Haber

“Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler” Konferansı

Son Güncelleme Tarihi : 20.10.2020 00:00

Üniversitemizde İstanbul Üniversitesi, Türkiye Bilişim Vakfı, Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilişim Derneği ve Romanya Arad Üniversitesi iş birliğiyle 8. Uluslararası “Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler” Konferansı düzenleniyor.

Üniversitemizin ev sahipliğinde, 20-22 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenecek konferans, Covid-19 Pandemisi nedeniyle ‘çevrimiçi’ olarak gerçekleşecek.

Ana teması "Veri Devrimi" olarak belirlenen konferansta sağlık, tarım, turizm ve eğitim alanlarında veri devrimi olarak nitelendirilebilecek uygulamalar tartışılacak.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, veri ve bilgi teknolojisinin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Son yıllarda eğitim, gençlere iş sağlamak için bir araç olmaktan çok daha fazlasıdır. Eğitim bireyler, şirketler ve kurumlar için son derece değişken bir dünyada hayatta kalmak için, özelliklerini geliştirebilecekleri ve güçlendirebilecekleri çok boyutlu bir role sahiptir” dedi.

Dijital bölünme ve teknolojiye erişimdeki eşitsizliğin yalnızca eğitimi değil daha birçok alanı etkilediğini söyleyen Üniversitemiz Enformatik Bölümü ve UZEM Müdürü Doç. Dr. Müge Adnan, “Bu süreç, geleceğe dair alternatif yaklaşımlar ve yol haritaları çıkarmamız gerektiğini ortaya koydu. Bunu başarmamızı sağlayacak modellerin tanımlayabilmemiz, doğrulayabilmemiz, geçerliliğini sınayabilmemiz ve değerlendirebilmemiz için de veri kritik önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Öğrenme ve bilişim alanlarında gelecekteki yenilikleri odak noktası alan konferans, hayat boyu insanlığa hizmet edecek en etkili yöntemleri, teknikleri ve teknolojileri geliştirmeye yönelik stratejileri ele almasıyla dikkat çekiyor.

Konferans süresince Türkiye,  ABD,  Portekiz, Malta ve Romanya’dan alanında uzman konuşmacılar üç gün boyunca bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.10.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1837