Haber

“Türkiye’de ve Dünya’da Bağımlılıkla Mücadele”

Son Güncelleme Tarihi : 17.04.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu tarafından, insan neslini ciddi biçimde tehdit eden bağımlılık sorununa ilişkin düzenlenen “Türkiye’de ve Dünya’da Bağımlılıkla Mücadele” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bakiye Uğur; “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonumuz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in görevlendirilmeleriyle şahsımın başkanlığında yeniden oluşturulmuş ve oluşumundan bugüne kadar planladığımız program çerçevesinde etkinliklerini sürdürmektedir. Bu güne kadar Üniversitemiz öğretim üyelerinin sunumlarıyla madde bağımlılığı ile mücadeleye ilişkin konferanslar gerçekleştirilmiş; yarışmalar düzenlenmiştir. Bu yarışmalardan biri de bugün burada hep birlikte dereceye giren eserlerin ödüllerinin takdim edileceği “Afiş” yarışmasıdır. Bu yarışmaya Üniversitenizden hepsi birbirinden değerli çalışmalarıyla pek çok öğrencimiz katılmış ve öğrencilerimizde gözlemlediğimiz bu konudaki farkındalık ve duyarlılık hepimizi mutlu etmiştir” dedi.

Madde bağımlılığı sorununun genel çerçevesi ve üniversitelerin bağımlılıkla mücadele hususundaki sorumluluğu üzerine konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise; “Bağımlılık, bireysel bir problem olarak değil toplumsal problem olarak değerlendirilmelidir. Bu bağlamda bireyleri madde kullanımına iten toplumsal ve kişisel nedenlerin iyi anlaşılarak çözümlenmesi gerekmektedir. Çünkü Türkiye ve dünyanın geleceği olan gençlerimizi her türlü zararlı madde bağımlılığından koruyarak onları en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğimizi sağlıklı bir toplum olarak imar etmek bizlerin en temel sorumluluğudur” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Üniversitemizde öğrencilere yönelik düzenlenen madde bağımlılığına ilişkin “Afiş ve Slogan” yarışmasında derece alanlara, ödülleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; tarafından takdim edildi.

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Afiş ve Slogan yarışmasında; Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Bahar Dadaş "Nefesinin Sesini Kısma" Temalı Çalışması ile 1’incilik ödülüne;  Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Tuğçe Topada'nın "Film Yanmadan Bırak" Temalı Çalışması 2’ncilik ödülüne, Muğla MYO Öğrencimiz Batuhan Kahraman ise "Kendini Serbest Bırak" Temalı Çalışması ile 3’üncülük ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; konferansın konuşmacısı olarak üniversitemize konuk olan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’a değerli katkıları için plaket takdiminde bulundu.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.04.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3193