veya SSCI tarafından taranan ve %10’luk dilimde yer alan dergide yapılan atıf

1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
2-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
4-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
5-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
6-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
7-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1

(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf

1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
4-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2

(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf

1-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf

1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(F-3) Lisansüstü/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlik tez çalışmaları savunma sınavlarında jüri üyeliği

1-) Tez Adı: Toplu Tüketim İşletmelerinde Çalışan Personelin COVID-19 Farkındalığı. Konu: Toplu Tüketim İşletmelerinde Çalışan Personelin COVID-19 Farkındalığı. Erdem -VAROL. 2023
2-) Tez Adı: Öğrenci Yurdu İşletmelerinde Çalışan Yiyecek ve İçecek (Mutfak) Personeline Verilen Gıda Hijyeni Eğitiminin, Personelin Gıda Hijyeni Bilgi, Tutum Ve Davranış Düzeyi Üzerine Etkisinin İncelenmesi: Aydın İli Örneği.. Konu: Öğrenci Yurdu İşletmelerinde Çalışan Yiyecek ve İçecek (Mutfak) Personeline Verilen Gıda Hijyeni Eğitiminin, Personelin Gıda Hijyeni Bilgi, Tutum Ve Davranış Düzeyi Üzerine Etkisinin İncelenmesi: Aydın İli Örneği.. Nazmi -SAVAŞ. 2023
3-) Tez Adı: Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Staphylococcus aureus İzolatlarında Klasik Stafilokokal Enterotoksin Üretme Yeteneklerinin Elisa Yöntemiyle Belirlenmesi. Konu: Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Staphylococcus aureus İzolatlarında Klasik Stafilokokal Enterotoksin Üretme Yeteneklerinin Elisa Yöntemiyle Belirlenmesi. Ebru -Can. 2022
4-) Tez Adı: Etnik Bir Et Ürünü Olan Deve Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması. Konu: Etnik Bir Et Ürünü Olan Deve Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması. Fadime -ACAR . 2022
5-) Tez Adı: Aydın ilinde tüketime sunulan ticari kefirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi. Konu: Aydında tüketime sunulan, probiyotik özellikleri ile öne çıkan ve bir süt ürünü olan kefirin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri araştırılmış; elde edilen sonuçlara göre örneklerin Türk Gıda Kodeksi Fermente Ürünler Tebliğine uygun olduüu tespit edilmiştir.. Hatice Gül-ATEŞ. 2021
6-) Tez Adı: Şanlıurfa’da tüketilen bazı sebzelerin pestisit kalıntısı bakımından incelenmesi. Konu: Şanlıurfa'da yoğun bir şekilde tüketimi yapılan bazı sebzelerde pestisit kalıntısı araştırılmış; sebzelerin büyük çoğunluğunda en az bir pestisite rastlanmış, bunların da çoğunluğunun TGK Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliğinde bildirilen sınırların üzerinde olduğu tespit edilmiştir.. Fatma -YURTTAŞ. 2021
7-) Tez Adı: Antep Fıstığında Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi. Konu: Antep Fıstığında Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi. Sait-ÖZTÜRK. 2021
8-) Tez Adı: Aydın'da tüketime sunulan süzme yoğurtların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi. Konu: Bu çalışmada, 2017 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında Aydın ilinde satışa sunulan, 30 adet halk pazarlarından ve 30 adet de mandıra-marketlerden olmak üzere toplamda 60 adet süzme yoğurt örneği, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri yönünden incelenmiştir. MAHMUT-GÜLLÜ. 2019
9-) Tez Adı: Süt bazlı infant formülalarında aflatoksin M1 düzeyinin belirlenmesi. Konu: Bu çalışma Türkiye piyasasında tüketime sunulan süt bazlı infant formülalarında bebek sağlığı üzerine ciddi toksikolojik etkisi olabilen mikotoksin çeşitlerinden birisi olan Aflatoksin M1 (AFM1)'in varlığı ve düzeyinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. . MUSTAFA TALHA-OK. 2019

(G-10) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) yürütücülük/koordinatörlük yapmak

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Kurbanlık Hayvanlarda Antibiyotik Kalıntı Varlığının ve Yaygınlığının Belirlenmesi. 2019-2021

(G-11) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev almak

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Propolis bal arılarının çevre bitkilerin reçine, zamk ve müsilaj gibi salgılarını toplayarak kendi enzimleri ile karıştırarak ürettikleri önemli bir üründür. Propolis içeriğinde 300'den fazla kimyasal tespit edilirken önemli düzeyde fenolik bileşik bulunmaktadır. Bu fenolik bileşenler propolise birçok biyolojik aktivite kazandırırlar. Gıdalarda bulunan fenolik bileşenler de birçok biyolojik aktivite gösterirken aynı zamanda CYP-450 enzimlerini etkileyerek ilaç etkileşimine sebep olmaktadırlar. Propolis içeriğindeki fenolik bileşenlerden dolayı CYP-450 enzimini etkileyerek olası gıda--ilaç etkileşimi yapabilecek bir gıda potansiyelindedir. Bu çalışmada propolisin CYP-450 ile metabolize edilen Enrofloksasin antibiyotiğini farmakokinetik olarak etkileyip etkilemediği incelendi.. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Propolis ile Enrofloksasin'in farmakokinetik etkileşiminin incelenmesi. 2019-2020
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Ege Bölgesi'nde süt ineklerinde subklinik ketozis prevalansı ve metabolik ve reprodüktif hastalıklar ile ilişkisi.. 2019-2021

(G-7) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projelerde yürütücülük/koordinatörlük/danışmanlık yapmak

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç). Bursa İli Bazı Semt Pazarları ve Marketlerinde Satışa Sunulan Bazı Balık Türlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. 2003-2006

(I-12) Bölüm başkanlığı, Dekan/Yüksekokul/Enstitü

1-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2020
2-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2019
3-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2018

(I-13) Bölüm başkan yardımcılığı ve anabilim dalı başkanlığı

1-) Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2020
2-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2020
3-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2020
4-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2019
5-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2019
6-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2019
7-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2018
8-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2018
9-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2018

(I-6) Ulusal sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; ulusal spor organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik yapmak.

1-) Hastalıktan Ari İşletme Çalıştayı. Türkiye. . 2020
2-) CoViD 19 - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bodrum Bilimsel Çalışma Grubu Çalıştayı. Türkiye. . 2020
3-) Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu. Türkiye. . 2015

(L-12) Bölüm Başkanlığı/Disiplinler arası ABD/ASD Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Yüksekokul/Enstitü Müdür Yardımcılığı yapmak (her yıl için)

1-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2024
2-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2023
3-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. . . 2022
4-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2021

(L-13) Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlığı yapmak (her yıl için)

1-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2024
2-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2024
3-) Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2024
4-) Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2023
5-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2023
6-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2023
7-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2022
8-) Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. . . 2022
9-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. . . 2022
10-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2021
11-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2021
12-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2021

(L-5) Alanı ile ilgili olarak, ulusal bilimsel/sanatsal toplantılarda davetli konuşmacı ya da panelist olmak

1-) 10. Veteriner Gıda hijyeni ve Teknolojisi Kongresi hakem Kurulu Üyeliği. Türkiye. . 2024
2-) 9. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Poster Değerlendirme Kurulu Üyeliği. Antalya/TÜRKİYE. . 2021

(L-9) Rektörlük tarafından kurum içi/kurum dışı oluşturulan kurul ve komisyonlarda görev almak (her yıl için)

1-) Senato üyeliği. . . 2024
2-) Senato üyeliği. Türkiye. . 2023

Verdiği Dersler

VET1017 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ

VET3020 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

VET3504 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

HELAL GIDA

VET4008 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

VETERİNER HEKİMLİĞİ MEVZUATI VE ETİK

VET4009 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

ET HİJYENİ MUAYENE VE TEKNOLOJİSİ

VET4017 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

VET4018 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

VETERİNER HALK SAĞLIĞI

VET4503 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ

VET1017 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ

VET3020 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

VET3504 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

HELAL GIDA

VET4008 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

VETERİNER HEKİMLİĞİ MEVZUATI VE ETİK

VET4009 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

ET HİJYENİ MUAYENE VE TEKNOLOJİSİ

VET4017 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

VET4018 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

VETERİNER HALK SAĞLIĞI

VET4503 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ

AKD1000 2024-2025 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET1017 2024-2025 Güz

VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ

VET4009 2024-2025 Güz

ET HİJYENİ MUAYENE VE TEKNOLOJİSİ

VET4017 2024-2025 Güz

SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET3020 2023-2024 Bahar

GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

VET4008 2023-2024 Bahar

VETERİNER HEKİMLİĞİ MEVZUATI VE ETİK

VET4018 2023-2024 Bahar

VETERİNER HALK SAĞLIĞI

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET1017 2023-2024 Güz

VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ

VET4009 2023-2024 Güz

ET HİJYENİ MUAYENE VE TEKNOLOJİSİ

VET4017 2023-2024 Güz

SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

AKD1000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET3020 2022-2023 Bahar

GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

VET4008 2022-2023 Bahar

VETERİNER HEKİMLİĞİ MEVZUATI VE ETİK

VET4018 2022-2023 Bahar

VETERİNER HALK SAĞLIĞI

AKD1000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

VET1017 2022-2023 Güz

VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ

VET4009 2022-2023 Güz

ET HİJYENİ MUAYENE VE TEKNOLOJİSİ

VET4017 2022-2023 Güz

SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ