(A-4) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
1-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2024. The Effect of Tourists' Local Food Consumption Motivations on Behavioral Intention and the Mediating Role of Destination Image. Worldwide Hospitality and Tourism Themes
(A-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yayımlanmış makale
1-) Çakır Hacı Ahmet; Yıldız Buse, 2023. Intolerance of Uncertainty and Covid-19 Fear in Hotel Employee. ANASAY
2-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2021. OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE MUTFAK ERGONOMİSİ TUTUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
(A-7) TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
1-) Kılıç Burhan, Çakır Hacı Ahmet, 2022. UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Gastronomik Deneyimsel Değer Bileşenlerinin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi. Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
2-) Akyüz Rümeysa, Çakır Hacı Ahmet, 2022. Aşçılık Öğrencilerin Turizm Sektöründe Çalışmaya Yönelik Tutumları ile Demografik Özelliklerinin Karşılaştırılması (Comparison to the Attitudes of Cookery Students towards Working in the Tourism Sector and their Demographic Characteristics). Journal of Tourism and Gastronomy Studies
3-) Çakır Hacı Ahmet, Kılıç Burhan, 2020. Turistlerin Satın Alma Güdülerinin Klasik Tüketici Davranış Modelleri Kapsamında Değerlendirilmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
(B-1) Uluslararası bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve tam metni CPCI’da basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Çakır, H.A., Akbaba, A., 2013. Türkiye’nin Kutsal Yiyecekler ve İçecekler Açısından Turist Çekme Potansiyelinin İncelenmesi. International Conference on Religious Tourism and Tolerance
(B-2) Uluslararası bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve tam metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Zağralı Çakır Egem, Çakır Hacı Ahmet, Kıdıraliev Nurudin, Turdubekova Sapargül, 2024. Mutfak Kültürü ve Ortak Bellek Bağlamında Ölüm Ritüellerinin Değerlendirilmesi (Kırgızistan-Türkiye). 8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
2-) Çakır Hacı Ahmet, Yıldız Buse, 2023. Comparison of Demographic Characteristics of Hotel Employee with Intolerance of Uncertainty and Covid-19 Fear’. 6th International CEO and Social Sciences Congress
3-) Bekar Aydan, Çakır Hacı Ahmet, 2022. KAHVE EVLERİNE İLİŞKİN MARKA BEĞENİLİRLİĞİ VE DAVRANIŞSAL NİYETE ETKİSİ: STARBUCKS ÖRNEĞİ. 6. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
4-) Çakır Hacı Ahmet, Akyüz Rümeysa, 2022. Aşçılık Öğrencilerinin Turizm Sektöründe Çalışmaya Yönelik Görüşleri. 5. International CEO (Communication, Economics, Organization) Social Sciences Congress
5-) Çakır Hacı Ahmet, Kılıç Burhan, 2021. UNESCO GASTRONOMİ ŞEHİRLERİNİ ZİYARET EDEN TURİSTLERİN DENEYİMSEL DEĞER ve DESTİNASYON İMAJI ALGILARININ SOSYO-DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. 5. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
6-) Çakır, H.A., Işık, S., 2016. OTEL MUTFAKLARININ ERGONOMİK AÇIDAN İNCELENMESİ: İŞGÖREN GÖRÜŞÜNE BAŞVURMA. Gastronomi Turizmi Kongresi
(B-4) Ulusal bilimsel/sanatsal toplantıda sözlü/poster olarak sunulan ve tam metni basılı/elektronik olarak yayımlanmış çalışma
1-) Bekar, A., Çakır, H.A., Kılıç, B., 2016. Cittaslow Kentlerindeki Yerel Halkın Slow Food Akımı Hakkındaki Farkındalığı Akyaka Örneği. 1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi
2-) Çakır, H.A., Bölükoğlu, İ., Çakır, A., 2015. MUTFAK PERSONELİNİN OHSAS 18001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNİ ALGILAMASINA YÖNELİK MANOVA ANALİZİ: TOKAT VE SİVAS ÖRNEĞİ. 16. Ulusal Turizm Kongresi
(C-2) Diğer uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitap
1-) Çakır Hacı Ahmet, 2017. OHSAS 18001 Kapsamında Otel Mutfaklarının Ergonomik Açıdan İncelenmesi. Yayın Evi: LAP LAMBERT Academic Publishing Editör Adı: Lüdmila Çeban
(C-5) Diğer uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm
1-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2023. PROFESYONEL MUTFAK YÖNETİMİ İNOVATİF YAKLAŞIM/Mutfaklarda İş Güvenliği ve Ergonomik Çalışma Koşulları. Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Ülker Can
2-) Çakır Hacı Ahmet, Bekar Aydan, 2022. GEÇMIŞTEN GÜNÜMÜZE GASTRONOMININ İZLERI ARAŞTIRMALARA DAYALI KANITLAR/SAKİN ŞEHİR (CITTASLOW) AKYAKA’DA HALK YAVAŞ YEMEK (SLOW FOOD) AKIMI HAKKINDA NE BİLİYOR?. Yayın Evi: Eğitim Yayınevi Editör Adı: Osman Çulha
3-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2022. TURİZM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ/TURİZMDE ARAŞTIRMA İÇİN MADDİ KAYNAK BULMA (ÖRNEKLER İLE ANLATIM). Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Akbaba, Atilla; Lorcu, Fatma; Yılmaz Yazıcı, Senem
4-) Çakır Hacı Ahmet, 2022. TURİZM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ/Turizmde Alanyazın Taraması. Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Akbaba, Atilla; Lorcu, Fatma; Yılmaz Yazıcı, Senem
5-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2021. TURIZMDE GÜNCEL YAKLASIMLAR/GÜNCEL GASTRONOMİ EĞİLİMLERİ. Yayın Evi: Eğitim Yayınevi Editör Adı: GÜNDÜZ Cemil
6-) Çakır Hacı Ahmet, 1900. Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Füzyon Mutfak. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan
7-) Çakır Hacı Ahmet, 1900. GÜNCEL TURİZM SORUNLARI/TURİZMİN YEREL HALK ÜZERİNDE YARATTIĞI SORUNLAR. Yayın Evi: Detay yayıncılık Editör Adı: Türker Ali, Türker Özaltın Gülay
(C-6) Diğer ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış bilimsel kitapta bölüm
1-) Çakır Hacı Ahmet, 2020. 21. YÜZYIL DEĞERLERİ/Kalite ve Verimlilik. Yayın Evi: Adıgüzel Eğitim Vakfı Yayınları Editör Adı: Ozan KA YA
(D-16) Diğer uluslararası hakemli dergilerde hakemlik
1-) Journal of Turkish Studies. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Uluslararası İnsan Çalışmaları Dergisİ. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Aydın Gastronomy. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
6-) ULUSLARARASI ANADOLU SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
7-) Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
(E-2) SCIE, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergide yapılan atıf
1-) UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Gastronomik Deneyimsel Değer Bileşenlerinin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
(E-3) ESCI, Scopus veya SPORT Discus kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Gastronomik Deneyimsel Değer Bileşenlerinin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) GÜNCEL TURİZM SORUNLARI/TURİZMİN YEREL HALK ÜZERİNDE YARATTIĞI SORUNLAR - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf
1-) Turistlerin Satın Alma Güdülerinin Klasik Tüketici Davranış Modelleri Kapsamında Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Intolerance of Uncertainty and Covid-19 Fear in Hotel Employee - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) UNESCO Gastronomi Şehirlerinde Gastronomik Deneyimsel Değer Bileşenlerinin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
4-) PROFESYONEL MUTFAK YÖNETİMİ İNOVATİF YAKLAŞIM/Mutfaklarda İş Güvenliği ve Ergonomik Çalışma Koşulları - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1
(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf
1-) OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE MUTFAK ERGONOMİSİ TUTUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Aşçılık Öğrencilerin Turizm Sektöründe Çalışmaya Yönelik Tutumları ile Demografik Özelliklerinin Karşılaştırılması (Comparison to the Attitudes of Cookery Students towards Working in the Tourism Sector and their Demographic Characteristics) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) Turistlerin Satın Alma Güdülerinin Klasik Tüketici Davranış Modelleri Kapsamında Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf
1-) OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE MUTFAK ERGONOMİSİ TUTUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
(E-7) BKCI veya SENSE kapsamındaki kitapta yapılan atıf
1-) Gastronomi ve Yiyecek Tarihi/Füzyon Mutfak - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1
(G-12) Tamamlanmış TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projelerinde görev almak
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Otel çalışanlarının covid-19 korkusu ve belirsizliğe tahammülsüzlük ilişkisi. 2022-2023
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Aşçılık programında öğrenim gören öğrencilerin turizm sektöründe çalışmaya yönelik tutumları. 2022-2023
(I-10) Toplumsal Hizmet Etkinlikleri (bilimsel etkinlikler
dışında topluma hizmet kapsamında yapılacak söyleşi,
panel, konferans, seminer, eğitim, gezi vb. )
1-) Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali . Türkiye. . 2022
2-) Marmaris Tadım Günleri. Türkiye. . 2022
3-) Otellerde Sıfır Atık. Türkiye. . 2022
(I-15) Rektörlük tarafından oluşturulan kurul ve
1-) Engelsiz Kampüs Birimi Danışmanı. Türkiye. . 2022
2-) Engelsiz Kampüs Birimi Danışmanı. Türkiye. . 2021
(I-6) Ulusal sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel
yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve
tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; ulusal spor
organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik
yapmak.
1-) Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitimi Veren Okullardaki Uygulama Eğitimleri Çalıştayı. Türkiye. . 2018
(I-9) Alanı ile ilgili kurum içi yada kurumdışı komisyon veya
kurullarda görev yapmak (her yıl için )
1-) Staj Komisyonu. Türkiye. . 2022
(J-7) KA2 projelerinde görev almış olmak
1-) Youth@Work: Connecting the Dots "Employability through European Solidarity Corps" Forum. 2022
(L-23) Yurt İçi Araştırma (Puansız)
1-) Youth@Work: Connecting the Dots "Employability through European Solidarity Corps" Forum. Türkiye. . 2022
(L-4) Alanı ile ilgili olarak, uluslararası bilimsel/sanatsal toplantılarda davetli konuşmacı ya da panelist olmak
1-) 6th. International Communication, Economics, Organization and Social Sciences Congress. United States of America. . 2023
(L-5) Alanı ile ilgili olarak, ulusal bilimsel/sanatsal toplantılarda davetli konuşmacı ya da panelist olmak
1-) 21. YY. Değerleri Sempozyumu. Türkiye. . 2020