Üniversitemizde PLC Laboratuvarı Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 11.06.2019 18:00

Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Phoenix Contact desteğiyle PLC Laboratuvarı açıldı.

PLC eğitim setleri kullanılarak öğrencilerin günümüzdeki endüstriyel otomasyon sistemlerine dair programlama yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla Üniversitemizde PLC (Programmable Logic controller – Programlanabilir Mantıksal Denetleyici) Laboratuvarı kuruldu.

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yıldız Taşcıkaraoğlu’nun girişimleriyle ve Phoenix Contact firması desteğiyle kurulan laboratuvarın açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Phoenix Contact Genel Müdürü Gökhan Yücel, Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Ayça Gül Lanacı, Endüstri Yönetimi ve Otomasyon Satış Müdürü Toygar Turgut ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Naci Engin’in katıldı.

Bununla birlikte Üniversitemiz, ülkemizden üç üniversitenin yer aldığı ve ağ yardımıyla kullanıcıların ve üreticilerin otomasyon uzmanlıklarını eğitime entegre ederek ortak tasarlanan laboratuvarlarda çalışmalarını destekleyen uluslararası EduNet topluluğuna dahil edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.06.2019 18:00