Üniversitemizde "İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi" Verildi

Son Güncelleme Tarihi : 12.12.2019 00:00
Üniversitemiz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 14 Şubat 2019 tarihinde imzalanan "İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim Protokolü" kapsamında,  Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi C Salonunda, "İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi" verildi.

Eğitimi tamamlayan katılımcılar eğitim sonunda "İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Sınavına Katılım Hakkı Belgesi" almaya hak kazandılar.

İşveren, işveren vekili veya ileride bu hizmetleri mevzuata uygun işyerlerinde yürütmek amacıyla katılım sağlayanlar; bu belge ile Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Sınavı”na başvuru yapabilecek olup sınavı geçmeleri halinde; iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimine verilen görevler (işe giriş muayeneleri, periyodik muayeneler ve tetkikler) hariç olmak üzere elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecekler.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü olarak İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitiminin 2020 yılı içerisinde de devam etmesi planlanmakta olup toplam 16 saatlik bu eğitime 18 yaşından büyük her vatandaş katılabiliyor.

Eğitimlere ilişkin duyurular için www.isg.mu.edu.tr web sayfasını takip etmeyi unutmayınız.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.12.2019 00:00