Haber

Üniversitemizde Fen Bilimleri Araştırma E-Sempozyumu Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 24.12.2021 00:00
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Fen Bilimleri Araştırma E-Sempozyumu düzenlendi.

Bu yıl 13.’sü düzenlenen sempozyumun  açılış konuşmalarını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güneş yaptı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuşmasında disiplinlerarası çalışmanın önemine bir kez daha vurgu yaparak “Bu tür organizasyonlar bilginin paylaşıldığı; bilginin paylaşılarak çoğaltıldığı yerlerdir. Buradaki sunumları dinleyen, kendi çalışmalarıyla bu organizayonara katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim Üniversite olarak “milli ve yerli” ürünleri piyasaya sürmemiz gerekiyor. Bunun için fen bilimleri temelli çalışmaları, ürüne dönüştürmemiz gerekir. Bu noktada Fen Bilimleri Araştırma E-Sempozyumu’muzun önemi anlaşılmaktadır. Aynı zamanda bu gibi sempozyumlarda birlikte çalışma yapabileceğimiz ortak noktalar oluşturabiliriz. Çünkü bireysel çalışma ile değil ancak disiplinlerarası çalışma ile geleceği şekillendirebiliriz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen Bilim ve Teknoloji E-Konferansı’nda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Turan, “Türkiye’de Fotovoltaik Teknolojilerin Gelişiminde Milli Güneş Enerjisi Santrali’nin Önemi” konulu bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Güneş, Doç. Dr. Tülin Arslan, Doç. Dr. Pınar Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Karabacak’ın oturum başkanlığını yaptığı sempozyum 4 oturumda gerçekleşti.

Fen Bilimleri Araştırma E-Sempozyumu’nda aynı zamanda başarılı genç araştırmacılara, Sıtkı Koçman Sözlü Sunum Ödülleri verildi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2071