Haber

Üniversitemizde "Korona Virüs" Önlemlerine Bir Yenisi Eklendi

Son Güncelleme Tarihi : 13.04.2020 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) korona virüsü salgını önlemleri kapsamında Kampüs girişi noktalarında dijital ateş ölçümü yapılıyor.

Korona virüsü salgını nedeniyle kampüste önlemleri üst seviyeye çıkaran Üniversitemiz Rektörlüğü, kampüs giriş noktalarında dijital araçlarla Üniversite personeli de dahil olmak üzere Üniversitemize giriş yapanların  ateş ölçümünü yapıyor.
 
Alt sınır olarak 38 derecenin referans alındığı ölçüm noktalarında, ateşi bu derecenin üstünde olan kişilerin, sağlık kuruluşlarının acil servislerine yönlendirilmesi amaçlanıyor.
 
Güvenlik noktalarındaki kontrolleri yerinde inceleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; "Öğrencilerimizin uzaktan eğitim aldıkları bu süreçte hem kampüs dezenfektasyonunu sağladık hem de mevcut personelimizin sağlık güvenliğini optimum seviyeye çıkardık. Şu ana kadar güvenlik noktalarımızda şüpheli vakaya rastlamadık. Ülke olarak tüm kurumlarımızla birlikte virüs ile olan mücadelemizi iş birliği halinde sürdürmeye kararlıyız. Bu süreci en az zararla ve bir an önce atlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizlere düşen öncelikle öğrencilerimizin ve kampüsümüzün sağlık güvenliğini en üst düzeyde korumaktır. Şimdiye kadar başarıyla aldığımız önlemlere ek olarak neler yapılabileceği üzerine uzman ekiplerimizle iş birliği halindeyiz" dedi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.04.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2774