Haber

Turizm Alanında Öğrenci-Sektör Buluşması Gerçekleşti

Son Güncelleme Tarihi : 07.03.2024 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi tarafından turizm sektörünün eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Turizmde Öğrenci Sektör Buluşması – Turizm Sektörü İstihdam Fuarı’nın 18’incisi gerçekleştirildi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında düzenlenen Turizmde Öğrenci-Sektör Buluşması'na Muğla'nın yanı sıra diğer illerden de sektör temsilcileri katıldı. 

Üniversitemizde ve bölgemizdeki üniversitelerde eğitim gören Turizm Fakültesi öğrencilerinin büyük rağbet gösterdiği buluşmada, öğrenciler yaz aylarında çalışmak üzere sektör temsilcileri ile görüştü.

Turizmde Öğrenci-Sektör Buluşması’nda otel, tur, seyahat, yiyecek-içecek sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler stant açtı.

Turizm Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte öğrenciler okudukları alanlar ile ilgili sektör temsilcileri ikili görüşme sonrası iş başvuru formunu doldurdu. Program, sektörün deneyimli isimlerinin katılımıyla ve çeşitli sunumlarla zenginleşti.

Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Senem Yazıcı, etkinlik ile fikirlerini şöyle ifade etti: “Bugün Muğla genelinde 115 turizm işletmesini ağırlıyoruz. Aynı zamanda sadece turizm öğrencileri değil bütün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin 42 bin öğrencisine hitap ediyoruz. Hatta çevre illerden örneğin Aydın ve Denizli'den de gelen öğrencilerimiz var. Okul-sektör çalışmaları ile öğrencilerimize desteklerimiz hep sürüyor. Bu gibi etkinliklerle turizmin birçok koluna istihdam yaratmış oluyoruz. Burası bölge üssü diyebileceğimiz bir merkez olduğundan, firmaların müdürleri de katılım sağlıyor ve öğrenciler doğrudan üst düzey yöneticilerle tanışma imkânı bulmuş oluyor. Bu konu ile ilgili sektörlerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Firmaların birçok alanda öğrencilerimizi istihdam ettiklerini biliyoruz. Sektörlerin kaliteli eleman ihtiyacını karşılamanın yanında farklı projelerde de yer almaya çalışıyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, etkinliğin bilginin pratiğe dönüştüğü bir ortam yarattığını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Doktora öğrencisi Gamze ise “Doktora ve lisans eğitimlerimi MSKÜ’de tamamladım ve bu gibi etkinliklere hep katılıyorum. Bu etkinlikler otelleri tanımamıza, iş bulmamıza, bizim de özgeçmiş bırakmamıza ve staj yeri bulmamıza olanak tanıyor. Bu etkinliklerin öğrencilere faydası oldukça yüksek. İnsan kaynakları müdürleri ile daha kolay buluşma, istediğiniz departmana kolayca erişme ve zaman kazanma açısından çok güzel bir etkinlik” diyerek fuarın her yıl tekrarlanmasını temenni etti.

Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Mehmet de turizm-sektör buluşmalarında yetkililerle; özellikle müdürlerle güzel iletişim kurabildiklerini belirterek, bu fuarda bazı acentelere iş başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi Hilal ise, “Öğrencilere her yönden büyük fırsat sağlanıyor. Birçok alanda çalışma imkanları sunuyorlar. Özellikle İngilizcemi geliştirmek için otellere başvuruda bulundum” dedi.


 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.03.2024 00:00
Okunma Sayısı : 506