Haber

Turizm Sezonu Öncesi Öğrencilerimiz Sektör Temsilcileri İle Buluşuyor

Son Güncelleme Tarihi : 03.03.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin turizm alanında eğitim veren bölümleri, turizm sezonu öncesi öğrencileri sektör temsilcileri ile buluşturuyor.   

Üniversitemiz Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Turizmde Kariyer Günleri” etkinliği, öğrencilerimizin ve sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Fethiye İşletme Fakültesi Umut Ertürk Konferans Salonu’nda, Muğla İŞKUR İş Kulübü Lideri Selma Uysal tarafından “Özgeçmiş Hazırlama” ve “Mülakat Teknikleri” eğitimleri, öğrencilerimizin ilgisi ve etkin katılımıyla tamamlandı.
Etkinlik kapsamında stant açan 44 sektör temsilcisi, işletmelerini tanıtma ve deneyimlerini aktarma fırsatı bulurken, öğrencilerimiz de meslek stajı başvurularında bulundu ve iş görüşmelerine katıldı.

Gün boyu süren etkinlikte Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık ve bölge kamu temsilcileri stantları ziyaret ederek, turizm işletmesi yetkililerine teşekkür belgelerini takdim etti. Ayrıca Arş. Gör. Doğan Çaprak koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, LÖSEV standı açarak sosyal sorumluluk faaliyetlerini de sürdüren Turizme Genç Bakış Topluluğu Başkanı Birkan Kan’a da teşekkür belgesi sunuldu.

 
Üniversitemiz Turizm Fakültesi de bölgemizin en büyük otellerinden Lujo Otel’in temsilcilerini öğrencilerimiz ile bir araya getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi daha önce Lujo Hotel’in de aralarında bulunduğu bölgemizin en büyük otelleri ile “Marka Dersleri” anlaşması imzalamıştı.

İş birliği sözleşmesi kapsamında Lujo Hotel’in üst düzey yöneticileri “Kariyer Güneri” etkinliğinde öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimiz etkinlik süresince yetkililerden sektöre ilişkin bilgi aldı ve iş başvurusunda bulundu.


Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Turizm Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programlarımız da sektör-öğrenci buluşması etkinliği düzenledi.
 
Bölgemizin seçkin işletmelerinden Jiva Beach Resort yöneticileri, kariyer etkinliğinde öğrencilerimize sektörü tanıttı.
 
Genel Müdür Ulaş Deniz'in açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, yetkililer ile öğrenciler karşılıklı sohbet imkânı yakaladı. Aynı zamanda öğrencilerle iş görüşmeleri gerçekleştirilerek  sezon süresince çalışacak öğrencilerle anlaşma sağlandı.
 
Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yiğit, sektör- öğrenci buluşmasının önemini vurgulayarak, “Üniversitemizde verdiğimiz eğitimi gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle tamamlamak oldukça önemli. Etkinliklerimize katıldıkları ve öğrencilerimize iş imkanı sundukları için ayrıca bölgemizin önde gelen turizm temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1394