(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Başar Gökcen Büşra, Akdevelioğlu Yasemin, Canan Sultan, Bozkurt Nuray, 2021. Evaluation of the relationship between serum ferritin and insulin resistance and visceral adiposity index (VAI) in women with polycystic ovary syndrome. Eating and Weight Disorders-Studies on Anorexia Bulimia and Obesity
2-) Başar Gökcen Büşra, Akdevelioğlu Yasemin, Canan Sultan, Bozkurt Nuray, 2020. Increased risk of eating disorders in women with polycystic ovary syndrome: a case-control study. Gynecological Endocrinology
3-) Şanlıer Nevin, Başar Gökcen Büşra, Sezgin Aybüke Ceyhun, 2019. Health benefits of fermented foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition
4-) Başar Gökcen Büşra, Şanlıer Nevin, 2019. Coffee consumption and disease correlations. Critical Reviews in Food Science and Nutrition
5-) Şanlıer Nevin, Başar Gökcen Büşra, Altuğ Mehmet, 2018. Tea consumption and disease correlations. Trends in Food Science Technology
(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde
yayımlanmış makale
1-) Başar Gökcen Büşra, Gezmen Karadağ Makbule, 2021. Polycystic Ovary Syndrome, Obesity and Melatonin: An Etiological Perspective. Journal of Nutrition and Dietetics
(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
1-) Başar Gökcen Büşra, Can Bahadır, 2023. Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER) ve Gezegen Sağlığı Diyeti Önerilerinin Sürdürülebilirlik ile İlişkili Bazı Göstergeler Açısından Değerlendirilmesi. 9. Uluslararası Beslenme, Obezite ve Toplum Sagˆlıgˆı Kongresi
(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Başar Gökcen Büşra, Yeşildemir Özge, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Gastrointestinal Hastalıklarda Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze
2-) Başar Gökcen Büşra, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Yeme Bozukluklarında Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze
3-) Başar Gökcen Büşra, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Perioperatif Dönemde Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze
4-) Başar Gökcen Büşra, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Obezite ve Bariyatrik Cerrahide Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze
(Ç-1) Alanında kitap çevirisi
1-) Başar Gökcen Büşra, Akdevelioğlu Yasemin, 2023. İnsanda Beslenme Esasları (Essentials of Human Nutrition)/Alkol. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Çelik Fatma, Soylu Meltem
(E-1) SCIE veya SSCI tarafından taranan ve %10’luk dilimde yer alan dergide yapılan atıf
1-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 74
2-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 14
3-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 12
4-) Evaluation of the relationship between serum ferritin and insulin resistance and visceral adiposity index (VAI) in women with polycystic ovary syndrome - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
5-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 20
6-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 73
7-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 17
8-) Increased risk of eating disorders in women with polycystic ovary syndrome: a case-control study - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 64
10-) Evaluation of the relationship between serum ferritin and insulin resistance and visceral adiposity index (VAI) in women with polycystic ovary syndrome - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
11-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 13
12-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 23
13-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 37
14-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 13
15-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 11
16-) Increased risk of eating disorders in women with polycystic ovary syndrome: a case-control study - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
17-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 8
18-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
19-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 9
20-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 3
21-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 3
(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf
1-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
2-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
3-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 7
4-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 15
5-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
6-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 4
7-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
8-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
9-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
(Ğ-2) Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül almak
1-) Kurum Adı: . Makale Ödülü. 2020