Haber

“Yaşa Muğla” Sloganıyla Sağlıklı Yaş Alma Sempozyumu

Son Güncelleme Tarihi : 25.10.2019 15:30

Üniversitemizde, Yaşlı Sağlığı Topluluğu tarafından “Yaşa Muğla” sloganıyla 1. Ulusal Muğla Sağlıklı Yaş Alma Sempozyumu düzenlendi.

Müzik dinletisi ile başlayan sempozyum, Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin dans gösterisi ile devam etti.

Sempozyum, Yaşlı Sağlığı ve Sağlıklı Yaş Alma, Politikaların, Yerel Yönetimlerin ve Kurumların Rolü, Muğla’da Sağlıklı Yaş Alma ve Yaşlı Sağlığı Proje Örnekleri ve Muğla İçin Bir Eylem Planı Oluşturulması başlıkları altında 4 oturumda gerçekleşti.

İlk oturumu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur başkanlığında gerçekleşen sempozyumun diğer oturumları Prof. Dr. Nilay Şahin, Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ve Prof. Dr. İsmail Tufan başkanlığında devam etti.

Başkanlığını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Neşe Yeniçeri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Program Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Acar’ın yaptığı Ulusal Muğla Sağlıklı Yaş Alma Sempozyumuna, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ile Muğlalı vatandaşlar katıldı.

Yaşlıya hizmet veren meslek mensuplarını bir araya getirerek bilgi alışverişini sağlamak ve kamuoyunda sağlıklı yaş almanın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını, Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Emine Neşe Yeniçeri yaptı. Yeniçeri, dünyada nüfus dinamiklerinin hızla değiştiğini ve doğum oranının düştüğünü söyleyerek, “Türkiye genelinde 65 yaş ve üzeri nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2012 yılında %7,5 iken, 2018 yılında % 8,8 oranına ulaşılmıştır. 2023 yılında bu oranın %10,2, 2050 yılında %20,8’e yükseleceği öngörülmektedir. Bu oran Ege Bölgesinde % 11,0 iken Muğla’da %12,1’dir. Bu verilere baktığımızda yaşlılık sadece kişileri ilgilendiren bir durum olmaktan çıkıp aslında toplumsal bir durum haline gelmiştir” dedi.

Bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Muğla Sağlıklı Yaş Alma Sempozyumu, "Söz Gocamanlarda” video gösterimi ile sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.10.2019 15:30
Okunma Sayısı : 2751