(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Şenlik Ayşe Seda, Alkan Derya, 2023. Improving the nutritional quality of cereals and legumes by germination. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
2-) Akçay Buse, Alkan Derya, 2023. Designing of texture modified fruit juices using food hydrocolloids: Storage influence on viscosity. Heliyon
3-) Boyacı Derya, Iorio Gianmarco, Sözbilen Gözde Seval, Alkan Derya, Trabattoni Silvia, Pucillo Flavia, Farris Stefano, Yemenicioğlu Ahmet, 2019. Development of flexible antimicrobial zein coatings with essential oils for the inhibition of critical pathogens on the surface of whole fruits: Test of coatings on inoculated melons. Food Packaging and Shelf Life
4-) Rampazzo Riccardo, Alkan Derya, Gazzotti Stefano, Ortenzi Marco A, Piva Giulio, Piergiovanni Luciano, 2017. Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films. Packaging Technology and Science
5-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2016. Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens. Food Hydrocolloids
6-) Alkan Derya, Aydemir Levent Yurdaer, Arcan İskender, Zengin Hatice, Atabay Halil İbrahim, Ceylan Çağatay, Yemenicioğlu Ahmet, 2011. Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films. Journal of Agricultural and Food Chemistry
7-) Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2011. Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey. Journal of the American Oil Chemists’ Society
8-) Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, Korel Figen, 2009. Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years. FOOD CHEMISTRY
(A-3) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan
indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam
makale
1-) Aksu Sena, Alkan Derya, 2024. Sensory evaluation of bread, rice pudding and cake incorporating germinated cereal and legume flour. Food and Health
2-) Akçay Buse, Alkan Derya, 2021. Yüksek Doz A, D, E ve K Vitamini Uygulamalarının Prematüre Komplikasyonları Üzerine Etkisi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
3-) Şenlik Ayşe Seda, Alkan Derya, 2021. Çimlendirilmiş Bazı Tahıl ve Baklagillerin Kimyasal Özellikleri ve
Çimlendirmeyle Açığa Çıkan Biyoaktif Bileşenlerin Sağlık Üzerine Etkileri. Akademik Gıda
(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
1-) Belkırat Ummahan, Alkan Derya, 2023. THE FEAR EXPERIENCED BY HEALTH WORKERS DURING THE COVID-19
PANDEMIC AND EATING HABITS. 9th INTERNATIONAL CONGRESS ON INNOVATIVE SCIENTIFIC APPROACHES
2-) Turna Hilal, Alkan Derya, 2023. Antioxidant Capacity of Agricultural Wastes and Their Effect on Oxidation in Foods. 5 International Young Researchers Student Congress
3-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2018. Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens. XXX. INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS
(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve
özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Şenlik Ayşe Seda, Alkan Derya, 2024. ÇİMLENMENİN TAHIL VE BAKLAGİLLERİN BESİNSEL KALİTELERİ ÜZERİNE ETKİSİ. 7. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
2-) Demirkol Emine, Alkan Derya, 2023. VEGAN BESLENME VE VEGAN ÜRÜNLER. 6. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
3-) Akçay Buse, Alkan Derya, 2023. Designing of texture-modified fruit juices by adding different hydrocolloids. 3RD INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS
4-) Kocabıyık Bahar, Alkan Derya, 2022. Fonksiyonel Gıda Olarak Kuru Meyve ve Meyve Cipslerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması. 8th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH
5-) Aksu Sena, Alkan Derya, 2022. Çimlendirilmiş Tahıl ve Baklagillerin Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Bazı Besinlerde Zenginleştirme Amaçlı Kullanımları. 8th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION OBESITY AND COMMUNITY HEALTH
6-) Akçay Buse, Alkan Derya, 2021. Farklı dozlarda a, d, e ve k vitamin uygulamalarının prematüre bebekler üzerine etkisi. EurasianBioChem 2021
7-) Şenlik Ayşe Seda, Alkan Derya, 2021. "Bazı tahıl ve baklagil filizlerinin kimyasal özellikleri ve biyoaktif bileşenlerinin sağlık üzerine etkileri. EurasianBioChem 2021
8-) Alkan Derya, 2020. CELLULOSE NANOCRYSTALS OBTAINMENT FROM A LIGNOCELLULOSIC MATERIAL, AND EVALUATION AS COATING MATERIAL. EURO ASIA 7th. INTERNATIONAL CONGRESS ON APPLIED SCIENCES
9-) Alkan Derya, 2020. CELLULOSE NANOCRYSTALS: EXTRACTION, CELLULOSIC RESOURCES, FUNCTIONAL PROPERTIES, AND APPLICATIONS. EURO ASIA 7th. INTERNATIONAL CONGRESS ON APPLIED SCIENCES
10-) Alkan Derya, Piergiovanni Luciano, 2019. Ultrasonication Step In Cellulose Nanocrystals Production From Cotton Linters: Optimization Using Response Surface Methodology. I. International Congress of The Turkish Journal of Agriculture
(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan
ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Burkay Neval, Alkan Derya, 2023. The effects of using chia and flaxseed as egg replacements on the quality of the cakes. 3RD INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS
2-) Alkan Derya, Öncül Nilgün, 2018. Current Antimicrobials for Food Packaging. European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018)
3-) Öncül Nilgün, Alkan Derya, 2018. Foodborne Diseases. European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018)
4-) Alkan Derya, Rampazzo Riccardo, Piva Gulio, Mascheroni Erica, 2015. Carboxylated-Cellulose Nanocrystals Produced from Lignocellulosic Sources and Used as Barrier Coating for PET Films. SLIM for Young, Shelf Life International Meeting
5-) Karaosmanoğlu Hande, Soyer Dönmez Ferda, Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2009. Comparison and Correlation of Antimicrobial Activities of Turkish Olive Oils with Their Phenolic Contents. The SAFE Consortium International Congress on Food Safety, Second International Congress: Novel Technologies and Food Quality, Safety and Health
6-) Alkan Derya, Gürdeniz Gözde, Özen Fatma Banu, Korel Figen, Tokatlı E.figen, 2007. Discrimination of Olive Oils Based on Combined Information of MIR Spectra and Chromatographic profiles. 5th Euro Fed Lipid Congress
7-) Gürdeniz Gözde, Alkan Derya, Kadiroğlu Pınar, Korel Figen, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2006. Some characteristics of Turkish extra virgin olive oils from various olive varieties grown in two different regions. 4th Euro Fed Lipid Congress
8-) Kadiroğlu Pınar, Alkan Derya, Gürdeniz Gözde, Özen Fatma Banu, Tokatlı E.figen, Korel Figen, 2006. Aroma fingerprints of Turkish extra virgin olive oils using surface acoustic wave sensing electronic nose. 4th Euro Fed Lipid Congress
(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak
yayımlanan bildiri.
1-) Aksu Sena, Alkan Derya, 2022. Çimlendirilmiş Tahıl İlaveli Besinlerin Üretimi ve Duyusal Değerlendirilmeleri. MSKÜ Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi
2-) Kocabıyık Bahar, Alkan Derya, 2022. Kuru Meyve ve Meyve Cipslerinin Fizikokimyasal, Biyoaktif ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi. MSKÜ Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi
(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet
metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Alkan Derya, Çakır Beyzanur, Kırbaş Tasbire Sude, 2023. Bazı Bitki Ekstraktlarını İçeren Film Çözeltilerinin Sebzelerin Raf Ömrünün Uzatılması Amacıyla Kullanım Potansiyeli. 1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi
2-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2017. Organik Bahçelerde Bitkisel Bakteriyel Hastalıkların Önlenmesi İçin Yenilikçi Bir Yöntem. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi
3-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2014. Development of Antimicrobial Zein Film Incorporated with Essential Oils for Inhibition of Plant Pathogens. International Workshop on Food Packaging: Balancing Functionality with Low Environmental Impact
4-) Gürdeniz Gözde, Alkan Derya, Kadiroğlu Pınar, Korel Figen, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2006. Ege Bölgesinde Üretilen Ticari Sızma Zeytinyağlarının Özellikleri. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu ve Sergisi.. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu ve Sergisi
(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Alkan Derya, Öncül Nilgün, 2020. Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Teori ve Araştırmalar/Fenolik bileşikler, uçucu yağlar ve bitki ekstraktlarının antimikrobiyal film ve kaplama alanında kullanımları. Yayın Evi: Gece Kitaplığı Editör Adı: Bozdoğan, N., Y.
2-) Öncül Nilgün, Alkan Derya, 2018. The Most Recent Studies in Science and Art/Safer Food Saves Lives. Yayın Evi: Gece Kitabevi Editör Adı: Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Salim Hızıroğlu, Robert L. Elliot, Dilek Atik
3-) Alkan Derya, Öncül Nilgün, 2018. The Most Recent Studies in Science and Art/Use of Edible Antimicrobial Films and Coatıngs for Microbial Safety and FoodQuality. Yayın Evi: Gece Kitabevi Editör Adı: Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Salim Hızıroğlu, Robert L. Elliot, Dilek Atik
(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Alkan Derya, 2021. Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri / Sürdürülebilir Beslenme/Tarımsal/Endüstriyel Atıkların Gıda Endüstrisinde Farklı Kullanım Alanları. Yayın Evi: Türkiye Klinikleri Editör Adı: Karababa, Erşan
(D-10) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik
1-) Heliyon. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Frontiers in Nutrition. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Frontiers in Nutrition. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Frontiers in Nutrition. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik
1-) Çukurova Tarım ve Gıda Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Çukurova Tarım ve Gıda Dergisi. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Çukurova Tarım ve Gıda Dergisi. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Çukurova Tarım ve Gıda Dergisi. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Akademik Gıda. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
6-) Food and Health. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
7-) Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
8-) Akademik Gıda. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
9-) Akademik Gıda. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
10-) Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology. 2019. Hakemlik Sayısı: 1
11-) Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
12-) Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
(D-13) Uluslararası projeler ile kamu veya özel teşekküllerce
desteklenen ulusal projelerde hakemlik, izleyicilik ve
panelistlik
1-) Muğla Teknopark Yönetici A.Ş.. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
(D-5) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafında
taranan dergilerde yardımcı editörlük/ alan editörlüğü
ya da yayın kurulu üyeliği.
1-) Editörlük Türü: Dergi. 2022. Frontiers in Nutrition.
(E-1) SCIE veya SSCI tarafından taranan ve %10’luk dilimde yer alan dergide yapılan atıf
1-) Development of flexible antimicrobial zein coatings with essential oils for the inhibition of critical pathogens on the surface of whole fruits: Test of coatings on inoculated melons - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 8
2-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 4
3-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
4-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
5-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 3
6-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
7-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
8-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
9-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 7
10-) Development of flexible antimicrobial zein coatings with essential oils for the inhibition of critical pathogens on the surface of whole fruits: Test of coatings on inoculated melons - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 9
11-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
12-) Development of flexible antimicrobial zein coatings with essential oils for the inhibition of critical pathogens on the surface of whole fruits: Test of coatings on inoculated melons - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 12
13-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 6
14-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 6
15-) Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
16-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
17-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 5
18-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 7
19-) Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
20-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 7
21-) Development of flexible antimicrobial zein coatings with essential oils for the inhibition of critical pathogens on the surface of whole fruits: Test of coatings on inoculated melons - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 7
22-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
23-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
24-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 4
(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf
1-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 2
2-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Development of flexible antimicrobial zein coatings with essential oils for the inhibition of critical pathogens on the surface of whole fruits: Test of coatings on inoculated melons - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
5-) Development of flexible antimicrobial zein coatings with essential oils for the inhibition of critical pathogens on the surface of whole fruits: Test of coatings on inoculated melons - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
6-) Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
7-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf
1-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
2-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
(F-2) Yönetiminde tamamlanmış yükseklisans tezleri.
1-) Tez Adı: Sağlık çalışanlarında besin takviyesi kullanımı ve Covid-19 pandemisinin besintakviyesi kullanımına etkisi. Konu: Sağlık çalışanlarında besin takviyesi kullanımı ve Covid-19 pandemisinin besintakviyesi kullanımına etkisi. BURCU-BODUR. 2024
2-) Tez Adı: Bazı Tarımsal Atıkların Zeytinyağının Antioksidan İçeriğinin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. Konu: Bazı Tarımsal Atıkların Zeytinyağının Antioksidan İçeriğinin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. HİLAL-TURNA. 2024
3-) Tez Adı: Covid-19 Pandemi Döneminde Sağlık Çalışanlarının Yaşadıkları Korku Düzeyinin Yeme Tutumu ve Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Etkisi. Konu: Covid-19 Pandemi Döneminde Sağlık Çalışanlarının Yaşadıkları Korku Düzeyinin Yeme Tutumu ve Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Etkisi. UMMAHAN-BELKIRAT. 2023
4-) Tez Adı: ÇİMLENMENİN TÜRKİYE'DE YETİŞEN TAHIL VE BAKLAGİLLERİN BESİN DEĞERİ, TOPLAM FENOL İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Konu: ÇİMLENMENİN TÜRKİYE'DE YETİŞEN TAHIL VE BAKLAGİLLERİN BESİN DEĞERİ, TOPLAM FENOL İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. AYŞE SEDA-ŞENLİK. 2022
5-) Tez Adı: TÜRKİYE'DE TÜKETİLEN FARKLI MEYVE SULARININ TEKSTÜR-MODİFİYE İÇECEK OLARAK TASARLANMASI. Konu: TÜRKİYE'DE TÜKETİLEN FARKLI MEYVE SULARININ TEKSTÜR-MODİFİYE İÇECEK OLARAK TASARLANMASI. BUSE-AKÇAY. 2022
(F-3) Lisansüstü/Tıpta Uzmanlık/ Sanatta Yeterlilik tez
çalışmaları savunma sınavlarında jüri üyesi olarak görev
almak
1-) Tez Adı: Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Polenli Probiyotik Yoğurt Üretimi. Konu: Fonksiyonel Gıda Olarak Arı Polenli Probiyotik Yoğurt Üretimi. Mehtap-Çiftçi. 2023
2-) Tez Adı: Farklı Bitkisel Sütlerden Probiyotik Kefir Üretim. Konu: Farklı Bitkisel Sütlerden Probiyotik Kefir Üretim. Berra-Ceylan. 2023
3-) Tez Adı: Farklı Yöntemlerle Ekstrakte Edilen Zeytin Yapraklarının Antimikrobiyal ve Antiquorum Sensing Aktivitelerinin Belirlenmesi. Konu: Farklı Yöntemlerle Ekstrakte Edilen Zeytin Yapraklarının Antimikrobiyal ve Antiquorum Sensing Aktivitelerinin Belirlenmesi. Deniz-KARAMAZAKCADİK. 2023
(G-2) Uluslar arası kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev(araştırmacı, eğitmen, danışman, vb. olarak)
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Avrupa Birliği. Classification of olive oils and detection of adulteration. 2006-2008
(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm
projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel
kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev
(araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)
1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Kuru Meyve ve Meyve Cipslerinin Fiziko-kimyasal, Biyoaktif ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi. 2021--1
2-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Çimlendirilmiş Tahıl İlaveli Besinlerin Üretimi ve Duyusal Değerlendirilmeleri. 2021--1
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: ARAŞTIRMA PROJESİ. Cellulose nanocrystals (CNCs) obtainment from cellulosic materials coming from the recycle stream, and the use of CNCs as coating of flexible packaging materials. 2015-2016
4-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Development of composite or blend active edible food packaging materials for controlled release of bioactive substances. 2008-2011
5-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Bursiyer. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Classification of Turkish Olive Oils from Olive Varieties of Economic Importance and Determination of Adulteration in Olive Oils . 2005-2007
(G-9) Yürütücü olarak TÜBİTAK’a müracaat edilen projelerin
C puanı ile reddedilmesi
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Zeytinyağının Korunması İçin Tarımsal Kaynak ve Atıkları İçeren Antioksidan Filmlerin Geliştirilmesi. Proje Türü: -Tübitak 1002. Zeytinyağının Korunması İçin Tarımsal Kaynak ve Atıkları İçeren Antioksidan Filmlerin Geliştirilmesi. 2022-2022
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Türkiyede Tüketilen Meyve Sularından Tekstür-Modifiye Ve Probiyotik Medikal Içecek Tasarlanması. Proje Türü: -Tübitak 3501. Türkiyede Tüketilen Meyve Sularından Tekstür-Modifiye Ve Probiyotik Medikal Içecek Tasarlanması. 2021-2021
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: Türkiyede Tüketilen Meyve Sularından Tekstür-Modifiye Ve Probiyotik Medikal Içecek Tasarlanmas. Proje Türü: -Tübitak 3501. Türkiyede Tüketilen Meyve Sularından Tekstür-Modifiye Ve Probiyotik Medikal Içecek Tasarlanması. 2021-2021
(I-12) Bölüm başkanlığı, Dekan/Yüksekokul/Enstitü
1-) Dekan yardımcılığı. . . 2024
2-) Toplum Beslenmesi Anabilim dalı başkanlığı. . . 2023
3-) Dekan yardımcılığı. . . 2023
4-) Toplum Beslenmesi Anabilim dalı başkanlığı. . . 2022
5-) Dekan yardımcılığı. . . 2022
6-) Dekan yardımcılığı. . . 2021
(I-13) Bölüm başkan yardımcılığı ve anabilim dalı başkanlığı
1-) Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim dalı başkanlığı. . . 2023
2-) Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim dalı başkanlığı. . . 2022
3-) Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim dalı başkanlığı. . . 2021
4-) Toplum Beslenmesi Anabilim dalı başkanlığı. . . 2021
5-) Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim dalı başkanlığı. . . 2020
6-) Toplum Beslenmesi Anabilim dalı başkanlığı. . . 2020
(I-14) Azami ders saati dışında verilen dersler (her yarıyıl için
1-) BDB5704 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2024
2-) BDB5000 Tez Çalışması. . . 2024
3-) BDB5702 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2023
4-) BDB5704 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2023
5-) BDB5000 Tez Çalışması. . . 2023
6-) BDB5090 Seminer. . . 2023
7-) BDB3012 Toplu Beslenme Sistemleri II. . . 2023
8-) BDB5523 İleri Besin Kimyası. . . 2023
9-) BDB4514 Proje ve Seminer II. . . 2023
10-) BDB5703 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2023
11-) BDB5704 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2023
12-) BDB5000 Tez Çalışması. . . 2023
13-) BDB3005 Toplu Beslenme Sistemleri I. . . 2023
14-) BDB4513 Proje ve Seminer I. . . 2023
15-) BDB5702 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2022
16-) BDB5703 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2022
17-) BDB5704 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2022
18-) BDB5000 Tez Çalışması. . . 2022
19-) BDB5090 Seminer. . . 2022
20-) BDB3012 Toplu Beslenme Sistemleri II. . . 2022
21-) BDB1506 Laboratuar Teknikleri ve Güvenliği. . . 2022
22-) BDB2506 Besin Zehirlenmeleri ve Alerjisi. . . 2022
23-) BDB5523 İleri Besin Kimyası. . . 2022
24-) BDB5701 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2022
25-) BDB5703 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2022
26-) BDB5000 Tez Çalışması. . . 2022
27-) SABE5500 Proje Geliştirme ve Yönetimi. . . 2022
28-) BDB3005 Toplu Beslenme Sistemleri I. . . 2022
29-) BDB5526 Besin Muhafaza Yöntemleri. . . 2022
30-) BDB5090 Seminer. . . 2021
31-) BDB5000 Tez Çalışması. . . 2021
32-) BDB5701 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2021
33-) BDB5702 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2021
34-) BDB5703 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2021
35-) BDB2506 Besin Zehirlenmeleri ve Alerjisi. . . 2021
36-) BDB5523 İleri Besin Kimyası. . . 2021
37-) BDB1506 Laboratuar Teknikleri ve Güvenliği. . . 2021
38-) BDB5701 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2021
39-) BDB5702 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2021
40-) BDB5703 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2021
41-) BDB5704 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2021
42-) BDB5000 Tez Çalışması. . . 2021
43-) BDB3005 Toplu Beslenme Sistemleri I. . . 2021
44-) BDB4511 Beslenme Biliminde Araştırmalar. . . 2021
45-) BDB2507 Besinlerin Muhafazası ve Depolama. . . 2021
46-) BDB5526 Besin Muhafaza Yöntemleri. . . 2021
47-) BDB5701 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2020
48-) BDB5702 Uzmanlık Alan Dersi. . . 2020
49-) BDB3005 Toplu Beslenme Sistemleri I. . . 2020
50-) BDB2507 Besinlerin Muhafazası ve Depolama. . . 2020
51-) BDB5526 Besin Muhafaza Yöntemleri. . . 2020
52-) BDB5505 Besin İşleme Yöntemlerinin Besin ve Sağlığa Etkisi. . . 2020
(I-16) Yürütülen disiplin/ceza araştırma ve soruşturmalar
1-) Soruşturma Komisyon Başkanı. . . 2023
(I-6) Ulusal sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel
yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve
tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; ulusal spor
organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik
yapmak.
1-) 1. Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi. Türkiye. . 2023
(I-8) Alanı ile ilgili olarak; ulusal panel, konferans, seminer,
kurs, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde davetli
konuşmacı ya da panelist olarak görev almak.
1-) TÜBİTAK, Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu (SBAG)'2021-1-NÖROONKOLOJİ. Türkiye. . 2021
(I-9) Alanı ile ilgili kurum içi yada kurumdışı komisyon veya
kurullarda görev yapmak (her yıl için )
1-) Kalite Komisyonu. . . 2024
2-) Bilgi Güvenliği Çalışma Grubu. . . 2024
3-) Araştırma Görevlisi Kadro Ön Değerlendirme ve Giriş Sınavı Jüri Üyesi. . . 2024
4-) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma ve Entegrasyon Komisyonu. . . 2024
5-) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kalite ve Akreditasyon Komisyonu. . . 2024
6-) Muayene ve Kabul Komisyonu. . . 2024
7-) Sivil Savunma Ekibi. . . 2024
8-) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Uygulama Komisyonu . . . 2024
9-) Ögrenci Sosyal Etkinlik Belgesi Değerlendirme Komisyonu. . . 2024
10-) Uzem temsilcisi. . . 2024
11-) Burs Komisyonu. . . 2024
12-) Yatay Dikey Af Uyum Komisyonu. . . 2024
13-) Yatay Dikey Af Uyum Komisyonu. . . 2023
14-) Burs Komisyonu. . . 2023
15-) Uzem temsilcisi. . . 2023
16-) Muayene Kabul Komisyonu. . . 2023
17-) Ögrenci Sosyal Etkinlik Belgesi Değerlendirme Komisyonu. . . 2023
18-) Risk Değerlendirme Ekibi. . . 2023
19-) Bilgi Güvenliği Çalışma Grubu. . . 2023
20-) Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyon Üyesi. . . 2023
21-) Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyon Üyesi. . . 2022
22-) Kalite Komisyonu. . . 2022
23-) Bilgi Güvenliği Çalışma Grubu. . . 2022
24-) Araştırma Görevlisi Kadro Ön Değerlendirme ve Giriş Sınavı Jüri Üyesi. . . 2022
25-) Risk Değerlendirme Ekibi. . . 2022
26-) Muayene Kabul Komisyonu. . . 2022
27-) Öğrenci Sosyal Etkinlik Belgesi Değerlendirme Komisyonu. . . 2022
28-) Maddi Hata İnceleme Komisyonu. . . 2022
29-) Uzem temsilcisi. . . 2022
30-) Burs Komisyonu. . . 2022
31-) Yatay Dikey Af Uyum Komisyonu. . . 2022
32-) Yatay Dikey Af Uyum Komisyonu. . . 2021
33-) Burs Komisyonu. . . 2021
34-) Uzem temsilcisi. . . 2021
35-) Muayene Kabul Komisyonu. . . 2021
36-) Araştırma Görevlisi Kadro Ön Değerlendirme ve Giriş Sınavı Jüri Üyesi. . . 2021
37-) Risk Değerlendirme Ekibi. . . 2021
38-) Bilgi Güvenliği Çalışma Grubu. . . 2021
39-) Kalite Komisyonu. . . 2021
40-) Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyon Üyesi. . . 2021
41-) Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu. . . 2020
42-) Kalite Komisyonu. . . 2020