Haber

Türk Mutfağı Haftası’nda MSKÜ’lüler Hem Yarıştı Hem Eğlendi

Son Güncelleme Tarihi : 23.05.2022 00:00
“Türk Mutfağı Haftası” Muğla Meslek Yüksekokulu ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesindeki Meslek Yüksekokullarının Aşçılık Programları ile Turizm Fakültesinin Yiyecek İçecek Bölümünün katılımıyla gerçekleştirilen çeşitli yarışmalar ve etkinliklerle kutlandı.

Türkiye'de ilk defa 21-27 Mayıs tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, MSKÜ’de de çeşitli etkinlikler kutlandı.

Türk Mutfağı Haftası Kötekli’deki kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü esnasında öğrenciler yol boyunca müziğe eşlik ederek oynadı. Program, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonunda devam etti. Burada MSKÜ Muğla Meslek Yüksekokulu, Marmaris Meslek Yüksekokulu, Milas Meslek Yüksekokulu, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Datça Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programları ile Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencileri arasında “Gastronomi Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Yarışma öncesi konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu etkinliklerin yeni Türk yemeklerinin ortaya çıkarılması açısından önemli olduğunu belirterek,  "Türkiye jeopolitik açıdan önemli bir konumda ve dolayısıyla dünyanın en kıymetli coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Bu nedenle bu ülkeyi korumak ve geliştirmek için elimizden geleni yapmamız lazım. Bölgemiz pek çok ülkenin ve medeniyetin kesişim noktasında. Bu da onu gastronomi açısından zengin kılıyor. Bilinen, tanınan yemeklerin dışında çok daha farklı lezzetlere sahip bir bölgedeyiz. Bu lezzetleri bulup, ortaya çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen Gastronomi Bilgi Yarışması’na 5 Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ile Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümü öğrencileri katıldı. Yarışmada ilk turda 15 soru soruldu; en az puan alan iki program elendi. Finale kalan Muğla Meslek Yüksek Okulu ile Milas Meslek Yüksekokulu arasından Muğla Meslek Yüksekokulu yarışmanın galibi oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere şef bıçağı, katılım belgesi, madalya ve kupaları  Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl tarafından verildi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2736