Haber

Üniversitemizde "Flört Şiddeti ve Cinsel Taciz” Konulu Panel

Son Güncelleme Tarihi : 18.04.2019 00:00

Üniversitemizde Cinsel Saldırıyla Mücadele Kurulu tarafından "Flört Şiddeti ve Cinsel Taciz” konulu panel gerçekleştirildi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Cinsel Saldırıyla Mücadele Kurulu başkanı Prof. Dr. Bakiye Uğur, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Demirak, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bakiye Uğur; "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak,  çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için cinsel taciz ve cinsel saldırıdan arındırılmış bir ortam oluşturmak, cinsel taciz ve cinsel saldırı konusunda farkındalığı artırmak, bu tür olayları engellemek, şikayet ve iddialar söz konusu olduğunda etkin bir soruşturma ve yaptırım mekanizması işletmek amacıyla Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıyla Mücadele Kurulu (CİTSAM) oluşturduk. Kurulumuza yapılan başvurular büyük bir titizlik ve gizlilik içerisinde başarı ile yürütülmekte ve sonuçlandırılmaktadır. İşte bugün yine farkındalık yaratmak, flört şiddeti ve cinsel tacizi anlatmak için bu panelde ile bir araya geldik. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek Üniversitemizde hiç bir şekilde tacize ve suskun mağdurların olmasına izin vermeyeceğiz. Bu anlamda kıymetli hocalarımızın sunumlarıyla panelimizin önemli bir farkındalık yaratacağına inanıyorum" dedi. 

Panele Konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Ümit Ünüvar Göçeoğlu "Akademisyenin Etik bütünlüğünü Gölgeleyen Özel Durumlar"; Doç. Dr. Raşit Avcı "Flört Şiddeti ve Cinsel Taciz"; Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Maraş ise "Cinsel Saldırıların Hukuki ve Adli Tıp Boyutu" başlıklı sunumlar yaptılar.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.04.2019 00:00
Okunma Sayısı : 4075