Haber

Üniversite Evi'nin Avlusu Çiçeklendi

Son Güncelleme Tarihi : 07.08.2019 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Üniversite Evi Koordinatörlüğü tarafından "Avlu Çiçekleri" etkinliği düzenlendi.
 
Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, üniversite personeli, öğretim üyeleri, mahalle sakinleri, mimarlar ve koruma sevdalıları katıldı. Her katılımcı beraberinde seçtiği çiçekleri avludaki yerlerine yerleştirdi.
 
Etkinliği düzenleyen Üniversite Evi Koordinatörlüğü tarafından, konağın avlusunda eski zamanlarında rengarek çiçeklerin olduğu ve avlunun eski günlerine dönmesi amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiği ifade edildi. Yapılan açıklamada "Yaklaşık 200 yıllık bir tarihi günümüze taşıyan Muğla kentinin ilk ve tek çift cumbalı evinin varisleri Prof. Dr Güner Gürsel, Serpil Erbaş ve Sevinç Günizi tarafından 2008 yılında bağışlanması, ardından Muğla Valiliği ve İl Özel İdare’nin maddi desteği ile onarımının tamamlanması ve Şubat 2014 itibariyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilmesi ile Çift Cumbalı Evin Üniversite Evi adı ile yepyeni bir serüveni de başlamış oldu. Temel amacı ‘Kent ile Üniversiteyi Bütünleştirmek’, ortak çalışmalar üretmek olan Üniversite Evi, bu çalışmaları yaparken kentin tek çift cumbalı evini ve Gürsel-Erbaş-Günizi ailelerinin hikayelerini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Bizler tam da bu amaca hizmet etmek üzere bugün bir etkinlik gerçekleştirdik.  Ailenin büyüğü İfakat Hanım’ın gözü gibi baktığı, çiçeklerle donattığı ve 1995 senesinde ayrılmak zorunda kaldığı sevgili avlusunda, neredeyse 25 yıl sonra yeniden Gürsel, Erbaş ve Günizi ailesi üyeleri çiçeklerini dikti. ‘Avlu Çiçeklerin’ başlığı ile organize ettiğimiz etkinlikte  Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile varislerden Prof. Dr. Güner Gürsel de bir çiçeği birlikte diktiler ve can suyunu verdiler" ifadeleri yer aldı.
 
Çift Cumbalı Ev'in avlusuna rengrenk çiçeklerin dikildiği etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafından tüm katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.08.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3625