Haber

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marşı” Beste Yarışması Ödülleri Verildi

Son Güncelleme Tarihi : 02.06.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) 30. yılı dolayısıyla Üniversiteyi temsil edebilecek bir marş bestelenmesi; söz yazarlarına ve bestecilere özgün eserler verme imkânının sunulması hedefiyle “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marşı Beste Yarışması”  düzenlendi.

Yurtiçinde ya da yurtdışında yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bestecilere açık olan yarışmaya 38 eser için başvuru yapıldı. Üç aşamada değerlendirilen eserler, ilk aşamada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Artay Yağcı, Prof. Dr. Oktay Yivli, Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, Şamil Türkay Aktürk ve Arş. Gör. Dr. Aslı Kaya’dan oluşan Yarışma Yönetim Kurulunca yarışma şartnamesinde yer alan eser niteliği kapsamında değerlendirildi. İkinci aşamada, başvuru koşullarını sağlayan ve Yarışma Yönetim Kurulu değerlendirmesinden geçen 17 eser Prof. Ali Sevgi, Doç. Dr. İsmail Sınır, Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydoğan, Dr. Öğr. Üyesi Harun Keskin ve Öğr. Gör. Çiğdem Aytepe’den oluşan Yarışma Seçici Kurulunca incelendi. Seçici Kurulun değerlendirmesinin ardından en yüksek ortalama puanları alan ilk beş eser finale kaldı. Üçüncü aşamada ise MSKÜ öğrenci ve personelinin beğenisine sunulan final eserleri, 23 Mayıs 2022 tarihinde 12.00-14.00 saatleri arasında oylandı. Oylamaya 436 öğrenci ve 403 personel olmak üzere toplam 839 kişi katıldı.

Yarışma Seçici Kurulunun değerlendirme puanlarının %70’i ve oylama sonuçlarının %30’u alınarak belirlenen yarışma genel sonuçlarına göre en yüksek puanı alan GÖKÇE57 rumuzlu eserleri ile Şeydagül Kapçak ve Beyzagül Kapçak Işıksungur birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

 Yarışmada ikinci en yüksek puanı alan SİİRT56 rumuzlu eseri ile Erşan Yürek ve üçüncü en yüksek puanı alan Mlknr88 rumuzlu eseri ile Mustafa Sarıkaya mansiyon ödülünü aldı.

Yarışmanın ödül töreni MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda gerçekleştirildi. Tören, Öğr. Gör. Özlem Aslan’ın şefliğinde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu’nun müzik dinletisiyle başladı. Ardından MSKÜ’nün 30. yılı kapsamında hazırlanmakta olan belgeselin tanıtım videosu gösterildi. Tören, Yarışma Genel Koordinatörü ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk’ün ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in konuşmalarıyla devam etti.

Törende Yarışma Yönetim Kuruluna ve Seçici Kurul Üyelerine teşekkür belgelerinin takdiminin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marşı Beste Yarışmasında birinci olan eser, Öğr. Gör. Özlem Aslan’ın şefliğinde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu tarafından Öğr. Gör. Özlem Kandemir’in piyano eşliği ile seslendirildi.

Büyük beğeni kazanan marş, seyircilerin alkışıyla ikinci kez seslendirildikten sonra MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafından marşın bestecileri Şeydagül Kapçak ve Beyzagül Kapçak Işıksungur’a plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1395