Haber

TÜBİTAK’tan Öğrencilerimize “STAR” Bursu

Son Güncelleme Tarihi : 11.01.2021 00:00

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla oluşturulan “STAR” Burs Programı kapsamında, 16 öğrencimiz burs almaya hak kazandı.

STAR (Stajyer Araştırmacı) Burs Programı, nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefiyle, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından hayata geçirildi.

BİDEB, bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar yürütüyor.

Üniversitemiz de TÜBİTAK tarafından desteklenen programlara, araştırmacılarıyla ve öğrencileriyle büyük ilgi gösteriyor. Öyle ki başvurular sonucunda Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimizin projeleri, TÜBİTAK 2209-A: Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bununla birlikte 2209-B: Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde de öğrenci projelerimiz TÜBİTAK tarafından desteklendi. Tüm bu çalışmalar sonucunda ise TÜBİTAK-2242: Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda öğrencilerimiz büyük başarılar elde etti.

“Bilim ve Teknoloji Temelli Kalkınmaya Taze Kan” sloganıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20.10.2020 tarihinde duyurusu yapılan Stajyer Araştırmacı Programı çerçevesinde ise 16 öğrencimiz burs desteği alacak.

TÜBİTAK’ın web sayfasında yer alan bilgilere göre proje yürütücülerinin ve lisans öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği çağrıya 12 binden fazla öğrenci başvuru yaptı. Programa gösterilen yoğun ilgi nedeniyle daha önce 1.000 olarak ilan edilen öğrenci kontenjanı gelen yoğun talepler kapsamında 1.500’e çıkarıldı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.01.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2388