Ttriatlon-Duatlon Yarışları’nda Önemli Başarı

Son Güncelleme Tarihi : 27.04.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, bu yıl Bodrum’da düzenlenen MW (Man Woman) Challenge Ttriatlon-Duatlon Yarışları’nda önemli başarılar elde etti.

Dünyanın en zor mücadeleleri arasında yer alan Triatlon Yarışı, bu yıl “Rekabetin cinsiyeti mi olur?” sloganıyla ilk kez “Man&Woman Challenge” adıyla düzenlendi.

Kuvvet ve dayanıklılık gerektiren; yüzme, bisiklet ve koşu olmak üzere 3 ayrı parkurda gerçekleşen triatlon yarışmaları, Bodrum’da MSKÜ’lü öğrencilerin başarılarına sahne oldu.

Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Lale Yıldız Çakır’ın antrenörlüğünü yaptığı; Üniversitemizin farklı fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin yer aldığı bireysel takımlar yarışmada önemli başarılar elde etti.

MW (Man Woman) Challenge Ttriatlon-Duatlon Yarışları’nda 10km koşu+ 55km bisiklet+ 5km koşu etaplarından oluşan duatlon yarışında Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencilerinden Esra Uzun ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Eylül Tırak 3:52:42’lik dereceyle "Duatlon Kadınlar Takım Kategorisinde" 3. olmayı başardı.

Ayrıca Triatlon Bireysel Kategoride 1.2 km yüzme + 60km bisiklet + 15 km koşu etaplarını 4 saat 33 dakikada bitiren Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizden Utku Sarı kendi yaş kategorisinde 18. oldu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.04.2022 00:00