Personel

Öğretim Görevlisi EMİNE AY YİĞİT
Öğretim Görevlisi
Emine Ay Yiğit
@ E-posta
emineay@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 3289

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Kadro Birimi

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Devam Ediyor
Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği 2003

Yüksek Lisans

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Politikalar 2014

Yayin Bilgileri

(A-3-Eski) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
2-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2020. SEBZELERİN SAĞLIKLI BESLENMEYE ETKİSİ. TURAN-SAM
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ. TURAN-SAM

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. GASTRONOMİ ALANINDA GIDA ATIK YÖNETİMİ ve TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMİ. TURAN-SAM
2-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TÜRK MUTFAĞINDA HELVA. TURAN-SAM
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. YENİLEBİLİR YABANİ ORMAN MEYVELERİNİN FAYDALARI ve GASTRONOMİDE KULLANIMLARI. TURAN-SAM
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. MUĞLA SUSAMI ve TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI. TURAN-SAM
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. SLOW FOOD ve CİTTASLOW KAVRAMLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ. TURAN-SAM
6-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. İŞ YAŞAMINDA MOBBİNG. TURAN-SAM
7-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİ EKONOMİSİNİN YENİ ÜRÜNÜ KAPARİ NEW PRODUCT COVERING THE GASTRONOMY ECONOMY. TURAN-SAM
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ. TURAN-SAM
9-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
10-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
11-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL. TURAN -SAM
12-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. DATÇA YEREL ÜRÜNLERİNİN İLÇENİN KIRSAL KALKINMASINA ETKİSİ. TURAN-SAM
13-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME. TURAN-SAM(TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi)
14-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi. Journal of the International Scientific Researches/Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD)

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. MESLEKİ EĞİTİMDE GASTRONOMİ. cead
2-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kırsal Kalkınma Açısından Önemi. III. International Rural Tourism and Development Congress
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. Doğu Marmara Bölgesinde Aternatif Turizm Alanı Çepni Köyü. III. International Rural Tourism and Development Congress4
4-) Kılıç Burhan, Kabacık Mehmet, Ön Esen Funda, Zağralı Egem, Ay Yiğit Emine, 2019. Turistlerin Tatil Satın Alma Kararlarında Çocukların Etkisi:Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma. 2.Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi
5-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. MAKROBİYOTİK BESLENME TARZININ SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN İNCELENMESİ. 3.ULUSLARARASI BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GASTRONOMİ VE YEREL EKONOMİ. III. KAORU ISHIKAWA BUSINESSADMISNISTRATION andECONOMY CONGRESS
7-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GENÇLERİN BESLENME SORUNLARI. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN GÜVENLİ GIDA. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
9-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. YEREL EKONOMİ AÇISINDAN YENİLEBİLİR MANTARLAR. III. KAORU ISHIKAWA BUSINESSADMISNISTRATION andECONOMY CONGRESS
10-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TÜKETİM KÜLTÜRÜ VE GENÇLİK. III. ULUSLARARASIGENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
11-)
12-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ . 3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic
13-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. BAL, BESLENME VE SAĞLIK. 3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic
14-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. Popüler Kültür Gençlik. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
15-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. Sürdürülebilir Kalkınma Mesleki Eğitim. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
16-) 2016. Göçmen Kadınların Dünü Bugünü Yarını. “I. Uluslararası Göç ve Kültür Sempozyumu”
17-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. Gençlerin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-)
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. THE ACADEMİC SUCCESSFUL EFFECT OF PSYCHOLOGICAL PROBLEMS OF UNIVERSITY STUDENTS. 2.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
3-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2017. Zerdeçal Bitkisi Özellikleri,Faydaları ve Kullanım Alanları. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
4-)
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. ÖNLİSANS OTEL,LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ VE TURİZM PROGRAMI ÖĞRENCİLERİLERİNİN KARİYER BEKLENTİLERİ. III.ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK İSDİHDAM KARİYER KONGRESİ
6-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Popüler Kültürün Yeme İçme Alışkanlıklarına Etkisi. INTERNATİONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
7-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. Turizm Kentlerinde Kentleşme Kırsal Kalkınma İlişkisi. 1. Uluslararası Bilimsel Ara?tırmalar Kongresi - İnsan ve Toplum Bilimleri (IBAD-2016)
8-) Ay.E. ''Geçmişten Günümüze Çocuk Dilenciliği ve Sosyal Politika '' ,23-25Ekim /istanbul I. ULUSLARARASI ÇOCUK KORUMA KONGRESİ 2014 KONGRESİ Bildiriler Kitabı 126 - 2014

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. Okul Sağlığı ve Hijyen . Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
2-) Ay.E '' İş Yaşamında Kadın Ayrımcılığı ve psikolojik Şiddet ''Ruhsal Travma Toplantıları VIII 5-7 Aralık 2014/İstanbul - 2014

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİNE ETKİSİ . 1.BÖLGESEL TURİZM KONGRESİ

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Ay, E., Biçici, F., Yiğit, Y., 2016. Kırsal Turizm Gelişiminde Yerel Ürünlerin Önemi: Datça Yarımadası Örneği. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Emine Ay Yiğit, 2023. TURİZMDE DİJİTAL GELECEK :SEYAHAT,KONAKLAMA,REHBERLİK VE GASTORONOMİDE TEKNOLOJİK TRENDLER VE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR/. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Cemil GÜNDÜZ
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. Eğitim,Gençlik ve Gelecek/EĞİTİM-YOKSULLUK İLİŞKİSİ VE İNSAN HAKLARI. Yayın Evi: LAMBERT Academic Publishing Editör Adı: Nevide AKPINAR DELLAL,Özgür YILDIZ

(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2021. Temel Mutfak Bilimleri/Mutfakta Ön Hazırlık. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Doç Dr Yılmaz Seçim, Dr Selman Bayrakçı

(D-2) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde baş editörlük

1-) Editörlük Türü: Dergi. 2016. Journal of the International Scientific Researches/Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) .

(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) BAL, BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) GASTRONOMİ VE YEREL EKONOMİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
4-) PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) BAL, BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
7-) TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
8-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
9-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf

1-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
8-) BAL, BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

Verdiği Dersler

AŞÇ1515 2024-2025 Güz

GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ

AŞÇ2013 2024-2025 Güz

MUTFAK ÜRÜNLERİ

AŞÇ1506 2023-2024 Bahar

MUTFAKTA SU ÜRÜNLERİ

AŞÇ2510 2023-2024 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ1515 2023-2024 Güz

GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ

AŞÇ2013 2023-2024 Güz

MUTFAK ÜRÜNLERİ

AŞÇ1506 2022-2023 Bahar

MUTFAKTA SU ÜRÜNLERİ

AŞÇ2510 2022-2023 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ1515 2022-2023 Güz

GIDA SAKLAMA TEKNİKLERİ

AŞÇ2013 2022-2023 Güz

MUTFAK ÜRÜNLERİ