Haber

Yazılım Sektörünün Öncüsü Muğla Teknopark’ta: Arniva Yazılım

Son Güncelleme : 17.10.2024 09:30
MSKÜ bünyesinde kurulan Muğla Teknopark şirketleri katma değeri yüksek; yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştirerek Muğla’ya destek vermeye devam ediyor. Muğla Teknopark bünyesinde yazılım sektöründe hizmet veren Arniva Yazılım İthalat İhracat Ticaret Şirketi, Türkiye ve yurtdışında toplam 5 bin 300 noktada faaliyet gösteriyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve sanayi iş birliğinde ileri teknolojiye ulaşmak, üründe ve üretimde yeni teknolojiyi yakalamak, katma değeri yüksek ürünleri elde etmek ve bölgeye sermaye akışı ile istihdam sağlamak, ülke sanayisini rekabet edilebilir ihracata dönük bir hale getirmek amacıyla kurulan Muğla Teknopark’ta çalışmalar sürüyor.

1998 yılında şahıs şirketi olarak kurulan ve bilgisayar hizmetleri sektöründe yer alan Arniva Yazılım İthalat İhracat Ticaret Şirketi, 2001 yılında iş modelini geliştirerek Limited Şirketi'ne dönüştü.

İlk yıllarından itibaren hizmet kalitesini sürekli arttıran ve araştırma-geliştirme süreçlerine büyük önem veren Arniva, yazılım sektöründe hızla gelişmeye ve büyümeye devam etti.

Bu kapsamda ilk olarak muhasebe programları ve barkodlu sistemler geliştirerek piyasanın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik adımlar attı.  Zamanla, restoran sektörüne de yönelerek bu alandaki ihtiyaçları gidermek için büyük çaba sarf etti ve sektördeki boşlukları kapattı.

Sektördeki öncülerden biri olarak, Apple Store'da uygulama geliştirerek yenilikler sundu ve restoran çözümleri alanında önemli bir rol oynadı.

2016 yılında anonim şirket olma sürecine geçen Arniva Yazılım Şirketi, Türkiye ve yurtdışında toplam 5 bin 300 noktada faaliyet gösteriyor.  Ayrıca, 19 çalışanı ve 100’ün üzerinde çözüm ortağı ile geniş bir hizmet ağı sunuyor.

Yazılım alanında e-Devlet uygulamaları, e-fatura ve e-irsaliye sistemlerine öncülük eden Arniva, e-adisyon gibi yenilikçi çözümlerle sektörde kendine sağlam bir yer edinmiş durumda.

Arniva Yazılım, aynı zamanda sektördeki ihtiyaçları karşılayacak çeşitli yazarkasa çözümleri sunarken, Ingenico, Profilo, Hugin, Inpos gibi tanınmış markalarla iş birliği yaparak kaliteli yazarkasa çözümleri de sağlıyor.

Ayrıca, yeni çıkan Paygo, Payo gibi yazarkasalara entegrasyon süreçlerini başlatıyor ve bu sayede müşterilerine daha etkin hizmet sunuyor.

Gelişen teknoloji ve değişen piyasa koşulları ışığında Arniva Yazılım, mevcut fırsatları değerlendirmeye ve sektördeki öncülük misyonunu sürdürmeye devam ediyor.

Müşterilerine en iyi hizmeti sağlama hedefiyle faaliyetlerine ara vermeden devam eden Arniva, yazılım alanında güvenilir bir partner olarak büyümeye devam ediyor.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.10.2024 09:30
Okunma Sayısı : 228