Haber

Ukraynalı Heyetten Üniversitemize Ziyaret

Son Güncelleme Tarihi : 10.09.2019 23:30

Ukrayna’nın Su Sorunları ve Arazi Islahı Enstitüsü Bilimsel Araştırma Bölüm Direktörü Mykhailo Yatsiuk ve çalışma ekibi, Tokat Teknopark Ar-Ge Şirketi Biyonomi Teknoloji ve Turizm Grubu Limited Şirketi (BTTG) Grup Başkanı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Mete Doğan ve çalışma ekibi, 5 gün sürecek bilimsel çalışmalarını yapmak üzere Üniversitemize geldi. Ekip, çalışmalar öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i ziyaret etti.

Üniversitemiz Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ukrayna Su Sorunları ve Arazi Islahı Enstitüsü Bilimsel Araştırma Bölümü arasındaki ikili işbirliği, imzalanan anlaşma ile başladı. Ardından Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (ERAC) talebiyle, Tokat Teknopark Ar-Ge Şirketi Biyonomi Teknoloji ve Turizm Grubu Limited Şirketi (BTTG) ve Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Eğitim Enstitüsü (MFRPTI) özel sektör ve kamu sektörü olarak proje hazırlama sürecine dahil oldu.

Proje çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek başkanlığında ilk toplantı Üniversitemizde yapıldı. Toplantıda Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Demirak, başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Doç. Dr. Demirak, “Bu projenin temel amacı iki ülke arasında su kaynaklarının yönetimi konusunda araştırmaları başlatmak, ilişkileri geliştirmek ve gelecekteki daha kapsamlı projeleri yürütecek olan çekirdek kadroların sağlıklı bir şekilde oluşturulmasını sağlamaktır. Bu kapsamda ‘Ukrayna’daki Ros Nehri Althavzası ve Türkiye’deki Eşen Çayı Alt Havzası’nın Yayılıcı Kirleticilerinin Modellenmesi Projesi’, 15 Eylül 2019’da imzalanacak protokoller çerçevesinde başlatılacaktır. Projenin her iki ülkeye ve projeyi gerçekleştirecek olan kurumlara faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de, iki ülkenin ortak daha büyük projeler yapma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, Üniversitemizin Ukrayna’da bulunan bilimsel merkezlerle yakın temas kurmaya devam edeceğini ve iki ülke arasında öğrenci ve akademisyen değişimlerinin daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.09.2019 23:30
Okunma Sayısı : 2859