Haber

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden "Fen Eğitiminde Sertifikalı Robotik Kodlama Eğitimi"

Son Güncelleme Tarihi : 21.06.2019 12:00

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından "Fen Eğitiminde Sertifikalı Robotik Kodlama Eğitimi" verildi.

Sertifika törenine Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, öğretim elemanları, öğretmenler ve eğitim fakültesi öğrencileri katıldı.

Sertifika eğitiminde; öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının Fen ile ilgili olayları veya durumları algoritmik olarak ifade edebilmelerine, kodlama ortamlarını kullanabilmelerine, algoritmik ifadelerin kodunu kodlama ortamlarında oluşturabilmelerine, arduino ve temel parçalarının özelliklerine uygun kodlar oluşturabilmelerine, arduino ile fen konularını ilişkilendirerek proje üretebilmelerine yönelik uygulamalar gerçekleştirildi.

Eğitim programının ilk etabının tamamlanmasının ardından katılımcılar sertifikalarını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in elinden aldılar.

Öğretmenlerin, öğrencilere fen konularının öğretiminde yenilikçi bakış açısı, gelişen teknoloji ile 21. yy. becerilerini kullanarak öğretim aracı olarak robotik kodlama uygulamalarının kullanılmasını sağlamayı amaçlayan eğitim programı şimdiye kadar 16 öğretmene verildi.  Fakülte yönetimi tarafından 24-28 Haziran tarihlerinde 17 öğretmene daha eğitim verileceği ifade edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.06.2019 12:00
Okunma Sayısı : 2327