Haber

Yüksek Bütçeli GREENLIGHT Projesi MSKÜ’de Tanıtıldı

Son Güncelleme Tarihi : 26.07.2024 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Koordinatörlüğünde yürütülecek olan “GREENLIGHT: Generating Renewable Energy Education  Network - Leading Initiatives for Green & Harmonious Tomorrows" projesi 250 bin Euro bütçe ile Avrupa Birliği Erasmus + KA220-SCH kapsamında kabul edildi. Üniversite bünyesinde yürütülecek en yüksek bütçeli projelerden olan GREENLIGHT için açılış toplantısı MSKÜ Akyaka Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Proje Menteşe Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi, University of Minho (Portekiz), Liofyllo Social Cooperative  Enterprise (Yunanistan), Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio (Portekiz), Sredno Opshtinsko Uchilishte Nikola Karev Strumica (Makedonya) ortaklığında; MSKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kara Subaşat’ın, Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürcan Çetin’in ve Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Ana Bilim Dalı yüksek lisans mezunu Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Semra Ayata’nın koordinatörlüğünde yürütülecek.

AB Erasmus + destekli GREENLIGHT Projesi ile enerji okuryazarlığının arttırılması, yenilenebilir enerjinin teşvik edilmesi ve çevre koruma konusunda yenilikçi materyaller geliştirilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda bu proje ile öğrencilere enerji seçimlerinin önemi öğretilerek; enerji bilinci yüksek bireylerin yetiştirilmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında MSKÜ Akyaka Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Celal Ateş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Deniz Ülgen ve Prof. Dr. Ali Sülün ile araştırmacılar katıldı.

Toplantıda Prof. Dr. Celal Ateş, Prof. Dr. Hülya Kara Subaşat, Doç. Dr. Gürcan Çetin, Semra Ayata ve Onur Gedizli; Portekiz Minho Universitesi'nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Laurinda Leite ve Assistant Prof.Luís Dourado, Yunanistan Liofyllo Social Cooperative Enterpriseve'dan Alexandra Makrygeoorgou ve Maria Tzola, Portekiz Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio'dan Cláudia Sousa ve Catarina Maia ile Kuzey Makedonya Nikola Karev Strumica' dan Marija Rashkovska ve Zoran Petkov ise birer konuşma yaptı.
 

Projeye ilişkin tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.
Projenin Instagram hesabı
Projenin Twitter hesabı
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.07.2024 00:00
Okunma Sayısı : 723