(A-3-Eski) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
2-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2020. SEBZELERİN SAĞLIKLI BESLENMEYE ETKİSİ. TURAN-SAM
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ. TURAN-SAM
(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. GASTRONOMİ ALANINDA GIDA ATIK YÖNETİMİ ve TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMİ. TURAN-SAM
2-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TÜRK MUTFAĞINDA HELVA. TURAN-SAM
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. YENİLEBİLİR YABANİ ORMAN MEYVELERİNİN FAYDALARI ve GASTRONOMİDE
KULLANIMLARI. TURAN-SAM
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. MUĞLA SUSAMI ve TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI. TURAN-SAM
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. SLOW FOOD ve CİTTASLOW KAVRAMLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR
KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ. TURAN-SAM
6-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. İŞ YAŞAMINDA MOBBİNG. TURAN-SAM
7-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİ EKONOMİSİNİN YENİ ÜRÜNÜ KAPARİ NEW PRODUCT COVERING THE GASTRONOMY ECONOMY. TURAN-SAM
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ. TURAN-SAM
9-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
10-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
11-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL. TURAN -SAM
12-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. DATÇA YEREL ÜRÜNLERİNİN İLÇENİN KIRSAL KALKINMASINA ETKİSİ. TURAN-SAM
13-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME. TURAN-SAM(TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi)
14-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi. Journal of the International Scientific Researches/Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD)
(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. MESLEKİ EĞİTİMDE GASTRONOMİ. cead
2-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kırsal Kalkınma Açısından Önemi. III. International Rural Tourism and Development Congress
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. Doğu Marmara Bölgesinde Aternatif Turizm Alanı Çepni Köyü. III. International Rural Tourism and Development Congress4
4-) Kılıç Burhan, Kabacık Mehmet, Ön Esen Funda, Zağralı Egem, Ay Yiğit Emine, 2019. Turistlerin Tatil Satın Alma Kararlarında Çocukların Etkisi:Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma. 2.Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi
5-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. MAKROBİYOTİK BESLENME TARZININ SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN İNCELENMESİ. 3.ULUSLARARASI BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GASTRONOMİ VE YEREL EKONOMİ. III. KAORU ISHIKAWA BUSINESSADMISNISTRATION andECONOMY CONGRESS
7-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GENÇLERİN BESLENME SORUNLARI. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN GÜVENLİ GIDA. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
9-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. YEREL EKONOMİ AÇISINDAN YENİLEBİLİR MANTARLAR. III. KAORU ISHIKAWA BUSINESSADMISNISTRATION andECONOMY CONGRESS
10-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TÜKETİM KÜLTÜRÜ VE GENÇLİK. III. ULUSLARARASIGENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
11-)
12-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ
. 3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic
13-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. BAL, BESLENME VE SAĞLIK. 3rd International Congress on Social Sciences, China to Adriatic
14-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. Popüler Kültür Gençlik. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
15-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. Sürdürülebilir Kalkınma Mesleki Eğitim. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
16-) 2016. Göçmen Kadınların Dünü Bugünü Yarını. “I. Uluslararası Göç ve Kültür Sempozyumu”
17-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. Gençlerin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve
özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-)
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. THE ACADEMİC SUCCESSFUL EFFECT OF PSYCHOLOGICAL PROBLEMS OF UNIVERSITY STUDENTS. 2.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
3-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2017. Zerdeçal Bitkisi Özellikleri,Faydaları ve Kullanım Alanları. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
4-)
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. ÖNLİSANS OTEL,LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ VE TURİZM PROGRAMI ÖĞRENCİLERİLERİNİN KARİYER BEKLENTİLERİ. III.ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK İSDİHDAM KARİYER KONGRESİ
6-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Popüler Kültürün Yeme İçme Alışkanlıklarına Etkisi. INTERNATİONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
7-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016. Turizm Kentlerinde Kentleşme Kırsal Kalkınma İlişkisi. 1. Uluslararası Bilimsel Ara?tırmalar Kongresi - İnsan ve Toplum Bilimleri (IBAD-2016)
8-) Ay.E. ''Geçmişten Günümüze Çocuk Dilenciliği ve Sosyal Politika '' ,23-25Ekim /istanbul I. ULUSLARARASI ÇOCUK KORUMA KONGRESİ 2014 KONGRESİ Bildiriler Kitabı 126 - 2014
(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan
ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Yiğit, Y., Ay, E., 2016. Okul Sağlığı ve Hijyen
. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
2-) Ay.E '' İş Yaşamında Kadın Ayrımcılığı ve psikolojik Şiddet ''Ruhsal Travma Toplantıları VIII 5-7 Aralık 2014/İstanbul - 2014
(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
1-) Ay, E., Yiğit, Y., 2016.
YÖRESEL YEMEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİNE ETKİSİ
. 1.BÖLGESEL TURİZM KONGRESİ
(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak
yayımlanan bildiri.
1-) Ay, E., Biçici, F., Yiğit, Y., 2016. Kırsal Turizm Gelişiminde Yerel Ürünlerin Önemi: Datça Yarımadası Örneği. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu
(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Emine Ay Yiğit, 2023. TURİZMDE DİJİTAL GELECEK :SEYAHAT,KONAKLAMA,REHBERLİK VE GASTORONOMİDE TEKNOLOJİK TRENDLER VE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR/. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Cemil GÜNDÜZ
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. Eğitim,Gençlik ve Gelecek/EĞİTİM-YOKSULLUK İLİŞKİSİ VE İNSAN HAKLARI. Yayın Evi: LAMBERT Academic Publishing Editör Adı: Nevide AKPINAR DELLAL,Özgür YILDIZ
(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2021. Temel Mutfak Bilimleri/Mutfakta Ön Hazırlık. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Doç Dr Yılmaz Seçim, Dr Selman Bayrakçı
(D-2) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde baş editörlük
1-) Editörlük Türü: Dergi. 2016. Journal of the International Scientific Researches/Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD) .
(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) BAL, BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ
- Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) GASTRONOMİ VE YEREL EKONOMİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
4-) PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) BAL, BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
7-) TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
8-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
9-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf
1-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
6-) BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
8-) BAL, BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Fonksiyonel Gıda Özelliğiyle Ceviz Ve Kaman Cevizi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ
- Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1