Haber

Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi TAIEX Çalıştayı’na Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 27.08.2019 00:00

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Merkezleri ile Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezlerinin Koordinasyonu ve İşbirliğinin Geliştirilmesi kapsamında düzenlenen Teknik Destek ve Bilgi Değişimi (TAIEX, Technical Assistance and Information Exchange) Çalıştayı’na katıldı.

Üniversitemizin topluma yansıyan yüzü Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, bölgenin gerek kurumsal gerek bireysel eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak başarılı bir yıl geçirdi. Merkezimiz, son olarak İzmir’de MEB Hayat Boyu Öğrenme Merkezleri ile Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezlerinin Koordinasyonu ve İşbirliğinin Geliştirilmesi kapsamında düzenlenen TAIEX Çalıştayı’na katıldı.

Bu çalıştayda Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM) üyesi birçok merkez ile fikir alışverişinde bulunuldu ve karşılıklı deneyimler paylaşıldı. Merkezimiz, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından yönetilen çalıştay kapsamında, “Hayat Boyu Öğrenme ve 21. Yüzyıl Becerileri, Sürekli Eğitimde Dönüşüm, İzleme ve Değerlendirme ile Politika Sonuçlarına Yansıması” başlıklarında görüş bildirdi.

TÜSEM üyesi olan Üniversitemiz Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, bölgesel ve ulusal çapta oluşumlar içinde yer almaktadır. Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, önceki yıllarda yapılan eğitimlere ek olarak yıl içerisinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı bünyesinde görevli 3 bin 47 şoföre, “Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi, Zor İnsanla Başa Çıkma, Kurum Kültür Uyumu, Müşteri Memnuniyeti” başlıkları altında eğitim verdi. Bu eğitimler ile ulaştırma sektöründe hizmet standartlarının arttırılmasına katkı sağladı. Bununla birlikte çeşitli kurumlar tarafından talep edilen  “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri düzenleyerek, 192 kişiye “Girişimcilik Belgesi” verdi. Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi aynı zamanda, Okt. Ebubekir Eraslan koordinatörlüğünde “Diksiyon Eğitimi” ve Doç Dr. Nejdet Aykaç koordinatörlüğünde “Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği” eğitimleri ile katılımcıların kişisel kapasitelerinin arttırılmasına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.08.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2846