Haber

Üniversitemizde Fen Bilimleri Araştırma E-Sempozyumu Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 28.05.2021 00:00

Üniversitemizde McMaster Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Turak’ın katılımıyla Fen Bilimleri Araştırma E-Sempozyumu düzelendi.

Bu yıl 12.’si düzenlenen sempozyumun açılış konuşmalarını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güneş yaptı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Ar-Ge üniversitesi olma hedefiyle başladığı yolculuğunda önemli bir mesafe katettiğini vurgulayarak, “Bu günlerde heyecanını yaşadığımız TÜBİTAK 2209-A öğrenci projelerinde elde ettiğimiz Türkiye 2.’liği bu bütünleşmenin somut göstergelerinden biri olmuştur. Bunun haricinde diğer tüm göstergelerin de işaret ettiği üzere Üniversitemiz proje üretme konusunda uygun bir strateji ve altyapı ile gerçekleşebilen sıçrayışa çok güzel bir örnek oldu.  Bu farkındalık ve bilinçle, Üniversitemizin hedeflerini bireysel hedefleriyle bütünleştiren öğrencilerimiz ve hocalarımızın bu gurur veren tablonun en önemli paydaşları olduğunu ifade etmek isterim. Bu yolda hız kesmeden çalıştığımızda, hedefimize hep birlikte ulaştığımızı göreceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Eminim ki bu sempozyum sonrası öğrencilerimizin inovatif projeler üretme kapasiteleri daha da yukarılara tırmanacaktır. Çünkü bizler bilgi ekonomilerinde rekabet üstünlüğünün ancak ve ancak öğrencilerimizi de sürece katarak gerçekleşebileceğini biliyoruz” dedi

Ardından Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Eren Belgin, “Lisansüstü Öğrencileri TÜBİTAK Projeleri Hakkında Bilgilendirme” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ali Keçebaş, Doç. Dr. Tülin Arslan, Doç. Dr. Pınar Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Taşçıkaraloğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı sempozyum 4 oturumda gerçekleşti.

Sempozyumun ardından düzenlenen Bilim ve Teknoloji Konferansı’na, McMaster Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. D. Ayşe Turak konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın sona ermesinin ardından Sıtkı Koçman Sözlü Sunum Ödülleri töreni gerçekleştirildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1407