Haber

Üniversitemiz Yönetiminden Ula Belediye Başkanı Akkaya'ya Ziyaret

Son Güncelleme Tarihi : 03.09.2019 09:00

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yardımcıları ve danışmanları eşliğinde yeni akademik yıl öncesi ilçe belediye başkanları ile temaslarına devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Yatağan Belediye Başkanı ile şehir, bölge ve öğrencilerimiz için birlikte çalışma konularında görüşme gerçekleştiren Rektörümüz Prof Dr. Hüseyin Çiçek ve beraberindeki heyet, bugün Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya'yı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Akkaya'yı, Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Demirak eşliğinde ziyaret eden Rektörümüz, kendilerini tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.

Gerçekleştirilen görüşmede Ula'da artan öğrenci sayısı ile ortaya çıkan yurt ihtiyacı, ilçeden merkeze ulaşım, Ula'nın mimari bütünlüğünün korunması konularında yapılabilecek işbirliği ele alındı.

Ula'nın gelişimi ve öğrencilerin daha iyi şartlarda yaşaması hususlarında karşılıklı desteklerin konuşulduğu ziyarette, Akyaka'da inşaatı devam eden MYO binasının da en yakın zamanda tamamlanacağı ifade edildi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çiçek; Ula'nın çok çalışkan ve vizyon sahibi bir belediye başkanı seçtiğini, Üniversitemizin ve Ula Belediyesinin ortak hassasiyetlerle çözüm üreten anlayışa sahip olmasının mutlu edici olduğunun altını çizdi.

Misafirperverlikleri için Belediye Başakanı Akkaya'ya teşekkürlerini ileten Rektörümüz; "Merkez kampüsümüze en yakın ilçe olan Ula'daki öğrencilerimiz için kendileriyle devamlı temas halinde olacağız. Bizler aslında Muğla ili olarak hep birlikte el ele vererek çalışıyoruz. Bu anlamda Üniversite-Sanayi işbirliğinden tutun, yerel yönetim ve STK'lar ile ortak yürüttüğümüz çalışmalara kadar şehir üniversite bütünleşmesinin güzel bir örneğini gösterdiğimize inanıyorum. Nitekim bu ahengin oluştuğunu görmek ülkemiz ve bölgemiz adına umut verici, önceleri Turizm ile anılan Muğla artık öğrenci merkezli, yenilikçi, proje üreten üniversitesi ile anılmaya başladı"şeklinde konuştu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.09.2019 09:00
Okunma Sayısı : 3396