Personel

Öğr.Gör.Dr. ESRA CESUR
Öğr.Gör.Dr.
Esra Cesur
@ E-posta
esracesur@mu.edu.tr
Telefon

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Kadro Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği 2015

Yüksek Lisans

Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 2017

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 17.07.2024

Yayin Bilgileri

(A-3) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makale

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2023. Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarından Efsanelerin Turizmde Kullanımı: Marmaris Kızkumu Efsanesi. The Journal of Social Sciences

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Cesur Esra, Avcıkurt Cevdet, 2018. Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi (IJSES)
2-) Şahin Seda, Cesur Esra, 2016. Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları. Journal of International Social Research

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2021. Trabzon Yerel Halkının Turizm Algısında Turist Profilinin Rolü: Arap Turist Profili. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

(A-8) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale

1-) Cesur Esra, Özer Çağla, Çeken Hüseyin, 2021. Alternatif Turizm Kapsamında Aromatik Turizm ve Gelişimi. Abant Sosyal Bilimler Dergisi

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2022. Su Sporları Turizminin Sürdürülebilirliğinde Mavi Ekonomi Yaklaşımı. IV. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Cesur Esra, Avcıkurt Cevdet, 2019. Gastronomi Turizmi Kapsamında Doğu Karadeniz Yerel Yiyeceklerinin Tanınma ve Deneyimlenme Durumları Üzerine Bir Araştırma. IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Güven Selda, Mazlum Berna, Aycan Merve, Cesur Esra, Şahin Seda, 2024. TURİZM ÖĞRENCİLERİNİN HİZMET VERME YATKINLIKLARININ SEKTÖRDE ÇALIŞMA NİYETİNE ETKİSİ. IV. Ulusal / I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi
2-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2024. Kırsal Turizm Girişimcilerinin Yeşil Ekonomiye Yönelik Görüşleri. IV. Ulusal / I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi
3-) Cesur Esra, Alkan Özge, 2024. Seyahat Acentalarının Bakış Açısıyla Marmaris Turizmi ve Geleceği. I. Uluslararası Balıkesir Uygulamalı Bilimler Kongresi
4-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2022. Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarından Efsanelerin Turizmde Kullanımı: Marmaris Kızkumu Efsanesi. IV. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
5-) Cesur Esra, Avcıkurt Cevdet, 2018. Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri:Doğu Karadeniz Mutfağı. 7. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi / 2. International Rural Tourism and Development Congress

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Cesur Esra, Çeken Hüseyin, 2021. Trabzon Yerel Halkının Turizm Algısında Turist Profilinin Rolü: Arap Turist Profili. 21. Ulusal 5. Uluslararası Turizm Kongresi

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Cesur Esra, 2023. TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI IV/Sürdürülebilir Destinasyon Geliştirmede Yeşil Girişimcilik. Yayın Evi: Paradigma Akademi Editör Adı: ÜNAL Aydın, ÇELEN Onur, KARAÇAR Ercan, ÇİLESİZ Emre
2-) Cesur Esra, 2021. Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism. Yayın Evi: St. Kliment Ohridski University Press Editör Adı: KRYSTEV Vilian, ÇELIK UĞUZ Sabriye, EFE Recep, KAPLUHAN Erol

(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Cesur Esra, 2021. Turizm, Toplum, Kültür/Bacasız Sanayide Yeşil Filtre: Sürdürülebilir Destinasyon Geliştirme. Yayın Evi: NOBEL Editör Adı: ARIKAN SALTIK Işıl

(E-1) SCIE veya SSCI tarafından taranan ve %10’luk dilimde yer alan dergide yapılan atıf

1-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf

1-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Alternatif Turizm Kapsamında Aromatik Turizm ve Gelişimi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
4-) Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf

1-) Alternatif Turizm Kapsamında Aromatik Turizm ve Gelişimi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 6
2-) Kırsal Turizm Bölgelerini Ziyaret Eden Turistlerin Bölge Mutfağına Yönelik Görüşleri: Doğu Karadeniz Mutfağı - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Tourism Studies and Social Sciences /A Creative Approach in Creative Tourism: Apitourism - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Turizm, Toplum, Kültür/Bacasız Sanayide Yeşil Filtre: Sürdürülebilir Destinasyon Geliştirme - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
5-) Turistlerin Şikayet Davranışları ve Şikayetlerin Çözümüne Yönelik Beklenti Farklılıkları - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

Verdiği Dersler

TAP2503 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

TURİZM COĞRAFYASI

TOİ1013 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TOİ2013 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2513 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

TOİ2513 2024-2025 Güz Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI**

AKD1000 2024-2025 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

TOİ1013 2024-2025 Güz

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TOİ2013 2024-2025 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2513 2024-2025 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI**

TOİ2513 2024-2025 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2532 2023-2024 Bahar

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2510 2023-2024 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

TOİ2020 2023-2024 Bahar

GİRİŞİMCİLİK

TOİ2532 2023-2024 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM**

TOİ2906 2023-2024 Bahar

GİRİŞİMCİLİK

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

PZR2829 2023-2024 Güz

TURİZM PAZARLAMASI

TOİ1013 2023-2024 Güz

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TOİ2013 2023-2024 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2513 2023-2024 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI**

TOİ2513 2023-2024 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

AKD1000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ2532 2022-2023 Bahar

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2510 2022-2023 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

TOİ2020 2022-2023 Bahar

GİRİŞİMCİLİK

TOİ2532 2022-2023 Bahar

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM**

TRP1030 2022-2023 Bahar

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

AKD1000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

TAP2503 2022-2023 Güz

TURİZM COĞRAFYASI

TOİ1013 2022-2023 Güz

KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ

TOİ2013 2022-2023 Güz

TURİZM EKONOMİSİ

TOİ2513 2022-2023 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

TOİ2513 2022-2023 Güz

TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI**