Haber

“Kariyer-in Muğla” Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 21.04.2019 00:00

Üniversitemiz IEEE ( The Institute Of Electrical And Electronics Engineers) Öğrenci Topluluğu ve TOBB Muğla Genç Girişimciler İcra Kurulu ortaklığıyla “Kariyer-in Muğla” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe alanında uzman konuşmacılar ve başarılı şirketlerin stantlarıyla ulusal çapta yoğun öğrenci katılımı oldu.

Kaliteli bir eğitimle ve cesaretli gençlerle başarıya ulaşabiliriz!

Etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “Gelişen ve değişen dünyayı hızla takip edebilme konusunda, iyi bir eğitimle ve cesaretli gençlerle başarıya ulaşabiliriz. Örneğin; İzmirde geçtiğimiz yıl lise öğrencileri, Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen SciChallenge adlı bilim yarışmasında 28 ülke ve 438 proje arasında birinciliği elde etti. Öğrencilerin kanseri erken teşhisini sağlamak için geliştirdikleri “Çip” 81 ülkeden bin 800 projenin yer aldığı bir başka yarışmada biyomedikal mühendisliği dalında "Dünyanın en iyi 3. projesi" olarak seçildi. Ben bu örneklerin gelecek yıllarda çoğalacağına inanıyorum. Bizler sadece yenilikleri değil yeniliklerin bir adım sonrasını hayal etmek mecburiyetindeyiz. İşte bizler de üniversite olarak girişimci ve yaratıcı öğrenciler için, ihtiyaç olan alt yapıyı her geçen gün oluşturuyoruz. Bu çerçevede Mavi Çatı’nın açılışı, ALM’nin Fen Liselerinin kullanımına açılması, Bursiyer öğrencilere barıma imkânı ve burs miktarının artırılması gibi birçok çalışmayı tamamladık” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından firma temsilcilerinin farklı konulara ilişkin sunumlarına geçilerek etkinliğe devam edildi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.04.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2611