Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet Temalı Toplantı

Son Güncelleme Tarihi : 23.07.2020 00:00

Üniversitemizde, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin tüm biçimlerini önlemek ve toplumsal eşitliğe yönelik politikalar belirlemek amacıyla şimdiye kadar yapılan toplantı ve etkinliklere ilave olarak gündeme yönelik yeni bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddetle mücadelenin temel alındığı toplantıya, Üniversitemiz üst yönetimi, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Öğrenci Hakları Ofisi, Halk Sağlığı, Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıyla Mücadele, Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele Kurullarından temsilciler ve bu alanlarda çalışmaları ile öne çıkan akademik personel katıldı.

Toplantıda, şimdiye kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi; Üniversitemizin iç/dış paydaşları ve güvenlik güçleri ile birlikte bütüncül bir politika oluşturulması; öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve toplumun şiddet eylemlerinden korunması ve toplumsal bir bilinç kazandırılması amacıyla akademik çalışmalar, projeler ve etkinlikler yürütülmesi kararlaştırıldı. Şiddete maruz kalan öğrencilere ya da çalışanlara psikolojik ve sosyal bakımdan ne tür desteklerin verilmesi gerektiği ve nasıl artırılacağı da toplantıda değerlendirildi.
Bu toplantıda planlanan çalışmalardan bazıları; Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilere bilinçlendirme oryantasyon çalışması yapmak, taciz, şiddet, saldırı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği temalı derslerin birimlere yayılmasını sağlamak, Üniversitenin tüm bölüm ve programlarında söz konusu sorunlara karşı alınacak önlemler konusunda yapılanmalara gitmek, sosyal sorumluluk kapsamında Muğla Valiliği, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, öğrenci toplulukları ve basın ile ortak çalışmalar yürütmek, olarak belirlendi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.07.2020 00:00