Haber

Üniversitemizde "Eğitimde Dijital Dönüşüm" Çalışmaları Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 18.06.2019 15:00

Üniversitemizde “Öğrenme ve Öğretme Süreçlerinde Dijital Dönüşüm Eğitimi” verildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının dijital dönüşüm faaliyetlerine paralel olarak, teknoloji destekli eğitim-öğretim çalışmalarının, "Dijitalleşme Politikası" çerçevesinde sistematik, yapılandırılmış ve katılımcı bir şekilde yürütülmesi amacıyla başlatılan çalışmaların tanıtıldığı eğitime, Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.

Örgütsel yapılanma, teknoloji altyapısı, dijital güvenlik, değerlendirme ve öğrenme noktalarından hareketle başlatılan sürecin tanıtımı, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Müge Adnan tarafından gerçekleştirildi.

Teknik ve öğretimsel alanlarda dijital dönüşüm ve dijitalleşme sürecinin anlatıldığı eğitimde, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Üniversitemizde başlatılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Öğrenme ve Öğretme Süreçlerinde Dijital Dönüşüm kapsamında başlatılan çalışmaların merkezinde akademik personelin bulunduğunu belirten Doç. Dr. Müge Adnan, “Bir eğitim sistemin kalitesi, sahip olduğu nitelikli eğitmenler kadardır. Sizleri, bu projenin anahtar paydaşı olarak görüyor ve gerek politika oluşturma gerek öğretimsel açıdan son derece önemli katkılar sağlayacağınıza inanıyoruz. Biz de bu kapsamda sizlere elimizden gelen teknik, idari ve öğretimsel desteği sağlamaya söz veriyoruz. Birlikte üniversitemizi daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.

Dijital okuryazarlık, eğitim-öğretim süreçlerinde teknoloji kullanımı, açık erişim ve açık ders malzemeleri alanında başlatılacak çalışmalar ile öğrencilere etkili öğrenme ortamları ve zengin öğrenme deneyimlerinin sağlanması hedefleniyor.

Öğrenme ve Öğretme Süreçlerinde Dijital Dönüşüm Eğitimi kapsamında, belirlenen tarihler arasında fakültelerde, yüksekokullarda ve meslek yüksekokullarında çeşitli eğitimler ile atölye çalışmaları düzenlenecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.06.2019 15:00
Okunma Sayısı : 2566