Haber

Üniversitemizden BDT'de Güncel Yaklaşımlar Eğitimi

Son Güncelleme Tarihi : 24.05.2021 00:00

Üniversitemizde “Bilişsel Davranışçı Terapilerde Güncel Yaklaşımlar” eğitimi düzenliyor.

Akyaka’da gerçekleştirilen eğitim programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile birlikte ülkemizin dört bir yanından alanında saygın bilim insanları katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu eğitim ile birlikte psikoloji alanındaki güncel yaklaşımların ortaya konulmasıyla dijital bir fakındalık yaratılacağına vurgu yaparak “Şu bir gerçek ki insan hayatının en temel belirleyeni psikolojidir. Nitekim insanın hayatta kalabilmesi ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmesi sağlıklı psikolojiye sahip olmasına bağlıdır. Dolayısıyla toplumun sağlıklı bir şekilde ilişkilerini sürdürebilmesi güncel bilimsel psikoterapi yöntemleriyle mümkündür.  Sürdürülebilir, nitelikli insan kaynağı açısından sağlıklı bir toplum bizlerin bu çabaları ile mümkün olabilecektir.  İnanıyorum ki bu eğitim vesilesiyle ortaya konulacak olan sanal gerçeklik teknolojileri ile süregelen yeni terapi yöntemleri hepimize ışık olacaktır” dedi.

Bilişsel Davranışçı Terapilerde Güncel Yaklaşımlar eğitimi, TÜBİTAK 1001  Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Bilişsel Davranışçı Terapiler Özelinde Sanal Gerçeklik Uygulamasının Kullanımı: Sınav Kaygısı” projesinin bir çıktısı olarak ortaya çıktı.

360 derece izleme imkânı sağlayan sanal gerçeklik teknolojileri ve onun bilişsel davranışçı terapiler üzerine etkisini inceleyen projenin sonuçları, ruh sağlığı uzmanları ile ilk defa paylaşıldı. Eğitimde aynı zamanda gerçekçi bir görünüm yaratmak için kullanılan Sanal Gerçeklik (VR) simülasyonunun kullanımı ile ilgili de bilgi verildi.

Eğitimler, proje yürütücüsü ve aynı zamanda Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Doğan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karataş, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Altınöz, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi  Dr. Öğr. Üyesi Serhat Yüksel, Ankara Şehir Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Hakan Öğütlü ve Anadolu Üniversitesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Ömer Özer tarafından gerçekleştirildi.

Düzenleme kurulunda Üniversitemiz öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Halim Sarıcaoğlu ve Öğr. Gör. Dr. Sinem Acar’ın bulunduğu eğimler 5 gün boyunca devam edecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1677