Haber

Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 16.07.2020 12:00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde hafta boyunca çeşitli konferanslar ve paneller düzenlendi.

Etkinlik serisinin ilki 13 Temmuz 2020 tarihinde “Milli Bağımsızlık, 15 Temmuz ve Eğitim” Konferansı ile Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus İnce konuşmacı olarak katıldı.  

Ardından düzenlenen “15 Temmuz Günü Muğla-Marmaris’te Yaşananlar ve Günümüzdeki Sonuçları” Konferansı, Üniversitemiz Tıp Fakültesinde gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Akça’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Marmaris’te yaşananlar anlatıldı.

Demokrasi ve Milli Birlik haftasının ikinci gününde Rektör Danışmanı ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Devlet ve Demokrasi” Konferansı düzenlendi. Aynı gün düzenlenen “Ruh Dünyamıza Saldırının Tarihi ve 15 Temmuz Kalkışması” Konferansına ise İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Yaşaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 16 Temmuz 2020 tarihinde de devam etti. Edebiyat Fakültemiz tarafından “15 Temmuz ve Milli Birlik” konulu bir panel düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Çevikbaş’ın yöneticiliğini yaptığı panelde, Prof. Dr. Bayram Coşkun “Türkiye’de Askeri Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimi”; Prof. Dr. Bayram Akça “Bir Tanığın Gözünden 15 Temmuz”; Doç. Dr. Zafer Durdu “Türkiye’de Demokrasi Kültürü ve Askeri Darbeler”; Dr. Öğr. Üyesi Ünal Bozyer ise “Askeri Darbelerin Sosyolojik Analizi” başlıkları altında birer sunum yaptı.

Üniversitemizde 17 Temmuz 2020 saat 13.00’de ise 15 Temmuz şehitlerimizin anısına Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve lokma ikramı yapılacak.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.07.2020 12:00
Okunma Sayısı : 1745