Haber

Turizm Sektörü ve Üniversitemiz Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 27.02.2020 00:00

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen  “Turizmde Okul Sektör Buluşması" Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başta Muğla olmak üzere Aydın, İzmir, İstanbul ve Antalya’dan 118 konaklama, seyahat, yiyecek-içecek ve denizcilik işletmesi ve bu işletmeleri temsilen 600’ü aşkın yetkilinin katıldığı Turizmde Okul Sektör Buluşması etkinliğinde, turizm sektörünün önde gelen işletmeleri/şirketleri ve şirketler zincircileri de yerini aldı.

Stantlarda tanıtımlarını yapan firmalar, turizm sezonunda istihdam etmek üzere öğrencilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Turizm Fakültesi öğrencilerinin sektörü tanımalarına, iş olanaklarını değerlendirmelerine, sektör işverenleri ve temsilcileriyle yüz yüze görüşmelerine olanak sağlayan etkinlikte, aynı zamanda sektör temsilcileri de kalifiye elemanlarla tanışma imkanı buldu.

Üniversitemizin en önemli hedeflerinden birinin bölgesel ve ulusal kalkınmada dinamo rolü üstlenmek olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu hedefe yönelik Üniversitemizin içindeki potansiyeli ve uzmanlık alanlarımızı belirlemek için bugüne değin birçok çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

Rektör Çiçek, girişimci bir üniversite olmak için öncelikle girişimci öğrencilere ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu anlamda öğrencilerimizi sektörle buluşturmadan onların girişimci ruhunu ve zihinsel dinamizmini yeşertmek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle sektörel buluşmalar hedefimiz için çok önemli bir faaliyet alanıdır. İşte bugünkü buluşmamızın asıl aktörleri; geleceğin turizmcileri olan kıymetli öğrencilerimiz ve onlara kucak açan sektör temsilcileridir. İnanıyorum ki öğrencilerimizin içindeki yaratıcılık ve heyecan, sektörel tecrübe ile birleştiğinde ülkemizi çok daha ileriye taşıyacaktır” dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.02.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2441