Haber

Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolleri İmzalandı

Son Güncelleme Tarihi : 22.10.2021 00:00
Üniversitemiz ile Muğla’da faaliyet gösteren 5 büyük firma arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Üniversitemizde gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Ermaş Mermer Sanayi Tic. A.Ş., Mava - Marmaris Yazılım Tek. İnş. Tur. Tic. İth. İhr. ve San. Ltd. Şti., Mega Kalsit Ltd. Şti. ve Polgün Su Kaydırakları Oyun Parkları Ahşap San. İnş. Tic. İth. İhr. Paz. Ltd. Şti. yetkilileri katıldı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de imzalanan iş birliği protokollerinin önemine değinerek, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin hedefi bir AR-GE Üniversitesi olmaktır. 100'ü aşkın üniversitenin olduğu bir ülkede şu an 11 AR-GE üniversite var. Bunların arasına girebilmeyi hedeflemek büyük bir iddia. Ancak biz bunun olabileceğine inanıyoruz. Bizim önceliğimiz öğrencilerimiz olsa da AR-GE için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda üniversitelerin sosyal, kültürel, sağlık, spor gibi konularda da mutlaka yol gösterici ve üretici olması beklenir. Biz bu alanda da büyük projeler yürütüyoruz. Tüm bu çalışmaların sonucu olarak Teknoloji Transfer Ofisimiz, Teknoparkımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte ilimize ve bölgemize fayda sağlayacak projeler üreterek ülkemizin geleceğini şekillendirecek bir güç yaratıyoruz. Biz bu konularda oldukça başarılıyız ve çok daha başarılı olacağız" dedi.
Konuşmaların ardından firmalar ile Üniversitemiz arasında iş birliğini güçlendirmeyi ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik Ar-Ge kapsamına giren konularda yapılabilecek iş birliğinin genel çerçevesini belirlemeyi ana amaç edinen protokoller için imza törenine geçildi.
Protokoller Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile ADM Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Ahmet Bayıroğlu, Ermaş Mermer Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Mava - Marmaris Yazılım Tek. İnş. Tur. Tic. İth. İhr. ve San. Ltd. Şti. Genel Koordinatörü Hayri Yılmaz, Mega Kalsit Ltd. Şti. Genel Müdürü Merve Bayır, Polgün Su Kaydırakları Oyun Parkları Ahşap San. İnş. Tic. İth. İhr. Paz. Ltd. Şti. Genel Müdürü İbrahim Güngör arasında imzalandı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.10.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1280