Haber

Üniversitemiz 'Açık Hava Sineması'nın İlk Film Gösterimi Büyük İlgi Gördü

Son Güncelleme Tarihi : 21.09.2019 00:00

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ön kısmında bulunan atıl alanın bu yıl içerisinde Rektörlüğümüzce projelendirilerek hayata geçirilen Açık Hava Sineması ve Rekreasyon Alanında gerçekleşen ilk film gösterimi öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

Açık Hava Sineması'ndaki ilk film gösterimine Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Rektör Danışmanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İlk film gösterimi olarak seçilen 2018 yapımı "Şampiyonlar" filmi, zihinsel engellilerden oluşan "Los Amigos" takımı ve Antrenör Marco'nun yaşadığı trajikomik tecrübeleri konu edinmesiyle izleyicilerin büyük beğenisini aldı.

Filmi öğrencilerin arasına katılarak eşleri ile izleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, basın mensuplarına verdiği röportajda Açık Hava Sineması ve Rekreasyon alanının, alınan destekler ile değerinin 3'te 1'i maliyetine yapıldığının altını çizdi. Üniversitemiz Rektörü röportajın devamında; "Bugün ilk sinema filmi gösterimimizi gerçekleştirdik. Doğrusu öğrencilerimizin ilgisinin olacağını düşünüyorduk. Ancak bu kadar yoğun bir ilginin olabileceğini tahmin etmiyorduk, bu bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Öğrencilerimizin kampüste daha fazla zaman geçirmelerini, hem güvenlikleri hem de üniversitelerine aidiyet duygularının gelişimi açısından çok önemsiyoruz. Burası sadece bir açık hava sineması değil. Bu alanda spor tesisi, kafeteryalar ve farklı ihtiyaçlara cevap veren birçok imkan bulunuyor. Öğrenci merkezli bir üniversite olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz. Ancak bugün sizlerin de şahit olduğu üzere, açık hava sinema sahnesinin ve rekreasyon alanımızın ismini sosyal medya üzerinden öğrencilerimize sorduk. Onlardan en fazla gelen cevapları da bugün izleyicilerin oylarına sunduk. Üniversitemizde gerçekleşen her etkinlikte öğrencilerimizin söz sahibi olması, onların yenilikçi ve yaratıcı fikirlerinden istifade etmemizi sağlıyor. Bu anlamda  göletinden, çim amfisine ve kadar örneğine az rastlayabileceğiniz özgünlükteki alanımızın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Büyük beğeni toplayan ilk gösteriminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemiz personeli ve öğrencilerin günün anısına toplu fotoğraf çekilmeleri ile etkinlik sona erdi. 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.09.2019 00:00
Okunma Sayısı : 4004